Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden engelim var. Araç alırsam aracımı eşim de kullanabilecek mi?

serben

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
benim sağ elimde parmağımda rahatsızlığım var ve h sınıfı ehliyet için heyete başvurdum şayet raporu alırsam ve araç almak istersem bu aracı eşimde kullanabilir mi

iyi akşamlar aynı soruyu bende sorayım benimde sağ elim bileğime yakın yerden yok raporum yüzde elli bizde dşünüyoruz otomobil almayı ama eşim kullanabilirmi benim üzerime olan arabayı cevablarsanız memnun olurum

sağ elden engellilerin araçlarını kendileri ve kendileri gibi olan H ehliyetli engelliler kullanabilir. bunun dışında kimse kullanamaz eşinizde olsaaa

benim sadece sağ el işaret parmağımda rahatsızlık var (makrodaktili)

araçta kişiye özel tadilat yapılırsa senden başkası kullanamaz. ama sizin durumunuzda tadilat olmayacağından siz normal-vergili araba alırsınız.. siz normal ehliyet alırsınız.

ismayil;

ama bu rahatsızlık ortopedik engel olarak görülüyor doğuştan ve düzelmiyor parmağımı % 10 kullanabiliyorum. Otomatik vites kullanabilir ibareli rapor verirler mi acaba öyle olursa eşimde kullanabiliyormuş diye okudum

Vergi istisnalı araç almak istiyorsanız sağ eldeki kısıtlılıkta özel donanım şart koşulur. Ve özel donanımlı aracı B sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanamaz.

Üst Alt