Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden %57 özür oranı var. Araç alımı ile ile ilgili sorularım var..?

a.suat1982

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
öncelile herkese merhaba ben 2006 yılda bir kaza geçirtim bunu neticesinde sağ kolu replantasyon amerliyatı geçirtim allah şükürler olsun şu kolumda bir skıntı yok ama parmaklarımı tam olarak açamıyorum acaba ben indirimli araç alma bir engel çıkar mı ben konu hakkında araştırma yaptım çok fazla bilgi kirliği var kim dernek ve kuruluşlar alabilrsin diyor kimileri ise alamasın bu konu hakkında bilgisi olnan arakadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim

ötv muaf araç alımı ve h sınıfı ehliyet

[font=verdana]merhaba herkese ben ötv indirimli araç ve h sınıfı ehliyet almak için hasekiden rapor aldım raporda söyle yazmakda [/font]sağ kol için direksiyon adaptörlü,sol ele ayarlanmış. Otomatik vites kollu ile h sınıfı ehliyet alabilir.
Teşhis: Sağ kolda travma sekeli pleji.
bir de bana sağlık kurulu raporu verdiler sağlık kurulu özürlü raporu yazmıyor. Ben daha önce b sınıfı ehliyetim var şimdi nasıl bir yol izleyeceğim

önce alacağın aracı belirle. sonra herhangi bir bayiye başvur. bayi vergi dairesi ile olan resmi işlemleri hallediyor. vergi dairesi tamam derse. trafik şube ile görüş. tamam derlerse aracı alabilirsin

raporda yazan tertibatın aynısı ehliyette olmalı. aynı ibareler yani

Rapordaki ibare iş görür, ama Özürlü Sağlık Kurulu Raporu olması şart. Eldeki rapor sürücü belgesi için iş görse de araç için işe yaramaz.

Bence hastaneye gidip doğru rapor vermelerini isteyin.

Sağlık kurulu raporu ve h sınıfı ehliyetyeterli mi?

Merhaba herkese ben ötv indirimli araç ve h sınıfı ehliyet almak için hasekiden rapor aldım raporda söyle yazmakda
Sağ kol için direksiyon adaptörlü,sol ele ayarlanmış. Otomatik vites kollu ile h sınıfı ehliyet alabilir.
Teşhis: Sağ kolda travma sekeli pleji.
Bir de bana sağlık kurulu raporu verdiler sağlık kurulu özürlü raporu yazmıyor. Ben daha önce b sınıfı ehliyetim var. H Sınıfı için direksiyon sınavı girdim önümüz ay ehliyeti alacam.
Ben şimdi ehliyeti aldı mı ehliyet ve sağlık kurulunun raporu ötv indirimi için yeterli mi?

OturanBoğa;

Sağlık kurulu raporum var ama engel oranı yazmıyor sadece h sınfı ehliyet alabilr sol elle gore ayarlanmış otomatikvites ile kullanabilir diye bir ibare var ehliyet tertibatlı yazıyorsa ötv indirimi için ayrı bir rapora gerek yok diyorlar

a.suat1982; senin h sınıfı ehliyeti için raporun.anladığım kadarıyla raporundan ÖTV indirimli araç alabilir ibaresi yok.o yüzden ÖTV indiriminden yararlanabilmeniz için de rapor almanız gerekiyor

ayyüzlü;

Nasıl bie şey bu hepsi için tek rapor yeterli olmuyor ne yapalım bizde alırız artık ama arkadaşların mesajı sanki yeterlimiş gibi mesajlar yazmışlar

Araç alımında kullanılacak raporda -kaç olursa olsun- bir oran bulunmak zorunda.

Üst Alt