Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
şöyle açıklayayım kardeş diyelim ki senin "H" sınıfı ehliyetin ve tam teşekküllü devlet hastanesinden "özel tertibatlı araç kullanır" veya "otomatik vitesli araç kullanır" raporun var sıfır araç almak için bayiye gidersin ordaki satış temsilcisi rapor fotokopini ve ehliyet fotokopini iş takipçisi vasıtasıyla vergi dairesine gönderir bu şahıs ötv indirimli araç alabilirmi diye ilgililere sorarlar ilgililer raporunu inceler ve alıp alamayacağına karar verir ötv indirimli araç alma hakkın varsa bayi seni bilgilendirir atıyorum araç liste satış fiyatı 85000 tl diyelim 85000/1,45=58,620 tl yaklaşık 58,620 tl ye aracı alırsın altı aydan altı aya ödenen mtv vergisinide ödemessin yalnız aracı 5 yıl bir başkasına satamassın (engelli kişi hariç) normal kişiyede satabilirsin fakat alırken ödemediğin ÖTV vergisini ödemek koşuluyla normal kişiyede satarsın yalnız aynı şekilde vergi muafiyetli sıfır bir aracı beş yıl dolmadan tekrar alamazsın.Yani sonuc olarak %20 raporla ben normal fiyatindan daha ucuza alabiliyorum degil mi?