Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden %20 raporum var. Araç alımında avantajım olabilir mi?

Crazy26

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benimde %20 surekli raporum var sağ elimde uzuv kaybı var trafik kazası sonucu sizce bende faydalanabilir miyim?

Doktor raporu ile mümkün....
Heyetten giden rapor il sağlıkta onaylanırsa elbette neden olmasın...

yok o %40 olan engelli iş bulma ve vergi indirimi içindir...
%1 olsa bile ÖTV MTV muafiyetinde faydalanırsınız, önemli olan sakatlık veya hastalık

Tesekkurler yani sifir arac alirken 50 bin tl ise ayni odeniyor sadece 6 aylik bandrol edenmiyor arac fiyati ayni degismiyor alirken

Yani benim %20 raporum var sag elimden arac alirken normal degeri 50 bin tl ise ben daha ucuza alabiliyomuyum?

sadece ÖTV ve MTV ödemiyorsunuz...
atıyorum 50 bin yerine 38-35 bin alırsınız..

Crazy26

kardeş tam bilmemekle birlikte vites değiştiremeyecek durumdaysan

sağlık kurulu raporuyla olması gerekiyor daha bilgili arkdaşlar cevaplarlarsa bende sevincem

sayın crazy26 ötv indirimli araç alabilmek için engel durumuna bakılır %90 ve üzeri engelli kişiler adına alınan araçları bir yakını kullanabilir eş,çocuk,ana,baba vs fakat engelli aracını şahıs kendi kullanacaksa kişinin "H" sınıfı ehliyeti ve tam teşekkülü devlet hastanesinden "özel tertibatlı araç kullanır ibareli" rapor gerekir (bu sağ diz altı,diz üstü vs)engelliler içindir sol ayağından engelli kişiler ise "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor alması gerekir yani engel oranının %5,10,20,50 vs olması önemli değildir maliyenin kıstası raporun sürekli olması ve raporda özel tertibatlı araç kullanır yada otomatik vitesli araç kullanır ibaresidir Crazy26

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim vergi oduyorum fakat aracin normal fiyatindan daha ucuz alabiliyorum yani cok tesekkurler

vergi ödüyor olmak ile alakası yok... tamamen ayrı konu..

Yani sonuc olarak %20 raporla ben normal fiyatindan daha ucuza alabiliyorum degil mi?

%20 rapor arkasında ki ÖTV muafiyetinden faydalanır şıkkı (kutucuk) işaretli ise evet...

Crazy26 faydalanabilirsin. Yanlız acele etmeyin. Hem yeni çıkan ehliyetlerin verilmesi ile ilgili işlem süreci hemde buna bağlı olarak ötv indirimi için maliye bakanlığının yönetmelik güncellemesini yapmasını bekleyin. Yoksa çok zorluk çekebilirsiniz. Ama faydalanabilirsiniz o kesin. Sağ kol'dan uzuv kaybı olduğu için muhtemelen sadece otomatik vites yetecektir ama bununda nihayi kararını İl sağlık Müdürlüğü komisyonu karar verecek hangi tertibatın/ların olması gerektiğini.

Yani sonuc olarak %20 raporla ben normal fiyatindan daha ucuza alabiliyorum degil mi?
şöyle açıklayayım kardeş diyelim ki senin "H" sınıfı ehliyetin ve tam teşekküllü devlet hastanesinden "özel tertibatlı araç kullanır" veya "otomatik vitesli araç kullanır" raporun var sıfır araç almak için bayiye gidersin ordaki satış temsilcisi rapor fotokopini ve ehliyet fotokopini iş takipçisi vasıtasıyla vergi dairesine gönderir bu şahıs ötv indirimli araç alabilirmi diye ilgililere sorarlar ilgililer raporunu inceler ve alıp alamayacağına karar verir ötv indirimli araç alma hakkın varsa bayi seni bilgilendirir atıyorum araç liste satış fiyatı 85000 tl diyelim 85000/1,45=58,620 tl yaklaşık 58,620 tl ye aracı alırsın altı aydan altı aya ödenen mtv vergisinide ödemessin yalnız aracı 5 yıl bir başkasına satamassın (engelli kişi hariç) normal kişiyede satabilirsin fakat alırken ödemediğin ÖTV vergisini ödemek koşuluyla normal kişiyede satarsın yalnız aynı şekilde vergi muafiyetli sıfır bir aracı beş yıl dolmadan tekrar alamazsın.

Olayın kısacası şu; Özel tertibat gerektirecek bir engeliniz var ise, ÖTV den muafsınız. Hepsi bu kadar..

Merabalar benim sağ elimde uzuv kaybım var %15 raporum var ötv siz araç alımından bende faydalanabilir miyim?

Crazy26
tüm eliniz mi yok yoksa birkaç parmak mı?
Sadece bir iki parmak ampütasyonunda vermeyebiliyorlar.

Crazy26
Tamamen doktorun insafına kalmış gibi bir durumunuz olmakla birlikte ben olmaz diye düşünüyorum, çünkü ötv muafiyetinde esas olan manuel bir aracı ek bir tertibata gerek duymadan kullanamama ya da oldukça zorluk çekmektir.
Sağ elde 3 tam iki yarım parmak varken vites değiştirmede pek bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Üst Alt