Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde kısıtlılık var. Araç alımında vergi avantajından yararlanmak istiyorum..?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
Aklım karma karışık lütfen bana yardımcı olun.
1990 Senesinde iş kazası sonucu sağ kolum bilekten koptu.
Uzun ameliyat ve tedavi sonunda bileğim yerinde fakat oynatma kısıtlılığı çekiyorum.
2006 Yılında B sınıfı ehliyet aldım ehliyetimden şu ibare yazmakta TİCARİ ARAÇ KULLANAMAZ
Benim sorum ben ÖTV den nasıl yararlana bilirim ?

MERHABA,

öncelikle geçmiş olsun ilk olarak devlet hastanesine başvurmanız gerekmektedir. Orda engeliniz sağ elinizde olduğu için şu ibare yazmalı; özel terdibatlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alır. Bu ibareli raporunuzu aldıktan sonra B sınıflı ehliyetinizi değiştirmek için ehliyet kursa gidiceksiniz sadece sürüşe girerek h sınıfını ehliyetinizi alıcaksınız ,ehliyetinizi aldıktan sonra ise raporunuz ehliyetiniz ile birlikte herhangi bir araç bayine gidip 1.600cc ye kadar dilediğiniz aracı alıp sizin kullanım durumunuza göre vitese bir terdibat takılıp ötv muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederi B sınıfı aldığım sürücü kursuna mı yoksa her hangi bir sürücü kursuda ola bilir mi ?

hayır aynı olması gerekmıyor zaten h sınıfı veren bellı başlı surucu kursları var surucu kurslarında özel donanımlı araç olmadığı için h sınıfı veremıyorlar, o yuzden netten bölgenizdeki kursları arayıp h sınıfı ehliyet veriyorlarmı diye hemde fıyatlarını sorarak başvurun, 50-100 lira gibi bir fark olabiliyor.

Trafiğe 222 tl
Sürücü kursu 600 tl
Direksiyon sınavı 100 tl
Toplamda : 922 TL OLUYOR.
Sürücü kursuyla görüştüm çok paraymış :(

ben istanbulda bu kadar fiyat almadım inanın Allah yardımcınız olsun araştırma yaparak ve telefonla başka yakın yerler arayarak daha ucuz veya kampamyalı bir kurs bulabilirsiniz.

Ben araştırmaya başladım Bursa ve civarında bu tip sürücü kursu bilen arkadaşlar varsa yazabilirler, mi uygun fiyata bulabilir miyiz.

Özel donanım olarak da iki seçenek var:

1- Vites kolunu yükseltmek

2- Vites kolunu sol ele aktarmak

Üst Alt