Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde engel var. ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim?

Aynı şekilde özel donanımlı araç ibaresinin bulunduğu raporunuzla birlikte araç bayiine gitmeniz yeterli, sonrası için yönlendireceklerdir onlar sizi..

Sağ el için sorun çıkarıldığını duydum. Vergi daireleri projeleri kabul etmiyormuş. Doğru mudur?

Sağ elimde şekil ve fonksiyon kaybı var. Özel Tertibatlı Araç alabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar,
Sağ elimde şekil ve fonksiyon kaybı mevcut.
Özel tertibatlı araç almak için devlet hastanesinden rapor çıkarıyorum.
Doktor rapora sadece "özel tertibatlı araç kullanır" yazamayacağını, "vitesi sola alınmış, ticari olmayan özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır" yazacağını söyledi.
Ben vites kolu yükseltilerek de araba kullanabileceğimi söyledim. Olmaz dedi.
Ayrıca özel tertibatlı araç için engel oranı önemli değilmiş, dolayısıyla raporda yazmayacakmış. Bu konuda bilginiz var mı?

Doktorun yazacağı ifadeye göre ben araç alabilir miyim? Ticari olmayan ifadesi doğru mu?
Raporu bu hafta alacağım. İtiraz etme hakkım var mı? İtiraz etmeli miyim?

Çok soru sordum. Kusura bakmayın lütfen.

"Sağ elini kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı araç kullanır" şeklinde yazdırmaya çalışın. Yazmazsa, dediği gibi yazsa bile bence vitesi yükselten donanımlı araç alımında sorun yaşanmaz. Tabii, karşınıza insanevladı memurlar çıkacağını varsayıyorum! :)

Üst Alt