Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el ve koldaki sinir hasarından ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ozi emir

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar,

Toplamda 7 hastalıktan yüzde 63 oranla vergi indirimi ile emekli oldum.Bu hastalıkların içinde yüzde 7 lik ortopedik engelim var,sag el ve kolda sinir sıkışması var.emg sonucu mevcut.Bu rahatsızlıkla ötv muhaviyeti şansım olurmu?Bu hastalığa otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazarlarmı?Bu yeterli olurmu yoksa özel tertibat şartı gerekirmi?Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ederim.

Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir.Bu ibare eski kanunda geçerliydi sanırım acaba şuan nasıl?

ozi emir

Sanırım dirsekte sinir sıkışması (kubital tünel) var ve bundan bahsediyorsunuz. Bu tarz rahatsızlıklar bedensel engel olmadığı için bu tarz karar alabileceğinizi sanmıyorum. Benim her iki kol dirseğimde de sinir sıkışması mevcut , bir koldan da daha önce ameliyat olmama rağmen yine nüksetti. 1 ay sonra heyete giricem ve bakalım bu rahatsızlık için ne gibi karar verecekler oranla beraber.

Bu arada siz sinir sıkışması için oran aldınızmı ve verildi ise oran nedir ?

Yüzde 7 lik bir oran almıştım.Sanıyorum bu rahatsızlık ötv muafiyeti gerektirecek bir kusur olarak dikkate alınmaz.

Üst Alt