Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el ampute olduğunda ÖTV indirimli araç alım prosedürü..?

TeK50

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, sag el %60 raporum var. H sinifi ehliyetim var otomatik vitesli arac kullanir yaziyor. Bu sekilde indirimli arac alabilir miyim, nasil bir yol izlemeliyim?

Burda bi arkadaşım var onunda senin gibi sag el.onun aracın silecekleri ve kontak anahtarını sol tarafa gecirdiler bu şekilde otomatik indirimli arac aldı.

Arkadaşım raporunda özel tertibatlı araç kullanır yazıyorsa alıcağın araç manuel ise silecek ve vites topuzu için tertibat yapıtırıcaksın tekin arkadaşın da söylediği gibi.
otomatik vites için sanırım sadece silecğe tertibat yaptırarak sola aldırırsın.

tek50 arkadaş
silecek ve kontak anahtarını sola almak senin rahatlıgın için (5 yıl bincen arabaya). burda gözlemlediğim kadarıyla sag el protez olan kişi için söylüyorum kontak anahtarı+silecek+el freni bunlar biraz sıkıntı yapıyor burda kontakla silecegi sola aldırırsan biraz daha rahatlarsın bunların vergi indirimiyle ilğisi yok sen zaten otomatik araç alabilir raporun var al bi otomatik araç ötv siz .anlamadıgım benim neden vites topuzunu neden uzatıyorlar. otomatik arac ilk kalkışta (d) alırsın dururken (p) zorlugu bu .el freni olayı mercedeslerde ayaktan oldugu için bu sıkıntıda bi nebze azalmış oluyor.

sn.tekin kavak
hareket ettirici tertibat takmak zorunda yoksa ötv muafiyeti olmuo

silecek koluna yapılan işlem terdibattan sayılmıyor. eğer otomatik vites raporunuzla başvurursanız da ötv muafiyetinden yararlanamazsınız, sizin için özel terdibat şart ve raporda da özel terdibatlı araç kullanabilir ibare olması gerekiyor.

Anladigim kadariyla suan elimde bulunan "otomatik vitesli arac kullanir." raporumla ötv indiriminden faydalanamiyorum. Oncelikle raporumu özel tertibatli arac kullanir." seklinde degistirtmem gere"kecek. Peki bu özel tertibattan kasıt ne? Otomatik vitesli arac alip silecek kolu ve kontak gibi aksami sola aldirsam ozel terdibat sayilir mi?

Ozel tertibattan kasit vites kolunu yukseltmek mi?

aynen oyle vıtes kolu yukseltmek veya ozel bır donanım taktırmak sılecek kolu veya anahtar delığini sola aldırmak terdıbattan sayılmıyor.

Üst Alt