Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ dizim bükülmüyor. H sınıfı sürücü belgemde hiç bir ibare yazmıyor..?

ferdigunal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Her vatandaş gibi ehliyet almak için kursa yazıldım rapor istediler ve hasteneye gönderdiler rapor aldım Sürücü olabilir sonra sınava girdim yazılı ve direksiyon sınavine hepisnden de 85 in üzerinde aldım ve B sınıfı sürücü ehliyeti aldım. daha sonra bir gün kaza yaptım ve trafik polisi ehliyetimi bagladı, gerekce olarak sağ dizin bükülmüyor bu şekilde araç kullanamazsın dedi
ben de dedim ki, ben bu ehliyeti aldığımda da durum böyle idi, siz doktor musunuz nasıl karar verdiniz buna dedim. tek bir dr da vermiyor raporu kuruldan gectim dedim. yok adam anlamıyor ehliyetimi bagladı.
sonra ben ehhliyetimi almaya gittim bana ehliyetimi alabilmem için tekrar rapor almam gerektiğini söylediler. ve iki polis eşliğinde Devlet hastanesine götürüldüm. tekrar heyete girdim ve B sınıfı araç kullanmaz raporu verildi ve ehliyetim iptal edildi. bende tekra muracat ettim Trafik Tescil amirliğine onlarda beni il saglık müdürlüğüne sevk ettiler il sağlık müdürlüğüde hekim hastane olarak il dışından başka bir devlet hastanesi sevk etti üst yazı " B sınıfı mı yoksa H sınıfı araç kullanabilir"
hekim hastaneye gittim heyete girdim heyet H sınıfı ehliyet alabilir raporu verdi. ben de bu raporla gitim trafik sube müdürlüğüne ve aynı gün yeni bir ehliyet basıl H sınıfı sadec ehliyet parası alındı.
ama şu anda benim daha büyük bir sorunum var otomatik vites ikinci el bir araba aldım ve nasıl bir işlem yapmam gerekiyor nasıl özelliklere sahip bir araba kullanmam gerekiyor bunu kim belirliyor?
benim raporumda şöyle araç kullanabilir böyle özelliklere sahip olmalı falan diye bir açıklama yok. sadece H sınıfı sürücü olabilir diye heyet raporu var ve H sınıfı ehliyet var bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
ben yarın hataneye gidip tekrar rapor almayı düşünuyorum. nasıl bir araç kullanmam gerektiğine sanırım doktarlar karar verecek.

Şöyle bir sağlık kurulu raporu alacaksınız (iki nüsha halinde): "Sağ bacağını kullanmasına gerek olmayacak özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"

Bir nüshayı götürüp ehliyet dosyanıza işletilmesi için trafik şubeye vereceksiniz
Bir nüsha ile de şuradaki işlemleri yapacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/oze...i-statusune-nasil-gecirecegiz.html#post242718

Not: Unutmayın, bu tür bir rapor ve sürücü belgesi ile MTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz ve ÖTV muafiyetli 0 km araç satın alabilirsiniz.

ben elle kullanmak istemiyorum araçı gerekirse ÖTV den yararlanmam yada elden kullanmak yerine gazı bir aparatla sol ayaga alsak olmaz mi yada sadece otomatik vites araç kullanır ibaresi olsa benim araçımı herkes kullanabilir mi ?

Evet, gaz pedalını sola aldırarak aracını özel donanımlı hale getirebilir ve o şekilde tescil ettirip kullanabilirsin.
Ama, sağ ayağından sakatlığı olan biri asla özel donanımsız araç kullanamaz. Bunu unutma. Yani salt otomatik vitese sahip aracı asla kullanamazsın.

gazsola.jpg

Merhaba bugun gittim devlet hastenesine özel donanımlı araç kullanabilir kararı çıktı. raporu 10 gün sonra vereceklermiş. bu karar çıktı çıkmasına da benim anlamadım benim nasıl bir donanımlı araç kullanmam gerekiyor buna kara verecek kişi kurum kim bunu anlamadım. plazada çalışan bir arkadaşım 0 km bir araç satmış müşterisine ve o müşterisininde sağ bacağında sorun varmış gaz pedalını sola almışlar buna benzer bir aparatla müşterisi ÖTV indirimdende yararlanmış ancak aracı bu şekilde tescil etmemişler oda tekrar bir aparat yaptırmış elden kontrol edilecek şekilde ve bunu kabul etmişler şimdi benim ne yapmam gerekiyor benim nasıl araç kullanacağıma kim karar verecek

peki diyelimki sola alındı fotodaki yapıldı tescil edildi arac bu aracı benim dışımda B sınıfı ehliyeti olan biri babam kardeşim arkadaşım eşim kullanıbilir mi?

aklıma geldikce soruyorum ilgiliniz için şimdiden teşşekkür ediyorum
ben ikinci el 2000 motor aldım MTV deb mauf olabilirmiyim ?

Mtv den muaf olursun ama senden baskası kullanamaz

Sıfır otomobilde sınır 1.6 motor hacmi bildiğim kadarıyla 1.6 yı gecerse ÖTV den yararlanamıyorsun. İkinci elde Mtv den yararlanmak içinde bu şart gecerlimi çünkü ben ikinci el '2000 motor arac aldım MTV ödeyecekmiyim

Motorlu Taşıtlar vergisi ödememek için ne yapmam gerekiyor ?
şimdiden yardımlarınız için teşşekkür ederim

Vergi dairesine gidip, MTV muafiyet formu doldurman gerek... Zaten araç ÖTV muafiyetiyle ve ruhsata işlenen özel donanımla sakat statüsünde olduğu için, kolayca hallolur MTV muafiyeti işlemin de.

raporu aldım özel tertibatlı araç kullanabilir diye rapor verildi. şimdi benim nasıl bir tertibat kullanmam gerektiğine kim karar verecek nereye başvurmam gerekiyor

Karar sana kalmış... Hangisini istersen makine mühendisine ona göre proje çizdireceksin ve donanımı taktırıp o şekilde tescil ettireceksin

dediğiniz gibi yaptım sol tarafa gaz pedalı taktırdım sonra muayene gittim özürlü aracı oduğu için öncelik verdiler en öne aldılar hemen işi hallettiler. sonra trafik şubeye geldim ruhsat plaka işlemleri için onlarda halledildi şimdi araba rahat rahat binebiliyorum. şimdi MTV için vergi dairesi başvurda bulunacağım bi o kaldı
ilginiz için teşekkür ederim

Öncelikle Merhaba foruma yeni üye oldum ve kafamda birkaç soru var tecrübesiz olduğum için danışmak istedim... Zaten raporu da sınava girebilmek için hızlı bir süreçte almıştım...
1- Genel özürlü sınıfında birkaç rahtsızlığımdan kaynaklanan V oranında bir raporum var ve ortopedik olan kısmı da Pelvis de kondrosarkomayla ilgili bir operasyon, Sağ iliak kanattan kemik ve yumuşak dıku alındı. Dolayısıyla belirli oranda kas dokusu da alındı..
2- Benim Raporumu alırken (üniversite hastenesi/Aydın) doktora rica ettim H sınıfı ehliyet alabilir ve Özel tertibatlı araç alabilir diye de yazdırdım
Vergi indirimiyle ilgili kanunları okudum ötv indirimi için gerekli olduğundan raporun öyle olmasını istedim

Şimdi durumumu anlattım merak ettiğim Zaten raporum var H sınıfı ve özel tertibatlı araç kullanabilir de yazıyor ama bu özel tertibatı hangi kurum/kuruluş belirliyor... Kaldı ki ben zaten şu anda manuel vitesli bir araç kullanıyorum... Yukarıda bir resimde gördüm gaz pedalını bir aparatla sola almışlar bu yeterli mi... Çünkü kolay bir donanım olmuş gibi sanki yani ben kendi adıma onu normal otomatik vites gibi kullanabilirim...

geçen gün bie ehliyet kursu ile konuştum katır yüküyle para istediler ve ve sınava gireceksin dediler.. Bide ekledi raporuna otomatik ve manuel vitesli araç kullanabilir yazdırırsan ii olur dediler. O zaman h sınıfı ehliyetin ne espirisi kalıyor bir de sınava nasıl bir araçla gireceğim ki zaten benim b sınıfı ehliyetim var...

Diğer sorum da şu, ehliyet üzerinde de tertibat yazacak mı, mesela h sınıfı ehliyetle başka araç kullanırım da özel tertibat girince kullanamaz mıyım ..yoksa bütün h sınıfı ehliyetlerde tertibat yazılma zorunluluğu var mı...

Aslında bu konuyla ilgili daha soru sorabilirim ama benim için önemli olanın tertibatın kim tarafından belirlendiği ve ehliyetteki durumlarr.

Teşekkür ederim şimdiden....

ehliyet üzerinde tertibat yazılacak
h sınıfı ehliyetle başka bir araç kullanamazsın,engeline göre yapılmış ve onaylanmış tertibatlı aracını veya böyle bir tertibatın bulunduğu araçları kullanabilirsin.
ehliyeti b sınıfı ehliyetini h sınıfı ehliyetle değiştirecen ve bunun için sürücü kursuna kayıt olup sertifika alacaksın.var olan ehliyeti H sınıfı ehliyrete dönüştürmek sürücü kursuna göre değişir 300 ile 400 tl arasında.sadece direksiyon sınavına gireceksin.
sen sıfır araba alarak ötv indirimindenmi yararlanmak istiyorsun

yani aslında asıl amaç bu gibi görünsede kuşkuluyum aslında... çünkü geri dönüşünün olamayacağını düşünüyorum...tertibatın ne olacağına karar veren birim nedir peki?

Üst Alt