Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak kısıtlılığında ille de araçta özel donanım şart mı?

Mevlüt0816

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%43 raporum var sağ ayak dizden bükülmüyor 10 cm de kısalık var h sınıfı ehliyetimde var yalnız ben normal araba kullanabiliyorum illede tertibat zorunlumu arkadaşlar

Mevlüt0816

Eğer ötv'siz araç alımı için soruyorsanız, evet, donanımı şart koşarlar...

Peki ötv ki tertibatlı aracı babam veya eşim kullanabilirmi?

benimde sağ bacakta kısıtlık var özel donanımlı araç kullanabilir raporu aldım.bu arada bende bursadayım

Mevlüt0816
TSE : Türk Standartları Enstitüsüdür.
Aracınızla birlikte TSE ne gidiyorsunuz, orada aracın engelli olmayan başka biri tarafından kullanımına uygun olup olmadığına dair değerlendirme yapılıyor ve size uygunluk raporu veriliyor.
Bu belgeyle trafik tescil şube müdürlüğüne giderek aracınız üzerindeki sahibinden başkası kullanamaz ibaresini 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar ibaresine çeviriyorsunuz.
Bazı yerler 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar arasından tek bir kişi şeklinde yorumluyorlar ve tekkişinin adını işliyorlar. İnşaallah öyle bir memura denk gelmezsiniz.

Üst Alt