Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayaktan %20 özürlü için otomatik vites araç kullanabilir ibareli H sınıfı ehliyet

kirli37

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
sağ ayağımdan % 20 özürlüyüm.doktor ister h sınıfı ister b sınıfı alabilirsin dedi.ayağında kavram özürü yok dedi.bende otomatik vites alabilirsin yazı h sınıfı ehliyet istedim.oda yazı verdi.acaba ehliyeti alınca ilerde bir sorun çıkar mı?

Araç alımında vergi avantajından yararlanmak istiyorsanız, "özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor olmalı. Bu raporla hem özel donanımlı araç kullanır olacaksınız hem de araç alımında vergi istisnasından yararalanabileceksiniz. (Not: bu durumda kullanacağınız araçta özel donanım bulunması şart hale gelecek; salt otomatik vitesli araç kullanamayacaksınız)

"özel donanımlı araç kullanır" kısmını yazdırmazsak.. denk gelen tüm otomatik araçları kullanabiliriz mi demek?

Sol bacağından kısıtlılık varsa evet. Aksi halde hayır.

sadece ortapediklere veriliyor...bende %70 ayakta engel var ama ortapedik değil diye vermediler.ayrıca arkadaşım beyin tümöründen ameliyat oldu ayak sinirleri zedelendi yürümesi zorlaştı ona bile vermediler..aslında tüm engelliler aynı haklardan yararlanmalı...........

kısıtlılık derken başkanım? sorduğum sorunun cevabı bana yeterli gelmedi... verdiğiniz cevap vergi indirimi ile ilgili sanki.. soruyu tekrar soruyorum..
"özel donanımlı araç kullanır" kısmını yazdırmazsak.. denk gelen tüm otomatik araçları kullanabiliriz mi demek?

merhaba kardeşim benimde sağ ayağımdan %28 özürüm var eğer B sınıfı alabiliyorsan sıkıntı yok. Bülent beyin de dediği gibi vergi avantajlarından yararlanamazsın ayrıca H sınıfı alırsan da özel tertibat yaptırmak zorundasın. H sınıfı ehliyet alacaksan linki tıklayıp okumanı tavsiye ederim.

kirli37 sağ ayakta %20 engel var ise doktorun ifadesi yanlış, Eğer ayağında engel görmuyor ise yani gaza , frene normal sağlıklı ayak gibi basababiliyor isen B ehliyeti vermesi gerekiyor onun içinde düz veya otomatik ayrımı yapamaz.
Eğer ki sağ ayagınızda fonksiyon kaybı var ise size sadece sol alt ekstremite ve her iki üst ekstremiteye adapte edilmiş özel tertibatlı araç kullanır H sürücü olur raporu vermesi durumunda Ehliyet alabilirsiniz.
Aksi durumda sizin ifade ettiğiniz gibi rapor verir ise sınavı kazansanızda emiyetten ehliyetinizi alamazsınız.

BAYRAK;

bende sizin gibi düşünüyorum ama kısaca durum baya değişik... benim her iki ayaktada kısmi sorun var.. araba kullanma konusuna gelince hiç sorun yaşamıyorum.. keyfi olarak durumumu danışmak için bi kaç doktora da göründüm.. motor dahil her türlü aracı da kullanabiliyorum.. ama bi türlü tertibat olayını çözemedim.. ehliyet h mi olacak b mi deyince afallayıp kalıyor doktorlar..trafik bi habersiz..

Benimde sağ ayakta sorun var h sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum aynı zamanda motor da kullanabilme için ne yapmam gerekli bilgisi olan yazabilir mi.

Üst Alt