Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak engelim var. Özel donanımlı H ehliyet verebilecek Sürücü Kursu bulamıyorum!?

istanbulX

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar; Daha önce rapor alma döneminde baya zorluk ile karşı karşıya kalmıştım. Fakat 3 ay uğraşım sonunda elden araç kullanabilir ibareli çıkan rapora itiraz ederek H EHLİYET ALABİLİR, OTOMATİK VİTESLİ ÖZEL TEÇHİZATLI ARAÇ KULLANABİLİR. Raporu aldım.
Şuanda da H ehliyet alabileceğim sürücü kursu bulamıyorum.
Engelim Sağ ayaktadır. Gazla Fren sol tarafa alacak özel teçhizatlı araç bulamıyorum araştırma yaptığım sürücü kurslarından olumsuz cevaplar alıyorum. Bu konuda yardımcı olacak veya aynı sorunla karşı karşıya kalıp, çözüm bulabilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ben otomatik araç kullanbiliyorum sorun yok reflekslerim iyi ehliyet alırken de nasıl bir araç kullandım hatırlamıyorum ama tertibatlı değildi .

aracım otomatik vites

aracıma pedal ilave edildi sola gaz ama ustam iyiydi mandalı kaldırınca yukarıda duruyor tertibat bakın böyle

tertibatı indirince bakın böyle oluyor

sonra itiyorum araç gene otomatik eski haline geliyor

Ben ikinci aracımda kendim için doğru donanımı buldum .
Engelim sağ ayak polio sekel

Çok başarılı bir tertibat bende bu şekilde yaptıracağım, fakat şuan ehliyet almam için bu tür tertibatlı sürücü kursu bulamadım.

otomatik kullanamıyor musunuz ?
sol ayakta güç kaybı yok anladığım kadarı ile gaza az basacak kadarda güç yok mu sağ ayakta

istanbulX Ehliyet aldığım sürücü kursunun arabasında bahsettiğiniz pedal sökülür takılır bir şekilde idi sağ ayağında problem olanlara onu monte ediyorlardı. Detaylı bir şekilde araştırın illaki bulursunuz herhangi bir kurs

Bir kursla görüştüm, Bana şöyle bir açıklama yapıyor. otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor raporunuzda. Biz kurslarımızda elden olan tertibatla kullandırıyoruz. Daha sonrasında siz kendinize özel tertibat yaptırıyorsunuz diyor. Böyle birşey mantıklımı sizce oluyormu? ehliyette emniyette sıkıntı olurmu acaba

istanbulX

Kursta ne olduğu önemli değil. Ama sürüş sınavında yetkili onay veriyor mu, bu önemli. O veriyorsa, emniyet'te sorun çıkmaz...

büyük anadolu sürücü kursuna kayıt yaptır. ben gecen hafta oraya kayıt yaptırdım bir sonraki sınav ekim 10 da yetiştir kapanmadan. çünkü stajyerlik için son viraj bence hemen kayıt yaptır bir sonraki döneme sarkmasın istanbulX

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim Gül hanım,
bende sağ bacağımdan Polio sekeliyim ve dışarda ortez kullanıyorum, Almanyada büyüdüm ve orada 20 yıl aynı sizin tertibatınız gibi bir tertibatlı araba kullanmıştım. Sonra Kanadaya göç ettik ve bir 20 yılda oarada otomatik ama özel tertibatsız araba kullandım, sol bacağım ile çarpraz olarak gaz pedalına basıyordum yani, orada eğer bir türlü kullanabiliyorsan kimsa özel bir tertibat sormuyor.
şimdi Bir kaç yıldır Türkiyede yim ve %42 Rapor aldım.. Daha araba alamıyorum fakat inşallah bir gün almayı düşünüyorum.
Allah hepimize kolaylık versin diyorum..

Üst Alt