Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdan engelliyim. Ehliyet verirler mi?

meralmiz

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar 4 agustos günü heyete girecem araç almak için veya da engelli ehliyet almak için ms hastasıyım sağ ayakta sorun var bazen ayağımı sürümek zorunda kalıyorum bunun dışında birşey yok b sınıfı ehliyetim var bana raporu verirler mi

sağ ayakta hastalık sekel bıraktı 1.5 sene oluyor oranım kaç olması gerek

Evet, sağ ayağında kısıtlılığı olanlar özel donanımlı araç kullanacak şekilde H sınıfı sürücü belgesi alabilirler. Aynı şekilde, özel donanımlı araç da satın alabilirler (ya gaz pedalı sol ayağa aktarılan otomatik vitesli araç olmalı, ya da gaz fonksiyonu ele aktarılmış özel donanımlı araç)

Bülent bey teşekkür ederim benim sağ ayakta ms hastalığımın son atağından sonra sekel kaldı normal yürümede sıkıntı yok şayet fazla yürümede,merdiven inmede,soğuk ortamlarda yürümemde aksayarak yürüyorum araç kullanırken de biraz ayağım fazla fedallarda kalınca kasılıyo bana rapor verirler mi ilk izleyeceğim yol nedir size zahmet anlatır mısınız

Doktor buna dair değerlendirme yapıp sağ ayağı kullanmayı gerektirmeyecek özel donanımlı araç için rapor verirse, araç alımında ötv.mtv istisnasından yararlanabilirsiniz tabii. Akıllı ve insan evladı bir doktor bulmanız lazım

Inşaallah dediğiniz doktor denk gelir bana

Üst Alt