Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya zihinsel engeli olan birisi öğretmen olabilir mi?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
Ruhsal veya zihinsel engeli olan birisi öğretmen olabilir mi acaba? Bu öğretmen olabilir raporunun özellikle de daha önce engelli raporunu aldığımız hastaneden alınması istenmesi düşündürücü

mehtapsolmaz

Bu soru beni de düşündürmüyor değil ben de ruhsal engelliyim ve merak ediyorum acaba var mı ruhsal engelli olup da öğretmenlik yapan?

Sizdeki rapordan ayrı öğretmen olur raporu istenir. Bu raporda derece ve hastalığınızın durumuna göre olur ya da olamaz kararı verilir.zihinsel engelli biri sanırım öğretmen olamaz.

Nurtan

Teşekkürler...
Evet süreç böyle işliyormuş ama ben forumda okuduğum bazı insanların ruhsal engeli bulunanların öğretmenlik yapmaları konusundaki abuk sabuk yorumları neticesinde tereddütte kaldığım için bu soruyu sordum. Yani eğitimciler ve doktorlar da böyle düşünüyorsa vah bizim halimize...

ezel14

Ruhsal ve zihinsel engellilik farklıdır. Atamanıza olur ya da olamaz raporu karar verir. Siz yorumlara subjektif olarak bakın. Bu durumda atanıp görev yaparken geri hizmete alınanlar da vardır.

Nurtan

Evet ikisi farklı şeyler farkındayım ama bu hastalıkta çok karıştırılıyor ben mesela genelden girdim sınava ama bazıları zihinselden girmiş kast ettiğim de zaten ruhsal engelilikti😊 Teşekkür ederim.

Atandıktan sonra geri hizmete geçenler var. Öğretmenlikte zorlananlar için geri hizmet imkanı var

Seni tanıyan doktorun karar vermesi için rapor aldığın hastaneden istiyorlar. Daha mantıklı tanıyan doktor olması

Arkadaşlar normal KPSS ile atandım öğretmen olarak. Sağlık raporunda akıl ve ruh sağlığı açısından öğretmenlik yapması uygun değildir yazıyor. Geri hizmetle beni göreve başlatırlar mı bunu merak ediyorum

Evet deneyecem özel hastane devlet hastanesi bu sefer geçmişimden bahsetmiycem 2 hafta sürem var evrakların teslimi için inş halledebilirim sağlık raporu olayını

Doktorun yanında iyiyim deyin bişey anlatmayın yoksa atanamazsiniz geri hizmette olmaz geri hizmet atanıp ondan sonra işi yapamayanlari kapsar@Nador,

@Nador,

Durum bildirirdemi yazıyor bu durum

Nasıl bir rapor istedi meb

Olmazsa ekpss den ögretmen olabilirsiniz

@Nador,
İstenen evrakları link verirmisiniz

Bizim burda aile hekimi var. 10 senedir psikiyatri ilaç içiyorum diyor. Şimdi bu kadın doktor canımızı teslim etmişiz. :) Toktor ablamızdan herkes memnun. Psikiyatri konusu ülkede biraz karışık , karmaşık. Sen ben için sıkıntı ama yerine göre hiç önemli değil.

@Nador,

Merhaba ben de aynı durumdayım.Şimdi genel idare hizmeti memuru olarak çalışıyorum.

FAKAT SİZET AVSİYEM SAKIN GİH' E GEÇMEYİN!TEKRAR DÖNEMİYORSUNUZ.

Ruhsal yada Zihinsel engelli olan birisi kesinlikle öğretmenlik aslında yapamaz ama bizim ülkede ne olur bilemiyorum. Çocuğumun böyle bir öğretmeni olsa dersine girmesine izin vermezdim.

Mental retardasyon ( z.geriliği) olan birisi öğretmenlik yapabilir mi ? Zannetmiyorum.

@Polmiks,
engelli hanım veya bey ben de sizin çalışma ortamımda olmanızı istemezdim psikolojimi bozardınız anladın mı desem ne dersin acaba....gel bakalım o duygusal engelli öğretmen sesin embesil çocuğuna öğretmenlik yapmak için yanıp tutuşacak mı?ne acı ki engellinin halinden diğer engelli anlamıyor...
Başlık sahibi arkadaşım görüldüğü üzere toplumun genelinde şu yukardakinin kafasında insan sayısı hiç de az değil tavsiyem bu zamanda sağlıklı insanlara bile önermediğim bu mesleğe girerek hata yapmayın...Kamuda çeşit çeşit iş var 4001 kadroları o biçim girin rahatınıza bakın sınıfda elalemin kafasız kavgacı öğrenemeyen çocuğu ve anormal velileriyle uğraşmakdan 100 kat daha iyidir..

@mehtapsolmaz,
Ruhsal engel ayrı, zihinsel engel ayrıdır. Zihinsel engelli birisinin öğretmen olabilecek seviyeye gelememesi gerekir. Demek ki zihinsel değil ruhsal engeliniz var. Derecesine göre öğretmenlik yapma imkanınız var onu da sağlık kurulu belirler.

@erz0025

Embesil falan ?
Pskolojik problemli birisi öğretmen olamaz. Başka meslek mi kalmadı hayırdır hakaret ediyorsunuz ?
Sen normal bir engelden bahsetmiyorsun pskolojik zihinsel bir engelden bahsediyorsun kelimelerini seçerek kullanacaksın.

@Polmiks,
Hadi polisliği anladık adama silah veriyorsun da psikolojik problemi olan adam öğretmenlik yapamaz dersen olmaz. Psikolojik problemleri olmayan adam mı var?

Hastalığa bağlıdır o . bipolar olup öğretmenlik yapanı gördüm. verdikleri rapora bağlı. eğer red gelirse göreve başlamadığınız için geri hizmete de alınamazsınız. Ayrıca zihinsel engelli birini öğretmen olarak atayacaklarını düşünmüyorum.

@gannicus,
Pskolojik olarak belirttiğim için üzgünüm konuda Zihinsel engelden bahsedilmiş.

@Polmiks,
Zaten zihinsel engelli birini neden öğretmen yapsınlar? O soru bile abes. Yapmazlar...

Geçen 3500 atamasında iki atipik psikoz tanili arkadaş atandı. Gittiğim trsmde birde tarih öğretmeni varmış. Oda atanmış.

Benim tanıda atipik psikoz. Şuan remisyondayim. Doktor senin öğretmen olur raporu olumlu olacak diyor. Bakalım artık elimizden geleni yaptık. Beklemedeyiz.

Madde açık. Herhangi bir zihinsel engeli bulunmayan diyor. Psikiyatri hastalıkları zihinsel engel sınıfına girmiyor.

Yani bu durumda cevap atamaları oluyor.

@Polmiks, ben de bu kafadaki insanları istemiyorum. Öğretmen olarak çalışabilen insan zaten kısmen iyileşmiştir.

Üst Alt