Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Remisyondayım fakat ilaçların verdiği ruh hali ile hayattan soğudum!?

Konular
1
Reaksiyonlar
64
Arkadaşlar xeplion 150 mg iğne vurduruyorum her ay yaklaşık 5 aydır remisyondayım. Fakat iğne o kadar çok etki ediyorki hayat enerjim şırıngayla alınmış gibi hiçbir şey yapasım gelmiyor odaklanamıyorum işte çalışamıyorum. Remisyonda olmama rağmen yine engelim var gibi. Bu nasıl bir hastalıksa ilaç kullansan bir dert kullanmasan bir dert benim gibi remisyonda bu tip durumları yaşayan var mı?

Xeplion iğne birkaç yıl önce bende 3 kez vuruldum bana da iyi gelmemişti bıraktım doktora da söyledim sadece ilaca döndüm iyiyim .
Demem o ki iğneden kaynaklı olabilir sana da iyi gelmemiş olabilir bu iğne beni de halsiz bitkin bitik biri gibi yapmıştı bıraktım kurtuldum

@sokr@t, Ben etkisini söyledim bırakmak istediğimi söyledim ama zamanla etkisi geçecek diyor doktor hep.

@creatinonofworld, iğne olayını ben zaten sevmiyorum istemediğimi de açık açık söyledim doktora etkisi de umurumda değildi .

Xeplion yüzünden yaya olarak trafik kazasına sebep olacaktım çok fena sersemletmişti bu yüzden başka ilaca geçtim. Hapı(paligis) o kadar sersemletmez onu kullanabilirsiniz.

3 sene xeplion 75 mg kullandım 1 sene 50 mg sonra atak geçirdim tekrar 150 mg başlandı şimdi 2 senedir 3 ayda bir trevicta 525 mg kullanıyorum remisyondayım şuan acaba bıraksam mi diye düşünmüyor değilim.

İlaçlar farklı ama etki aynı.İlacı bıraktırmazlar yatışınız fazla ise veya ciddi görülüyorsa bu yüzden bence seneler de sürse herhangi bir etkinliğe başlayın.Seneler geçtikçe fark eder günde bir saatte ayırsanız.

İğne, ilaç olayı alışmakla mı ilgili acaba ?İğneye alışan biri bırakınca atak geçirebiliyor mu ? Bak şimdi iğneden daha çok korktum ,:oops:

Vücut iğneye alışıyor almadığın zaman fark ediyor zaten sadece beyni rahatlatıyor dopamin i dengeliyor bıraktığın zaman atak geçirme oranı fazla ama doktor kontrolünde bırakma ihtimali var veya doz düşürme olabilir. Kendim bırakmak istiyorum ama korkuyorum beyinin kimyası bozulur diye

@freedom01, iğneden ilaca geçmen mümkün değil mi pekiyi doktor kontrolünde tabii ben 3 kez vuruldum ve bıraktım iğneyi iyiyim .

@sokr@t iğne vücutta yavaş salındığı için ilaca göre daha iyiymiş doktorum öyle diyor.

@freedom01, belki de sana iğne daha uygundur doktor daha iyi bilir tabii .

@freedom01, tamam o zaman bakarsın duruma göre sadece antipsikotikle yapamıyorsun anlaşılan .

Spora başlamak istiyorum ama sigara ile ilaçlar ile kas yapabilir miyim?

@KırıkZihin, Kullandığım ilk ay kesti bende ama her hastanın kendine göre bir derecesi vardır.

İğnenin avantajları

-Kana daha erken karışıyor daha etkili. Her gün ilaç içme zahmetinden kurtarıyor. Böbrekler için daha iyi.

İğnenin dezavantajları

-İğne vurulan yer ağrıyor belli süre. Ve bu ilaç etki etti içmeyelim keselim gibi bir durum olmuyor iğne vuruldu mu kötü etkilese bile haftalarca kötü etkisini çekmek zorunda kalıyorsun

@KırıkZihin, iğnenin etki etmediği kişilerde var dediğim gibi şu ilaç sende etki etti mi ya da iğne etki eder mi soruları çok anlamsız. Herkesin hastalığı ve bünyesi farklı ondan dolayı ister iğne ister oral yolla alınsın ilaç herkeste farklı etkilere sebep olur.

Üst Alt