Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumla otv ve mtv istisnasından yararlanabilir miyim?

Evren

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Raporumda özel tertibatlı donanımlı ,otomatik vites yazıyor.Bu rapor araç alımında yeterli olurmu?

Teshis miyop astigmat+opera bilateral coxartroz oran %45 h sınıf ehliyet kullanabilir(Ozel tertibatlı donanımlı,otomatik

vites)

Evren Tanımlamalar çoğu ortopedik özürlü arkadaşımınızın uğraşıpta alamadıklarını içeriyor ama , Sizde'de özürünüz genel olarak yazıldığı için araç alma hakkı sağlamıyor ne yazık ki

Maliyede bir on gorusme oldu.Olumlu dediler.Firmaya arac sıparisini verdim..Yanılmıyorsam spesifik bir tanımlama yapılması gerektigini dusunuyorsun.Maliyede bakalım son dakika golu olur mu ? Tesekkurler

Evren Bahsi geçen "[FONT=sans-serif]opera bilateral coxartroz" ortopedik anlamda sizde nasıl kısıtlığa yol açıyor raporunuzda bu belirtilmediği için benim düşüncem olumsuz. Maliye'ye sorduk onayladılar diyorsunuz allah güle güle binmeyi nasip etsin demek düşer bizlere.[/FONT]

Tesekkurler

Raporu maliyeye goturdum gosterdım baktı sıkıntı yok dedı Sozel anlamda bir onay oldu.Rapordaki ibare soyle mi olmalıydı elden gaz fren ?(ayaklarımda hareket kıstılılığı oldugu ıcın) Olmassa boyle bir ıbareyı rapora tekrar ılave ettiririm diye dusunuyorum..
Ayrıca sahtekarlar yuzunden bu işler o kadar karmaşık hale geldı ki !!Hakkı olanın bile aracı alması ınanılmaz zor.

Evren Hayır bahsettiğim kısım o değil sağ ayak , el ,kol gibi özürler var ise özel tertibat istenir , sol ayak , el , kol gibi özürler var ise aracın otomatik olması yeterlidir ama bu ayrımı maliyeci yapabilsin diye raporda illaki sağ alt extremite veya sol üst extremite gibi özürün olduğu noktanın açıkça yazması gereklidir . Maliye nezdinde ÖTV MUAFİYETİNİ bu kelimeler tanımlar sizde bu ibareler geçmediği için benim düşüncem ruhsatınızı alıp aracınızın başına geçene kadar olumsuz olmaya devam edecektir.

Sağ el, sağ kol,sağ bacak ve sol el ,sol kol , sol bacak hepsinde hareket kısıtlılığım var belikıde bu yuzden genel bir sey yazdı :))

Ne yapalım maliyenın eksik gordugu yerlerı tamamlatırız artık..Tabı isterlerse

Evren İnşallah aracınıza kavuşursunuz , bu tarz hastalıklara sahip vatandaşlarımız için emsal teşkil edersiniz. İşinizi sağlama almak için trafik ilede iletişime geçmeniz iyi olabilir.

H sınıfı ehliyetiniz var mı her iki üst ekstremiteden birden kısıtınız varsa ehliyet vermeyebilirler.

Ufukalp H sınıfı ehliyetim var .Ust ekstremitide hareket kısıtlılıgım araba kullammama engel degil.Birde sunu sorcam tescil işlemi maliyeden onayı almadan once mi sonra mı?Zira benim raporumda özel tertibatlı yazıyor olmassa ben doktora elden gaz fren ibaresini ekletip kaselettiriyim.Kuruldan da muhuru bastırdıktan sonra tescilden gecer dıye dusunuyorum.

Aracı alacağınız bayi tüm işlemlerden önce zaten raporunuzu vergi dairesine götürerek teyit ettirmelidir.

Üst Alt