Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumla araç alımı için izin verilmedi. Ne yapmalıyım?

kıvanç karakaş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

30/01/2017 tarihinde Tekirdağ Devlet Hastanesinden almış olduğum sürücü olur sağlık raporumda 47-78-102-64-10.02 ve 103.04 kodları var.
bu raporumla emniyete gidip b sınıfı engelli ehliyetimi aldım

sonra araba alımı için Skoda firmasına gittim Skoda firması sürücü olabilir sağlık raporumla birlikte engelli sağlık kurulu raporumu Tekirdağ Namık kemal vergi dairesine sordu sürücüde sıkıntı yok Yalnız engelli sağlık raporunda durum bildirir yazıyormuş orada özel tertibatlı araç sürmesi uygundur diye yazması lazım onu yazıldığında ötv yararlanır dedi
tekrar sağlık kuruluna başvurdum 10 tane doktor gezdim engelli raporunun arkasına özel tertibatlı araç sürmesi uygundur diye yazıldı bu sefer araba firmasına değilde kendim gidip vergi dairesine sordum özel tertibat yazıyor ama sadece hastalığının adını yazmışlar Mc ardle diye uzun mesafe yürüyemiyor merdiven çıkmakta ve yokuş çıkmakta zorluk çekiyor diye yazdığı için vergi dairesinde memur ben buradan engelini anlayamıyorum buraya yazdır sağ bacak mı sol bacak mı her iki bacak mı diye
hadi bir daha gittim hastaneye onu söyledim kurula nöroloji doktoru her iki alt ekstiremetide eforla artan kas güçsüzlüğünü eklemiş bu sefer herşey tamam diye gittim vergi dairesine vergi dairesinde nedemesinler senin ehliyetinde özel terbibat yazmıyor otomatik vites yazıyor her iki ayakta engelin olduğun için özel terbibat olması lazım ehliyet raporunu değiştirteceksin o kodların yanına birde özel tertibat ekleyeceksin
bende söyledim engeli sağlık raporuna siz özel tertibat yazdıracaksınız dediniz benim sürücü olur sağlık raporumda 47-78-102-64-10.02 ve 103.04 kodları vardı bunları gördünüz niye en başta söylemediniz ben şimdi yeniden sürücü olabilir sağlık kuruluna girip Yen'i rapor mu çıkarmam lazım ondan sonra Yen'i değiştirdiğim ehliyetimi yine değiştirmekle mi uğraşacağım

kafam çok karıştı ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz ??

kıvanç karakaş

Valla kardeş ben bu forumları okudum ve ehliyetimde 78 kodu var sağ bacak engelliyim direk galeriye gittim ümraniye vergi dairesi tamam dedi araca peşinat verdim krediyi falan hallettik maliye aparat istedi ve sol gaz tertibatı yaptırdık kabul edildi. O birazda aldigin yerle ilgili büyük yerde sık oluyor herhalde sıkıntı çıkarmıyorlar. Küçük yerde zaten sıkıntı çıkarıyorlardı 15 temmuzdan sonra iyice berbat oldu. Sabret istediklerini yap ben superb aldım inan değiyor. Mayısta aldım 1000tlyi geçti attigim mazot 3000kıyı geçtim ilk araba alınırken yapıyorlarmış böyle söke söke alacaksın hakkin.

kıvanç karakaş

merhaba zaten her iki ayagınızdan olduğundan dolayı kesinlikle tertibat istiyorlar bu raporu veren sağlık kurulu bunu düşünememiş mi sizi böyle magdur etmiş bencede her iki bacak olduğundan kesinlikle tertibat olması gerekiyor .ama anlamadığım nokta ehliyette özel tertibat yazacak derken neyi kast etti o arkadaş benim ehliyetimde de özel tertibat falan yazmıyor hatta ilk kez şimdi duydum bunu benim ehliyetimde sadece kodlar var .sizin ehliyetin arkasında sadece 10.02 kou mu var ?

Benim ehliyette 47-78-102-64-10.02-103.04 kodları var her iki ayakta da sıkıntı olduğu için sadece otomatik vites yeterli değilmiş sol ayak olsa yeterli olurmuş her iki ayak olduğu sol için otomatik vites sağ ayak için tertibat yazılması lazımsı lazımmış tertibat ismi değil kodu yazılacak kurul hangi tertibatı uygun görürse artık ehliyet raporunu 30/01/2017 de aldım üçüncü ay da ehliyeti değiştirdim sonra normal sağlık raporunun arkasında özel tertibatlı araç için değerlendirme olmadığı için heyete girdim yine sağlık kurulu raporu çıkardım onun arkasında özel tertibatlı araç sürmesi uygundur yazıldı ama ehliyette özel tertibat yok diyor maliye 47-78-102-64-10.02 ve 103.04 kodları var ben şimdi ötv den yararlanmak için tekrar ehliyet için sağlık kuruluna girip raporu alıp ehliyetimi değiştirmek zorundayım 5 aydır ehliyet raporu engelli sağlık raporu Emniyet il sağlık müdürlüğü vergi dairesi dolaşıyorum herkes ayrı şey söylüyor delirmemek elde değil

kıvanç karakaş

abim ALLAH yardımcınız olsun siz size gösterilen yolda gitmişsiniz zaten sorun gerçekten sağlık kurulunda ben bile bunu biliyorum her iki ayak veya sağ bacakta otomatik vistes yeterli değil özel tertibat şart diye genel olarak bu durumda özel tertibat istiyorlar ama bu ehliyet raporunu veren kurul bunu nasıl atlamış anlam veremedim.

kıvanç karakaş

Engelli raporunuzu alıp il sağlık komisyonuna gidin ve yeni rapora uygun olacak şekilde ehliyet için özel donanım kodu ekletin. Başka yolu yok maalesef

Üst Alt