Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda H sınıfı ehliyet alır ibaresi yok. Ehliyet için yeni rapor mu almalıyım?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar rapor alabilmek için hastaneye gittim doktor raporu ne için istiyorsun diye sorduğunda iş için olduğunu söylemiştim ve heyet %44 engelli raporunu verdi ve ağır işlerde çalıştırılamaz ibaresi yazıldı şuan ehliyet almak istiyorum tekrar heyete girmem gerekiyormu nasıl ehliyet alabilirim yardımcı olurmusunuz ?????

yanlış yönlendirmek istemem fakat aldığınız raporda h sınıfı ehliyet alır ibaresi yoksa tekrardan heyete girmeniz gerekir. Çünkü sizi ehliyet için farklı bir şekilde değerlendiriceklerdir.

Ehliyet oranı düşürürmü?

Skolyoz ameliyatı sonrası % 44 sürekli ortopedik engelli raporu aldım ehliyet almam için yeniden kurula girmem gerekiyormu giriliyorsa raporumun oranı düşebilirmi

bu raporu araba almak içinmi kullanacaksın, almış olduğun raporda araba için herhangi bir ibare varmı
sadece ehliyet almak istiyorsan heyete girmene gerek yok tek hekimdende alabilirsin

arkadaşım sadece ehliyet alacaksan tek doktordan alabilirsin ve tek doktordan alınan raporda oran verilmez yani sadece ehliyet alıp alamıyacağını yazar

Ark ilk önce engelini bildirirsen iyi olur. H Sınıfı ehliyet için mutlaka heyete girmen gerek.sadece H sinifi ehliyet alabilecegine dair rapor verecekler sana.sonuç kısmında H Sınıfı ehliyet yazacak.raporu aldiktan sonra H sinifi ehliyet veren bir sürücü kursu bulup ehliyeti alacaksın. Daha sonra araba aldiginda yada alacagin zaman tekrar heyete girip bu seferde özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alman gerekiyor.bilgin olsun

H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanır ibareli heyet raporu olması gerekir iki işlem için tek seferde rapor alınabilir ayrı ayrı almaya gerek yok

Arkadaslar bu raporları kullanım yerlerine göre anlatayım.
H Sınıfı ehliyet alabilir raporunu sürücü kursuna veriyorsunuz ve kesinlikle aslı olması gerekiyor.
Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aslı ve aldığınız H sınıfı ehliyetiyle birlikte tertibatı yaptiracaginiz yere gidip (satış sözleşmesi, ruhsat, trafik sigortası olması gerekiyor) proje cizdirip tertibatı taktiriyorsunuz. ve bir hafta içinde aracınızı muayeneye sokmaniz gerekiyor. tertibatin takılı oldugunu isletmek için.
Daha sonra bulunduğunuz yerdeki trafik şubeye gidip yeni ruhsatiniz icin basvuruyorsunuz. eger plakanizin engelli işaretli olmasını istiyorsaniz bunu söylüyorsunuz ve yeni plaka basiliyor. istemiyorsaniz sadece yeni ruhsatinizi aliyorsunuz.Özetle ehliyet içinde tertibat içinde rapor aslı isteniyor.
Tertibat yaptırırken raporla alınmış ve emniyet müdürlüğünün vermiş olduğu H sınıfı ehliyetle gittiğin halde özel tertibatlı araç kullanabilir raporu istenmesi gereksiz fakat sorduğumuzda prosedürler bu sekilde diyorlar.

Yardımcı olabildiysem sevindim.sormak istediğiniz birşey olursa bildigimce yardım etmek isterim.

arkadaşlar benim B sınıfı ehliyetim var,% 40 vergi indirim raporum var...ben ehliyetimi 1995 yılında almıştım.hastalığım polio sekeli yani sağ ayak kısalığı ama.ben 20 yıldır normal araç kullanıyorum..o zamanlar H ehliyeti almadık..şimdi ötv ve mtv den yararlanmak için vergi indirim raporum yeterlimidir.yoksa silbaştan yeniden heyetemi gireceğim..ayrıca H sınıfı ehliyetinin faydası var,yoksa dezanavantajımı var anlayamadım.

toprak 24;

ÖTV ve MTV den faydalanman için tekrar heyete gireceksin ve H sınıfı ehliyet alabilir, Özel Tertibatlı Araç kullanabilir ibareli yeni rapor alman gerekecek ve alacağın arabayı senden başkası kullanamıyacak

merhaba hastaneden alınan raporda ötv indirimi ibaresi yazması gerekıyormu acaba bu konuyla ilgili beni aydınlatacak bir arkadaş msj ile ulaşırsa sevinirim, teşekkuler.

Toprak 24 Hastaneden H sınıfı ehliyet alabilir raporu alıp bu ehliyeti veren bir sürücü kursuna basvuruyorsunuz.eski ehliyetinin olduğunu bildirdiginde sadece direksiyon sınavına girip H sınıfı ehliyetini alabiliyorsun.daha sonra özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alıp araç alabilirsiniz.size tavsiyem araç alırken tertibat yapımını galeriye bırakmayın iki katı para istiyorlar kendiniz yaptiracaginizi söyleyin ve siz ilgilenin.

AHISKALI;

Hayır arkadaşım gerek yok sadece H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi olacak.ehliyetini aldıktan sonra özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alıp aracını aliyorsun onlar o rapora göre işlemlerini yapıyorlar.

hrnalbyrk;

Yanlış yönlendirmeler yapmayalım lütfen herkes rapor almanın ne denli meşagatli olduğunu bilir. H sınıfı ehliyet alır/özel tertibatlı araç kullanır/vergi indiriminden faydalanır/...... vs. hepsini tek bir heyet raporu şeklinde alabiliyoruz. Ayrı ayrı uğraşma sakın bir çok devlet hastanesinde basılı matbu şeklinde o sağlık kurulu raporları arkasında kutucuklar oluyor onlara çarpı atıp ayrıca ekletmek istediğin bir madde olabilir mesela "uzun süre ayakta çalışamaz" gibi bunuda ekletebiliyorsun. Son bir kere uğraş ben 5 nüsha aldım mesela uzun süre işimi gördü.

cicikız o zaman benim ne yapmam lazım..benim raporumun arakasında rapor kutucuklarında ortopedi,sosyal yardım,engelli kimlik kartı,işaretli...ayrıca vergi indiriminden faydalanır yazılı..ben mtv ve ötv den yararlanmak istiyorum.doğru bir yol gösteriniz lütfen.

cicikıs;

Yanlış yönlendirme yok! aynı işlemleri bizzat ben kendim yaptım.ehliyet için raporun aslı isteniyordu sürücü kursu tarafından yoksa emniyet kabul etmiyordu mecburen verdim ve ehliyetimi aldım.daha sonra araç tertibatı için benden tekrar rapor istediler.ve özel tertibatlı araç ibaresi olacak dediler ve kesinlikle aslının olması gerektiğini söylediler yaklaşık 1 ay'lık bir kayıpla o raporu da aldım ve tertibatımı taktırdım.ben ordan burdan değil bizzat yaşadıklarımı aktarıyorum.ve bir kolaylık da söyleyeyim hemen araç alacaklar için,iki rapor içinde aynı anda başvuru yapsınlar tüm doktorlar bittiğinde elinizde iki raporunuzda hazır olmuş olur.Biri ehliyete biri tertibata.
Vergi indiriminden yararlanmak için ekstra bir rapor alımına gerek yoktur(eğer elinizde sürekli engelli olduğuna dair bir rapor varsa).bu rapor,engelli aracınızın ruhsatı ve ehliyetiniz yeterli.bu vergi indiriminide iki ay önce yaptırdım. (pendik motorlu taşıtlar vergi dairesi).

Nüshalara gelince evet benimde elimde (ÖNCEKİNİ KAYBETTİĞİM İÇİN)son aldığım rapordan 5 nüsha vardı fakat oraya buraya kullanmaktan iki tane kaldı. fakat sadece ehliyet için ve araç tertibatı için mutlaka aslını istiyorlar. her ne kadar tertibat yaptırırken emniyetten aldığın H sınıfı ehliyet olduğu için hala rapora gerek olmadığını düşünüyorum fakat sorduğumuzda. prosedürler bu şekilde bizden istenilen evraklar bunlar deniyor.not:engelinize göre araç aparatı ve istenilen belgeler için tam bir bilgi isterseniz sayaroto.net adresine bir bakın ve irtibata geçin.burası istanbulda olup kendiside engelli olduğundan çok uzun süredir bu işi yapıyorlar.(ben aparatımı orda yaptırdım.

işitme engelliyim her iki kulaktan total 120 db yani en yüksek derece %52 raporum vardı sürücü kursu b sınıfı ehliyet alırsın sen dedi gitti sağlık ocağına doktorra dedim b sınıfı ehliyet alacağım ama işitme cihazı kullanıyorum doktor imzaladı geçti neyse sürücü kursuna evraklar teslim edildi sınava girdik 90 puan aldım direksiyon sınavından 95 puan aldım evraklarımı sürücü kursundan aldım emniyete gittim oradaki polis memuru senin kulakların duymuyor sen nasıl b sınıfı ehliyet aldın dedi olmaz öyle dedi ben bu ehliyeti iptal ederim diye tavır aldı.sonra dedi sana yeniden sevk vereceğiz il sağlık müdürlüğüne gidecek ordan bi hastaneye sevk alacak ve heyete gireceksin dediler.heyete girdim h sınıfı ehliyet alabilir raporu verdiler.sonra emniyete döndüm emniyet b sınıfı iptal oldu sürücü kursuna gidip h sınıfı ehliyet alacaksın dediler.sürücü kursuna gittim ilçede olduğumdan biz ilçede h sınıfı vermiyoruz ilden bir sürücü kursuna yazılıp yeniden sınava gireceksin dediler.gittim il merkezinden bir sürücü kursuna durumu anlattım.sürücü kursu b sınıfı ehliyeti olanların ancak sonradan engelli olanlar sadece direksiyon sınavına girip ehliyetini alıyor ama senin b sınıfı ehliyetini oradaki polis memuru iptal ettiği için h sınıfı ehliyeti sil baştan alacaksın dediler.neyse yazıldım sürücü kursuna 4 hafta her aksam gittim geldim il merkezine 1 saatlik uzaklık git gel 2 saat..sınava girdim en yüksek puanla geçtim hem direksiyon hem yazılı sınavı bu arada motordan girmiyoruz h sınıfı ehliyet alanlar.. sürücü kursundan evraklarımı aldım il merkezinden sürücü belgemi çıkarttım diyeceğim şu ki sağlık kurulu raporunda h sınıfı ehliyet alabilir ''' OTOMATİK ARAÇ KULLANABİLİR''' ibareleri olmalı otomatik araç kullanabilir ibaresine gerek yok ama sıfır araç alırken mtv ve otv indiriminden faydalanmak istiyorsanız ekletin bu ibareyi.zararı yok. selametle..

Tüm arkadaşlardan özür diliyorum .Şu rapor konusunu açıklığa kavuşturmak için biraz önce 2010 da aparatımı yaptırdığım ve yukarda internet adresini verdiğim kişiyi aradım.ve bilgi aldım.engelliler tarafından çok şikayet olduğundan dolayı.2012 den itibaren H sınıfı ehliyet için alınan raporun noterden tastiklenmiş olan aslı gibidir'li kopyası geçerliymiş.
rapor üzerinde
1)sakatlığın durumu
2)oranın % durumu
3)son 6 içinde alınmış olması gerkiyormuş (eğer sürekli engel yoksa)Yani tek raporla hem ehliyet hemde aparat halledilebiliyor.(2010 da o kadar bağırmıştım aynı raporla neden olmuyor diye.2012 de duymuşlar)<br>Bu arada isteyen bu adresini verdiğim aparatçıyı bilgi için arayabilir çok babacan biridir. sayaroto.net halis sayar

Üst Alt