Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda ehliyet alamayacağım yazıyor. Ne yapmalıyım?

fikret89

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben işitme, fıtık ve astımdan %52 rapor aldım. raporda sürekli olduğu vergi indiriminden yararlanabileceğim ama H sınıfı ehliyetin olduğu kutucuk boş. benim bir kulağımda %100 diğerinde %60 kayıp var bu durumda H sınıfı ehliyet alamazmıyım çünkü kulağı hiç duymayan ve konuşamayan arkadaşlarımızın ehliyet alabileceği yazarken ben nasıl alamıyorum bilgisi olan arkadaşlar açıklarmısınız lütfen?

Boş ise değerlendirilmedi demektir. Yeniden hastaneye başvurarak başvuru dilekçesine ehliyet için alacağınızı yazdığınızda onu da değerlendirirler

H sınıfı ehliyetler kaldırılıyor zaten. Eğer engelli statüsünde araç alımında indirimlerden faydalanmak için bunu istiyorsanız mümkün değil. Çünkü indirimli araç almak ve diğer avantajlardan faydalanmak için engelinizin ortopedik olması gerekir. fikret89

fikret89
O kutucuğun boş olmasının amacı ehliyet alamayacağınız değil, ehliyet yönünden değerlendirilmediğinizdir.
Ehliyet almak istediğinizde tekrar rapor almak durumunda kalacaksınız.
İşitme kaybınıza göre ya ticari araç kullanamaz ibareli B sınıfı ya da H sınıfının yerini alacak olan engelli ehliyeti alacaksınız.
İşitme kaybından dolayı (tamamen sağırlık olsa dahi) ehliyet verilmemesi mümkün değil.

cevaplar için hepinize teşekkür ederim gerçekten açıklayıcı oldu sağolun raporu zor aldım birde ehliyet için hiç uğraşmam tekrardan sağolun.

Üst Alt