Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda çalışamayacağı işler ibaresinin boş olması sorun oluşturur mu?

raptap

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben birkaç gün önce sürekli rapor aldım ve kısmet olursa 2018 de iktisat mezunu olarak sınava gireceğim. Raporumda çalıştırılamayacağı işler hanesi boş. İstihdam kutucuğu işaretli ve ayrıca bir çalışabilir ibaresi yok. Sizce bunlar atamada sorun olabilir mi? Ayrıca forumda okuduğum bir postta(linkini aşağıda veriyorum) bazı kurumların Devlet memuru olabilir. ibareli belge istedikleri de oluyormuş.

Ben raporu alalı dediğim gibi 2-3 gün oldu, hastaneye gidip, Çalışamayacağı işlerin niteliği alanını düzelttirip, Memur olarak çalışabilir. ibaresi eklettirebilir miyim? Şayet bu mümkün değilse: Şimdiden Durum Bildirir Belge almalı mıyım? Yoksa bu kısmet olurda atanırsam ve atandığım kurum böyle isteklerde bulunursa mı bu işleri yapayım?

Hani ileride karşıma çıkabilecek potansiyel bir sorunu eğer düzeltiliyor ise şimdiden halledeyim diye düşündüm. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Memur olarak çalışabilir başlığıyla ilgili link:

https://www.engelliler.biz/forum/en...azisi-istiyor-kurumlar-ne-yapmak-gerek-6.html

Merhabalar, teşekkürler sağ olun, ülseratif kolit hastasıyım. Peki raporu alalı 2-3 gün oldu, bu maddeyi düzelttirebilir miyim acaba?

Aşağıda attığım postta yazan yazılar sonrası endişelendim işin aslı.

https://www.engelliler.biz/forum/en...in-niteligi-bos-oldugu-icin-atanamiyorum.html

Yukarıdaki mesajımı düzelttim orada bir link paylaştım, yine benim durumumda olan bir arkadaştan böyle bir şey istemişler yani Çalıştırılamayacağı İşlerin niteliğini gösterir rapor istemişler. Yani öncesinde bilsem böyle bir şeyi kurula girdiğimde belirtirdim, çok ilginç yani, madem kurumlar böyle istiyor o zaman verilen raporda da buna riayet edilmesi gerekmez mi?..

@raptap merhaba geçmiş olsun. Rahatsızlığınız nedir? Istihdam'in işaretli olması çalışabileceği anlamındadır. Çalıştırılmayacağı iş alanlari bir sorun teşkil etmez. Bu sizin lehine olurdu doldurulmuş olsaydı. Olmazsa da bir problem olmaz. Istihdam yeterlidir.

@raptap gidip konuşabilirsiniz. Düzeltebilirler ama ne kadar uğraşmak isterler bilemem...

raptap farkı sayfalardaki mesajlarınızı burada topladım. Buradan devam edin isterseniz...
msait19

EKPSS YÖNETMELİĞİNDE GEÇEN “ÇALIŞABİLİR” İBARESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bilindiği üzere “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde “engelli” ibaresi “doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler” şeklinde tanımlanmıştır.
Bu tanımda geçen “çalışabilir” ibaresinin kamuoyunda engelli adayların yeniden sağlık kurulu raporu almalarının gerekip gerekmediği yönünde tartışmalara sebep olduğu görülmüştür.
Bu çerçevede aşağıdaki hususların açıklanmasında fayda görülmüştür;
1- Engelli adayların yeni bir sağlık kurulu raporu almalarına gerek bulunmamaktadır.
2- Bahse konu ibare, kamu kurum ve kuruluşlarından geçtiğimiz atama döneminde Devlet Personel Başkanlığı’na iletilen ve “kamu kurumlarına merkezi yerleştirme ile yerleştirildiği halde çalışamayacak veya kendi ihtiyaçlarını göremeyecek durumda olan adaylar hakkında nasıl bir işlem tesis edileceği” şeklindeki başvurulara bir karşılık olmak ve uygulama birliğini sağlamak üzere konulmuştur.
3- Bahse konu düzenleme yeni bir durum olmayıp, bir kadroda istihdam edilecek adaylar için aranacak asgari şart niteliğindedir.
4- İstihdam amaçlı sosyal politika uygulamalarında asgari düzeyde de olsa adayın “çalışabilir” durumda olması temel şarttır. Aday için düzenlenen veya yerleştirme işlemi sonrası kurumca ihtiyaç duyulması halinde düzenlenecek olan sağlık kurulu raporunda kişinin “çalışamaz” durumda olduğunun belirtilmesinin “atanmaya engel olduğu”nun bilinmesi gerekmektedir.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/haber/engelli-adaylari-yeni-rapor-almayacak

Üst Alt