Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum eski diye ehliyet alamayacağım söylendi!?

teknolojik

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Şu an komisyondan çıktım eve yeni geldim. Sinirden ağlamak üzereyim.

Geçen ay 4 tane heyete girdim (Ortopedi, Fizik Tedavi, Göz, Nöroloji) üçü de olumlu bakıp komisyona sevk etti. Bugün komisyon günüydü girdim. Ellerimin gücüne falan baktılar çok iyi dediler. Sonra raporun çok eski ve ağır engelli yazıyor bu şekilde reddetmek zorunda kalırız Sürücü Olabilir kısmı da değerlendirilmemiş dediler.

Heyete girerken kimse bana raporun eski yenile demedi. Ben şimdi sürece nasıl yeniden başlayacağım. Yeni rapor alıp yeniden komisyona girmem ve ehliyet kursuna yazılmam derken yaz tatili bitecek. MEB'de memurum yaz tatilinde hallederim diyordum.

Direkt sen ehliyet alamazsın deseler bu kadar sinir olmayacaktım. Bu ne saçmalıktır.

Lütfen deneyimli arkadaşlar görüşlerini yazsın. Yeni rapor çıkarmam şart mı?

Komisyon raporuyla normel engelli raporunun alakası neymiş anlamadım. Hangi şehirde girmiştiniz komisyona?

Artık sistem öyle oturmuşki engelli raporu nuz ağır engelli ise Ehliyet alamıyorsunuz ya raporunuzu tam bağımlı yazdırmayacaksınız yada ehliyetiniz olmayacak bu kişi tam bağımlı ise araba nasıl kullanacak mantığı

@teknolojik,
Artık raporlar sistemde gözüktüğü için ağır engelliler e araç kullanma izni verilmiyor raporunuzu normal engelli olarak sisteme dönüştürürseniz Ehliyet sahibi olabiliyorsunuz

@Faruk33, Komisyona Konya'da girdim.

@bilgeadam, benim raporum 2005 tarihli yani epey eski. Hatırlıyorum bana 80 küsürlü bir oran verdiler ama babam itirazla 92%ye çıkarttı araç alabilmek için. Şu an araç var ve ben hiç yararlanamıyorum. anladınız ne demek istediğimi. Yani bana verilen haktan ben yaralanmıyorum. İki kolumda ve ellerimde sorun yok. Sorun sadece ayaklarda. Sonuçta 2 ayağı da ampute insanlara ehliyet veriyorlar bana da versinler. İhtiyacım olan tek şey gaz fren tertibatı ve biraz da koltuk yükseltme o kadar. Trafikte kendi hayatımı ve trafiği tehlikeye atacak kadar salak değilim. Yapacağım hız en fazla 30-40 km o da bana yeter.

Neyse

Uğraşlar sonucu komisyon başkanının telefonunu öğrendim ve görüştüm.

Ben başvurumu bekletiyorlar diye beklerken meğersem reddetmişler.

Ortopedi doktoru olumsuz görüş bildirmiş. Boynumu yeterince döndüremiyormuşum, belimi döndüremiyormuşum. Halbuki ayağa kalkıp yanıma bile gelmedi. Boynumu 90 dereceye yakın her iki yöne döndürebiliyorum. The Exorcist filmindeki içine şeytan giren kız gibi 180 derece geriye döndürmem mi gerekiyor acaba?

Bel olayını zaten anlamıyorum oturan insan bel hareketi yüzünden neden trafiği tehlikeye atsın. Zaten 3 tane ayna var. Artık araçlarda geri görüş kamerası da var. Kaç kişi kafasını camdan uzatıp arkaya bakıyor Allah aşkına.

Yeni rapor al veya Karaman'a itirazda bulun dedi bana. Karaman'a gidemem. Yeni rapor alsam o raporda da aynı bahaneleri üretirlerse param boşa gidecek. Ne yapsam bilemedim.

Üst Alt