Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum %40 ve yakında süresi dolacak. Ne yapmalıyım?

mavi_kalem

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
11
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 yıl önce aldığım rapor yüzde 40 rapor ve süresi 5-6 ay sonra dolacak haklarımı kaybetmemek için ne yapmalıyım

@mavi_kalem,
1250tl bayılıp tekrar heyeti gezeceksin. Gez babam gez biz artik gezmekten bıktık.
Engelli raporu için heyete girdik.
Vergi indirimi icin heyete girdik.
Akp hepsini iptal edince tekrar heyete giriyoruz.
Rezil bir sistem hükümetin dandik işleri

4 gün önce kızıma rapor yeniledik 18 yaşına kadar istisnasız tüm raporlarda ağır engelli ileri düzeyde ögv vardır ibaresi vardı 18 olunca haliyle yeni ve süresiz rapor diye heyete girdik 99 olan oranı 75 e dusurduler engelli arac almayı hayal ederken bakım maasından da olduk şimdi itiraz surecındeyız bilmiyoruz nasıl olacak pazartesi itiraz dilekçesi vereceğim bugün de cimer den sikayet olusturdum eskı raporları atıp inceleme talep ettim tabi ise yararsa

@Gamze Corlu,

Evde bakım maaşını kesmek icin bilerek düşürüyorlar.
Engellierin süresiz vergi indirimlerini iptal edip yeni yasaya göre sgk sevki ile heyete girip emekli olmaya çalışmasi gibi... 3bintl ultrason ve e-mar parasi ödedim. Yoksa iki ay sonra çekimler resmen hükümetin engelli kesimi yok sayması yapacak tek bir şey var. O da 2028 seçimi akp ye tekmeyi vurmak.

@mavi_kalem, 1250 TL vereceksin diyenler olmuş ama engelli raporu almak için ücret ödemeyeceksin.

Daha önce nasıl rapor aldıysan aynı şekilde randevunu alıp gideceksin bölümlere muayene olacaksın ve raporun çıkacak.

@bjk11,

Aynen maaşımızı kestiler benim çocuğuma yemek yiyebiliyor musun diye sordu sanki yemek yiyince hersey normal . Kardiyoloji önce birşey yok dedi sonra sorunu anlattım başka ilde takipli dedim bu seferde burada hocalara götür hemen. Ameliyat ettir 3. Seviye kalp hastası kacak cok bunda dedi yüzde 20 vermiş yüzde 70 vermişlerdi daha önce. Nöroloji tam felaket yüzde 30 verdi sürekli nöbet geçiren ve daha önce yüzde 60 verilen soruna. Yürümüyor fizik yüzde 70 vermişti sımdikı yüzde 40 vermiş hepsi fiyasko resmen delirmisler . Psikiyatri bu çocuk bu zeka ile okula nasıl gitti dedi yüzde 25 vermiş daha önceki raporda yüzde 80 verilmisti

@bjk11, para falan vermiyecek kardeşim yanlış bilgilendirme beni sgk sevketti para vermedim sonrada tekrar engelli raporu cıkarayım oran belli olsun dedim onda da para istemediler ben kendim ötv li olabilir belki raporum diye 1250 ödedim o 88 de kaldı tam 8 dr gezdim hiç para ödemedim gaziosmanpaşa egitim ve araştırma hastanesi raporluyum

Bende 2 kez kurula bir kez il sağlığa gittim ortopedik engelden dolayı ötvsiz araç aldım 1250 ödedim başvurusu sırasında..Kimse yalnışn herkese bedavadan rapor mu verecek bu Devlet? Hastalığı olmayan bile ağlayıp rapor almak zorunda gelip burada hükümeti suçluyorsunuz..

@Onurbursa63, ötv istemesen senden para falan almıyacaklardı ben kağıtları verrirken ötv yi istiyormusun sordular istemem deseydim para vermiyecektim

@ilker evlen,

Sgk sevki ile gidersen ücret ödemezsin.
Kendin direk hastanaye gidersen 1250tl alıyorlar.
Bunu tartışmayalım.

Hastaneden engelli raporu almak için yapılan kişisel başvurularda ÜCRET ÖDENMEZ.

Başvuru sebebi sorulur sekreterlikte ilk işlemler yapılırken engelli haklarından faydalanmak için der geçersin.

ÖTV değerlendirmesi veya Özel Tertibatlı Araç için değerlendirme istenilirse o zaman ücret ödenir.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,
Ben daha gecen hafta hastaneye gittim ve engelli raporu 1.250tl dediler. Heyete gireceğim ve sgk sevki ile iş gücü kaybı deyince ücret gerekmez dedi. Yani engelli raporu ücretli dediler.

Üstteki mesajda da söylediğim gibi ÖTV veya Özel Tertibatlı Araç için değerlendirme talep etmedikçe hiçbir hastane engelli raporu için ücret alamaz.

Bölümleri gezersiniz ve engel oranınız %0 çıkarsa o zaman ücret talep edilir. Soruyu soran arkadaşın zaten oranı %40 mış onun için sıkıntı zaten yok.

@bjk11, Sizin zaten engelli raporuna ihtiyacınız yok. Emeklilik değerlendirmesi için Durum Bildirir Raporu yeterli olur. SGK bunu sevk yazısında belirtmiş olması gerekiyor.

Alacağınız raporda herhangi bir oran yazarsa bunu SGK dikkate almayacaktır bu hususu unutmayın.

Örnek olarak %57 oran yazmış olsa bile Orta Düzey olarak emekli olurum diye beklentiye girmeyin. Yönetmelikte açıkca yazılmış raporda oran istemediğini. Geçmiş olsun.

@BnymnYldz,
İş kazası gibi islem yapılıyor yani oran yazmayacak. Kararı sgk verecek ama ben hastaneye ilk gittiğimde heyete girince engelli raporu 1.250tl dediler. Ben zaten sgk sevki ile geldim ve engelli raporu istenmiyorum deyince ücret ödemeden İş gücü kaybı tespiti olarak islemleri başlattım.

@bjk11, Senin gittiğin hastane yolacak adam arıyor galiba :)

Ankara'da
Eğitim Araştırma Hastanesi
Şehir Hastanesi
Üniversite Hastanesi

olmak üzere 3 kere engelli raporu aldım ücret yok.

Biliyorsun çoklu hastalıklar dikkate alınmayacak emeklilik değerlendirmesi yapılırken. Sana tavsiyem en ağır hastalığın hangisi ise o bölüme muayene olurken gerekirse doktoru esir al hastalığın ile ilgili ne var ne yok bütün olumsuz şeyleri yazdır. Hastalığın öyküsünü anlatırken aklına gelebilecek ne kadar olumsuz etki varsa bunu yazsın rapora.

Bunu da şunun için söylüyorum SGK seninle ilgili karar verirken bir eksiklik görürse mecburen ara karar veriyor bu sefer tekrar sevk şu bu derken aylar geçiyor.

Tek raporla ara karar verilmeden emekli olan şanslı arkadaşlar olduğu gibi 2 kere ara karar verilip 8-9 ay süren süreçler oluyor.

Burada yine ara karar verilen bir arkadaşın raporunu görmüştüm SGK hastalık listesine göre işitme kaybından kesin emekli olması gerekiyordu ilk bakışta ama bir cümle yazmıyordu onu ara kararda yazdırdı ve emekli oldu.

Üst Alt