Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki süre kısıtlaması nedeniyle MTV'nin istenmesi..?

cos

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar kardeş,benim size bir sorum ve sorunum mevcuttur,

ortobedi bölümünde kalıcıdır yazıyor ama başka hastalıktan dolayı heyet raporum 2 yıılık verilmiş,
şimdi raporum süresi bitti diye bana mtv uyguluyorlar,
birçok yerde gereksiz rapordan kaçının ve hatta anlaşılmazlık varsa hastaneden görüş istemesi lazımken neden bana saldırıyorlar? ya da ben ne yapmalıyım,
kimse sorumluluk almıyor(sağlık bak,engelli ve yaşlı bak vs)

bigilerinize ihtiyacım var,sevgiler saygılar sevinirim

Raporunuz süreliyse bitiminde MTV istenir sizden. Yapmanız gereken yeni bir rapor alıp vergi dairesine vermektir. Eski borçlarınızı da silerler.

KKELEBEKK

yeni raporun başlangıç tarihi ile eski raporun bitiş tarihi arasında süre var ise motorlu taşıtlar vergisi silinmez ve sadece o süre yüzünden 6 aylık motorlu taşıtlar vergisi ödenir .

örneğin : 29 haziran da vefat eden engellinin aracı mirascılarına 5 temmuzda tescil edilir lakin engellinin muaf olduğu mtv istisnası 29 haziranda son bulmuştur bu sebeple mirascılar 1 ocak 30 haziran ve 1 temmuz 31 aralık mtv vergilerini birlikte öder . kıssaca raporun bittiği tarihten sonra 1 gün dahi açıklık olursa motorlu taşıtlar vergisi ödenir

saygılar

Bugün maliyeyi aradım,bana arada kalan süreyi ödersin gibi bişiler sölediler,avukatımı aradım,mahkemeye nasıl vereceğimi anlattı,vergi mahkemesi,vergiyi ödemezsin ama usule uymadığın için usulsüzlük cezası verilir hakim gibi bişi söyledi ve kendin yap dedi,saygılar

Raporum süreli diye MTV borcu çıkardılar! Ne yapabilirim?

Raporum süreli diye 5 mtv borcum çıkmış ve 05-344 sayılı VUK 341 maddeye göre 1 misli daha cezalı MTV isteniyor,Yani KAÇAKÇILIK SUÇU,benim kimseye bir kuruş borcum yokken:(((.Ne yapabilirim,bana bu konu haakında bilgi verenlere şimdiden çok teşekkür ederim,saygılar

cos Rapor tarihi bitimi itibari ile yasal mtv ödeme süreci başlar, Elinizde eski raporun bittiği tarihten itibaren başlayan araç alımı şartlarını sağlayan rapor var ise sildirebilirsiniz yok ise ödeyeceksiniz.

Rapor süresi bitiminde MTV tahakkuku yasaldır.
Ödeyecek ya da aynı vasıfta yeni rapor götüreceksiniz.
Yeni rapor da götürseniz tahakkuk edeni sildiremezsiniz, rapor tarihinden itibaren geçerli olur.

Kalıcı sekeli olanların , iyileşme ihtimali sıfır olan hastalıklarda rapor süresi sacmaligiyla kendi çapımda yıllarca mücadele verdim. Belki burdan bir yetkili okulda yasal düzenlemeler yaparlar. Sağlık mazereti tayininde de 5 yİl boyunca aynı raporu alıp bakanlığa gönderiyoruz. Gerçekten bir hak verilmiş ama burnumuzundan getirmisler

Ufukalp ufuk hocam yeni tarihli rapor yerine, eski raporun bittiği tarihten başlayan araç alımı sağlayan rapor borcu sildirmez mi? İlk etapta herkes aynı yanılgıya düşüyor araç alıp mtv ye başvuru yapmıyor borç çıkınca başvuruyor borç siliniyor. Tabi yeni rapor eskiyi silmez orası ayrı

Eski raporun bittiği yerden devam eden bir rapor olursa silinir elbette.

Ödeyeyim de Cezayı söruyorum Üstadım,saygılar

cos

Onu da ödeyeceksiniz .Neden ödemeyeceğinizi düşünüyorsunuz ki ?

Öedeyeyim,tamam da,CEZA yı anlamadım, BÖYLE bir uygulama varmı banamı denk geldi:(((.acil bilgilendirirseniz sevinirim

MTV yi ödeyeceğim,faizini ödeyeceğim,bir de 341 e göre (KAÇAKÇILIK cezası imiş bu cezaların 1 katı daha bir CEZA dan bahsediyorum.Bunu yani cecayı ödemelimiyim,ve normalmi?çok teşekkürler

cos

Hukuki bilgim yok ama nasıl ki raporlar arasındaki boşluktan dolayı mtv tahakkuk etmişse, ceza da aynı şekilde kesilmiş demektir. Ödenmek zorundadır diye düşünüyorum. Ama vergi dairesine gidip iyi niyete durumu anlatıp bir çözüm bulunabilir mi diye sorulabilir.

Muaf olunan mtv nın gerı istenmesi

2011 kasım da %96 raporla araç aldım vergı daıresıne basvuru yaparak mtv den muaf olduk. 2015 ağustos da gelir idaresi den gelen yazıda 2011 yılında alınan raporun süresinin 2013 yılında bittiğini 40 seri nolu mtv kanuna göre süresi dolan raporların yenısını vergı daıresıne ıbraz edilmediği taktirde mtv muafıyetınden yararlanamıyacagı bu nedenle 2 yıl mtv vergınızın bulundugunu ve odemenızın gerektiğini bildiren mektup aldım bunun üzere vergı daıresıne başvurdum bu kanundan bılgımızın olmadıgını
kanunun arabamızı aldıktan 6 ay sonra cıktıgını
herkesın resmı gazete okumadıgını

gelır ıdaresı wem sıtesınde yapılan sorgulamada mtv borcunun bulunmadıgını
bılgılendırme mektubunun 2 yıl gecıkmelı geldıgını ve bu borctan nasıl haberdar olacagımızı
rapor süresinin bitiminde bılgılendırme yapılmıs olsaydı yenı rapor ıcın basvuru yapıp getırırdık
yada gecıkme faızı odeme zorunda kalmazdık dedım.
Vergı daıresındekı butun konustugum memur sef mudur yardımcıları haklı oldugumu ama kanunların boyle oldugunu soyledıler
yenı %90 lık raporuda goturdum gecen sure ıcerısınde engel durumunda bır degısıklık olmadıgınıda soyledım fakat o 2yıl mtv nın odenmesı gerektıgını soyledıler
cok kısıye danıstım avukatlarada danıstım ortada bır dava oldugunu hakımın taktırıne kalır kaybedersen 1500 tl mahkeme masrafın olur dedıler
bır arkadasım vergi daıresıne git ve uzlaşma kuruluna basvuru yap dedı
gittim basvuru yaptım kurula gırdım herşeyi anlattım 250 tl lık bır ındırım yaptılar 1500 tl odedım
zaten bızım engeller bıze yetıyor bırde boyle engeller ıle ugrasmak zorunda kalıyoruz
hekese soruyorum bu yapılanlar dogrumu daha ne yapılabınırdı degerlı yorumlarınızı beklıyorum herkese ıyı günler

Üst Alt