Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda 'özür oranı' yazmadığı için ÖTV'den yararlanamazsın dediler!

SALİH VARLI

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ben sağ ayak polyo sekeliyim h snf. Ehly. Var.özel tertibatli araç kullanabilir ibareli heyet raporu var. (Elden gaz fren )yalniz vergi dairesinden özür oranı yazmadığı için ötv den faydalanamazsın dediler şaşırdım sağ ayak engellilerde özür oranının yazma şartının olmadığını biliyorum vergi dairesine nasıl ıspatlaya bilirim bu konuyu resman açıklayan resmi bir yazı örneği varmı Bilgilendirirseniz memnun olurum .firmayla hersey tamamladik yarim kaldim

merhaba salih bey..benımde sağ ayağım polio sekeli ve ötv indirimli araç aldım.ama benım raporumda özür oranı yazıyor..oyuzden bır sıkıntı olmadı alırken ama sızın durumuz hakkında bır fıkrım yok.

Sıfır araç alımlarında raporda özel donanımlı araç yazıyor ama bayiler %40 rapor olma

Sıfır araç alımlarında raporda özel donanımlı araç alabilir yazıyor ama bayiler %40 rapor olması gerekiyor diyorlar yoksa alamazsın diyorlar yasada %40 şartı yok gördüğüm kadarı ile %40 altında olup araç alan arkadaşlar varmı nerden hangi bayiden alınabilir

H sınıfı ehliyet olan ÖTV indirimli araç almak için yeterlidir. Özürlülük oranının ne kadar olduğunun önemi yok. Bunu görmek isteyen vergi memuru muafiyetle ilgili Kanunu açsın baksın, oranın %si sadece %90 ve üzerindeki engelliler için geçerli. Kanunda %90nın altındaki engelliler için sadece H sınıfı ehliyeti alırken kullanılan rapordaki tadilatın nasıl olduğu ve araca uygulandığının projesi önemlidir.:

a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

Peki rapor oranı kaçtı belirli bir oran istedilermi

arkadaş senin yapman gereken elinde bulunan her hangi bir raporun yok mu sürekli olarak o raporun fotokopisini cek ver onlara o yetrelidir ben aynen öyle yaptım ve bir arkadaşım da yakında araba aldı oda aynı yaptı .... kdv ilgili bilgin var mı onu da araştır.

Bence oran bulunmayan raporla ÖTV istisnalı araç alınabilmelidir. Sonuçta oran kaç olursa olsun hiç fark etmeyeceği malum.

Konuyu Maliye Bakanlığı'na yazıp, değerlendirme istedim. Yanıt gelince buraya aktaracağım

Bugün tekrar çağırdılar yeni bir sağlık raporu almamı söylediler.biz bu türkiyede yaşamak için ya hırsızlık yapmasını yada üşkağıtçılık yapmasını bileceksiniz.birisini koymuşlar oraya ne kanun dinliyor ne de başkabirşey 2010 engelliler kanunu kitabını götürüp adamın gözüne soktum yine olmadı. Ama biz engelliler bunların daha fazlasını hak ettiğimizi dahada iyi anladım biz engelliler olarak birbirimize destek olmadığımız sürece sağlam insanların umurlarında bile olmadığımız gerçeğini bir defadaha yasadım. Biz engelliler bunları hak ediyoruz.ya kardeşim kanunu nizamı biz biliyoruz ama onlar tanımıyo.başından böylebir olay geçen arkadaşımız varmı dedik engelli aradık emsal göstermek için gelin bana kefil olun demedik ya borcumu ödeyin demedik.

Aynısı benim de başıma gelmişti. Metin beyin yukarıda kopyaladığı yönetmeliği yanımda götürdüm gösterdim kabul etmediler. Yeniden rapor çıkarmak zorunda kaldım. Malesef böyle ...

Valla, ne denebilir bilmiyorum... Oranın hiç bir önemi olmadığı halde neden raporda oran aranır, anlayamıyorum.

çok sacma ve keyfi bir uygulama itiraz edin böyle bir şey olmaz aracı kendi adıan alaçak olanlar H SINIFI ehliyeti ve özel tertibat ibaresi varsa oran arayamazlar bu tamamen keyfi bir uygulama ben 2006 ve 2011 de h sınıfı ehliyetimle iki kez araç aldım raporumda özür oranı yazmıyor ve hiç sıkıntı çıkmadı bu keyfi uygulamayı yapanları şikayet edin

Buna benzer olay benimde başıma geldi.. 2006 yılında Haydarpaşa gatadan aldığım raporla ( rapor oranı %58 ve kalıcıdır ) 2006 yılnıda araç aldım hiç sorunsuz. eski aracımı satıp bir kaç gün önce tekrar araç almak için başvuruda bulundum. raporu aracı aldığım bayii ye verdim vergi dairesinden kabul edilmemiş askeri hastaneden alındığı için. ( yahu arkadaş aynı raporla ben 2006 yılında araç almışım ozaman niye sorun çıkarmadın ) Devlet hastanesinden rapor alınsın diye söylemişler. bugün devlet hastanesine başvurdum. eski elimde raporuda gösterdim. Rapor kararında %58 özür oranı ve kalıcıdır yazmasına rağmen bugün yine özür oranını düşürdüler %48 e :(( bende onlara şöyle bir soru sordum. ben bu duruma geleli 11 sene oldu ilk aldığım raporda da %68 ve kalıcıdır yazıyordu. ona rağmen 2006 yılında rapor aldım bu sefer %58 ve kalıcıdır oranı yazdınız. yine geldim bu seferde özür oranı %48 ve kalıcıdır dediniz. kağıt üzerinde benim sakatlığım düzeliyor ama benim ayağım niye halen sakat !! ben niye merdivenleri koşarak çıkamıyorum. tabi cevap vermediler. onlarda 2010 yılında çıkan yeni özür oranları belirleyen kanunun arkasına saklanıyor. bak yeni kanun çıktı bunu uygulamak zorundayız. Ben bu durumla her karşılaştığımda artık yaşamanın bir anlamı yok diye düşüncelere kapılıyorum. Benim bu özür oranımla ilgili herhangi bir yere mahkeme dava açma hakkım varmı. ve izlenecek yol nasıldır bilen arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. şimdiden tşk.ler.

Hayır, maalesef ne bana bir yanıt geldi ne de ben konuyu takip ettim.

Konuyu resmi makam yoluyla sormak zorunda mıyız?
Mail ile sorup,yanıt alma imkanı var mı?

"Raporda 'özür oranı' yazmadığı için ÖTV'den yararlanamazsın" demelerinin sebebi bence raporun İlgili yönetmelikteki şartları taşımamasından kaynaklanıyor. Özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındakı yönetmelikte özür oranın yazılı olması gerktiğinden bahsediyor. Kanımca raporu şekil olarak usulsüz buldukları için yararlanamamışsın.

sakura71, evet, doğru bir detay olabilir. Ama Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ise eldeki rapor, heyet imzası varsa, oran kimseyi ilgilendirmez. Ki zaten bence bu ayrıntıya hakim olup red gerekçesi yapacak memur da yoktur! Mevzuatın en temellerini bilmiyorlar ki bu detayı bilsinler...

Üst Alt