Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda Kalça ibaresi var diye araç alımında sıkıntı çıkartıyorlar!?

Sdrgr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar umarım doğru yere yazıyorum. Sol bacaktan engelim var.Raporda sürekli olduğu yazıyor. H sınıfı otomatik vites araç kullanabilir raporuyla ehliyet aldım. Araç almak için başvurdum ancak vergi dairesi raporda illa h sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir ve benim raporda kalçada problem olduğu yazıyor o kısma da illa bacak yazsın diyor ne yapmam gerekiyor. İlk kez başvurdum ötv için yardıöcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Sdrgr Kelimelere çok takilmayin bu ülkede kafa ve kalça yer degistireli çok oldu , ha bacak, ha kalça deseniz yeri . . . Sizde bir fonksiyon kaybı var sonuçta. .. Bu tarz iskenceye gerçekten bezdiriyor insanı. Tekrardan heyete girip ilgili doktorla durumu konuşup izah edeceksiniz. Anlarlarsa tabi?

benim iki kalçada protez var raporda otomatik vites araç .... değerlendirilmedi yazıyor otomatik vitesli araç almak istiyorum tekrar rapor mu almam gerekiyor

Sdrgr

Raporda "h sınıfı" ifadesi şartı aranamaz, çünkü artık H sınıfı diye bir şey kalmadı. Gerçi buna dair Maliye bir düzenleme çıkartmadı henüz ama, ortada H kalmadığı kesin...

Tanı kısmında sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu mutlaka belirtilmeli. Ayrıca "otomatik vitesli araç kullanır" diye de yazmalı. Aksi halde araç alımında sorun yaşamak kaçınılmaz.
Ya yeni rapor almalısınız ya da raporu aldığınız hastaneye gidip başhekim kaşeli-imzalı bir düzelttirme yaptırmalısınız.

xakmanx
Evet, yeniden rapor almanız gerek.

Sağolun arkadaşlar bugün itiraz dilekçesi verdim inşallah anlayışlı olur da düzeltirler.

Üst Alt