Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda ehliyet ibaresinin olmaması nasıl aşılır?

duygum19

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
arkadaşalr raporda ehliyet ile ilgili bişey yazmıyor.b için kursa yazılmıştım, sonra rapor çıktı. %64 miyopati. ayın 16snda ehliyet sınavım var. kurs da bişey demiyor ne yapmam gerek dilekçe mi yazmalıyım? evetse nasıl bi dilekçe

duygum19

%64 oranlı rapora karşılık B sınıfı ehliyet vermeyeceklerdir. Kurs B'yi H'ye dönüştürsün mümkünse. Ve, raporda mutlaka ne tür araçlar kullanılabileceğine dair ayrıntılar olmalı.

peki dönüştürülürse araba alabilir miyim.dilekçeye hangi ibareleri eklemeliyim

Hareket kısıtlılığınız hangi uzvunuzdaysa, ona atı yapan bir rapor olmalı.

daha önce bi dilekçe örneği paylaşmıştınız o geçerlimi peki,, rapora bunları ekleyebilirsiniz diyee( değişikliğe uğrayan kanunlar var mı o açıdan)( yürüme ve hareket bozuklukları hafif orta +her iki üst ekst)

çok teşekkürler 2 ay beklemem gerek yani dilekçenn çıkması için. oranın düşme ihtimali varmı peki

duygum19 yeniden değerlendirmeye gireceğiniz için malesef öyle bir durum var oran düşebilir veya artabilir doktorun o anki ruh haline bağlı

4 senedir istanbula muayene oluyorum. bütün dosyalarım orda ankaraya yeni taşındım

milli eğitim- sürücü kursu arasındaki ehliyet konusu

arkadaşlar daha önce yayınlamıştım ehliyet b kursuna yazılmıştm.( aylar sonra) %64 miyopati çıktı.
kursa bldirmiştim o da hiç bişey yapamayız dedi.. 2 defa direksiyon dersi aldım. bugün hocam bendeki bacakların güçsüzlüğünü farketti. benim durumumda olan bi kişinin konuyu halledebildiğini söyledi. yönlendirdi.. geçen hafta ilçe milli eğitime raporumla gttik. durumu anlattı eşim(ben merdiven olduğu için 2.kata çıkamadım) başından savdılar ŞEFİ bekledik geç gelecekmiş ayrıldık( normalde o tanıdık dilekçe ile halletmiş durumu orda milli eğitim de) bugün eşim il milli eğitime gttii. o da ilçe ye gdin ORDA HALLEDİLSİN demiş eşim yeniden ilçeye gtmiş direk şefe GTMİŞ. o da memeurlara bağırmış halledin dye. memur eşime belgede sahtecilik yaparsınız(gözünü korkutmuş), kursu sormuş hangisi sonra nye bi daha geldiniz kursa gdin onlar ne derse o.. olan bu normalde millet dilekçe ile halledebiliyor iken yani şaştım napacağımı. geçemezsem sürekli direksiyona mı greyim???sürücü kursunun dediği dosya yanar parayı tamamen alırız başka bildiği yok

duygum19 Sıkıntınızı anlayabilmiş değilim . Milli eğitime giderek ne elde etmeyi amaçladığınızı anlatabilir misiniz ?

şöyle diyeyim arabayı sürerken zorlandım ve 2 gün yerimden kalkarken hareketlerde zorlandım. hocam daha önce bu durumla karşılaştığını söyledi milli eğitimin dilekçesi ile h ye çevrilebilir yada iptal edilebilir kurs ücreti hesaplanır geri iade edilir dedi

sürücü yönetmeliğini de gösterdim miyopatiye ehliyet verilmez.. orta hafife de h verilebilir diyordu.. kurs ilgilenmedi bu durumla sorun olmaz dedi.trafik sicilde sorun çıkarmış benim gibi olanlarda. şundan korkuyorum hadi aldım diyelim trafiğe gttiğimde size veremeyiz derse o kadar emek para boşa mı

duygum19 Meb'in dosyanızı H olarak değerlendirebilmesi için hastane raporu olması gerekli siz böyle bir rapora sahip misiniz ? Ayrıca ödemeyi size kursunuz yapacak meb sizden sadece sınav ve direksiyon harç ücreti alır onuda daha ödemediğinizi düşünüyorum

raporum var elimde( ehliyet ibaresi yok ama)yazılı sınava grdim. 200 ödemem kaldı sadece

duygum19 Elinizde şekil ve şartları yerine getirmeyen bir raporla bir sonuç elde edemezsiniz. Meb dosyanızı H sınıfı yapsa bile siz trafikten ehliyetinizi alamazsınız yine rapor almak için hastaneye gitmenizi isteyeceklerdir.

ocakta yeniden muayenem var. kursa direksiyon sınavımı erteleme durumum var mı dedim varsa ehliyet ibaresini eklettireyim dedim. ertelenme ihtimali yok dedi. sizce napmalıyımm

duygum19 Sizin geldiğiniz noktada problem sizden mi kurstan mı bilmediğim için maddi zararları kimler karşılar bilemem . Sınavı erteleme diye bir şey olmaz ama sınav harcını yatırır direksiyon sınavına girmezsiniz 1 hakkınız yanmış olur

Üst Alt