Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda ağır engelli kısmı hayır yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

hayrikocas

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
annem için
2008 yılında hastaneye başvurdum % 80 AĞIR ÖZÜRLÜ EVET raporu aldım
2009 yılında hastaneye başvurdum % 80 AĞIR ÖZÜRLÜ EVET raporu aldım
2015 yılında hastaneye başvurdum % 80 AĞIR ÖZÜRLÜ HAYIR raporu aldım

gecen 6 yılda annemin hastalığı dahada ilerledi ama aynı hastane % 80 AĞIR ÖZÜRLÜ HAYIR raporu verdi ve bakım maaşı kesildi bunun için izlemem gereken yol nedir arkadaşlar ...acil.... yardımlarınızı bekliyorum.

2015 raporyla gıt sgk ya bakım maaşını versın..başka bışey soleme.. dekı ben annemın bakım maaşı baglantmak ıstıyom...dee sadece..eger görevlı eski ve geçmişdekı ılgılı bışey sorarsa o zaman söle

Ağır Özürlü evet raporu almak

daha önce AĞIR ÖZÜRLÜ EVET raporumu yeniletmek için başvurdum AĞIR ÖZÜRLÜ HAYIR raporu verdiler il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim devlet hastanesine sevk ettiler devlet hastanesine her zaman muayene olduğum ruh sağlığı hastanesinden sağlık kurulu raporu istedi Ruhsa lığında heyete girdim

TANI : Bipolar Bozukluk (tedavi ile işlevselliği düzelmeyen)
KARAR : İş gücü kaybı % 70 oranındadır.
Karar oy birliği ile verildi yazan rapor aldım bu raporla devlet hastanesinden AĞIR ÖZÜRLÜ EVET raporu kesin alabilir miyim.

Daha 15 gün önce kayınbiraderime;
HemodiyAaliz + tip 2 diabet + diabete bağlı görme kaybı (oran%20) + sol ayak 1.2.3. parmaklar ampute
Rapor oranı %95 ve ağır özürlü: HAYIR şeklinde rapor verdiler.
Geriyi siz düşünün.

Ufukalp

iki oranı birleştirdiğimiz için mi AĞIR ÖZÜRLÜ HAYIR raporu veriyorlar
[FONT=arial black]iki oranı birleştirmek iyimi kötümü [/FONT]

daha önce [FONT=sans-serif]2009 yılında hastaneye başvurdum tek [/FONT]psikiyatri[FONT=sans-serif] % 80 AĞIR ÖZÜRLÜ EVET raporu aldım
şimdi 2015 de hem [/FONT]
psikiyatri %70 hem ayakdan %30 hem göz den %10 hem opasite %20 rapor aldım ama en önemlisi
AĞIR ÖZÜRLÜ HAYIR
raporu verdiler AĞIR ÖZÜRLÜ EVET raporu almam gerekmiyor muydu arkadaşlar

Hastalık daha da ilerlediği halde önceden evet denilen daha sonra hayıra dönen ağır engellilik bilgisinde çelişki var. İtiraz edip gereğini yapabilirsiniz. Bir hastane personeli olarak raporu %100 olup ağır engelli olmayan insanlar olduğunu gördüm. Ağır engelli olma, oranın yüksekliğine bakmıyor. Bildiğim kadarıyla kendi ihtiyacını gideremeyenler için geçerli.

hayrikocas
İki rahatsızlığınızın birleştirilmesi ve oranla alakası yok.
Ağır özürlülük değerlendirmesinde genel olarak günlük yaşamda başkasının yardımına muhtaçlık durumu inceleniyor.
Ortaya aynı rahatsızlıklardan değişik kararlar çıkabiliyor.
Yukarıda kayınbiraderimi örnek verdim. Normalde sadece diyaliz hastasına bile %90 ağır özürlü raporu verilirken diyalizin yanında bir yığın rahatsızlık ve %95 oranına ağır özürlü vermediler.

Üst Alt