Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora itiraz etmişken o arada başka hastaneden rapor alınabilir mi?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
20
arkadaşlar 2 hafta önce eski raporuma itiraz etmiştim. Fakat itiraz için sevk ettiğim hastaneye gitmeden ilçedeki hastaneninde rapor verdiğini öğrenince direk gidip ordan rapor almayı düşünüyorum. Acaba ilçedeki hastaneye gidince sen şu rapora itiraz etmişsin diye sistemden görürlermi ?

Rapor İtirazi Süreci hakkında

arkadaşlar merhabalar.

Ben geçtiğimiz ay mevcut heyet raporuma itiraz ettim. Beni il sağlık müdürlüğü 2. bir hastaneye yönlendirdi. Acaba bu itiraz binaen rapor itirazı için hastaneye başvuru yapmamış olsam, il sağlık müdürlüğü belirli bir zaman sonra o hastaneye yazı falan yazıyor mu x şahsını size gönderdik rapor için ama bize dönüş yapmadı rapor hususunda bilgi verilmesi tarzında vs diye ?
bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok makbule geçecek..

Herhangi bir cezası bulunmaz ama rapora itiraz sürecin baştan başlıyabilir. Böyle bişey neden yapıyorsun onu anlasak başta.

Ender_Erdem

açıkcası bu 2.hastaneye gittim üstadımda oranlar birbirini tutmadı tekrar 3. hastaneye gönderecekler hiçte uğraşasım yok 3. hastane ile falan. Bu yüzden cebelleşmek istemiyorum 2. hastanede bi sürü para bayıldık bide 1 ayda anca bitirebildim işlemleri. Şimdi tekrara aynı işlemler aynı paralar gücümde kalmadı işyerinden izin isteme yüzümde...

Ne parası verdiniz anlamadım. Raporunuz %40 ın altına mı düştü. Şimdi şöyle bir durum var eğer il Sağlık Müdürlükleri Rapor itiraz ettikten sonra ilk raporunuzu aktivitesini kaldırıyor ise ilk raporunuzda geçersiz duruma düşmüştür. Hiç itiraz etmeseydiniz keşke başka bir hastaneden direk almaya çalışsaydınız. Neyse Bişey olacağını zannetmiyorum fakat işi garantilemek lazım. Bunu şöyle yapabilirsiniz. Başka bir ildeki Engelli Sağlık Raporu vermeye yetkili bir hastaneyi arayın. Engelli Sağlık Kurulu raporu almak istediğinizi söyleyin T.C kimlik numaranızla sistemden sorugulamalarını isteyin bakalım ne söyliyecekler.

Ender_Erdem

hiç itiraz etmeden gittim zaten ilk olarak hastaneyede bu süresiz raporumu gördüler ona itiraz edip gelin dediler o yüzden bu işlemlere başladım. O halde ben ilçedeki hastaneyi bi arıyayım bakalım ne diyecekler

Yok işte hastaneden hastaneye bu durum değişiyor. Genelde Üniversite hastaneleri yeni rapor veriyorlar.

@Ender_Erdem

keşke öyle olsaydı ne bileyim ya fala bi aksilikmidir nedir bizi buldu herşey..

üstadım hastane rapor odasına sordum. İtiraz ettiğim raporda değil tüm eski raporlarım görünüyor sistemde bu iyi habermi ?

Aynen bu iyi haber. Şimdi Engelli Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili hastanelerin listesini indir. Kendi ilin ve çevre illerindeki hastaneleri ara ve yeni rapor verebileceklerini sor.

Aynı durumu bende yaşadım. Sağlık müdürlüğündeki memurla görüştüm. İtiraz ettikten sonra şayet farklı bir oran çıkarsa bu sefer 3. bir hakem hastaneye yönlendiriliyormuşuz, bende vazgeçtim. Aynı hastaneye 6 ay sonra tekrar başvurma hakkın var.

Zenes bey orada yanlış bildiğiniz bir nokta var. Engelli Sağlık Kurulu raporu ile sağlık Kurulu Raporu arasındaki fark. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Eğer Sürekli ise İl Sağlık Müdürlüğüne göre Sağlık Durumunda değişiklik olmaz ise yeniden alınamaz. Sağlık Kurulu Raporu 6 ayda 1 alınabilir ve bu rapor Engelli Sağlık Kurulu Raporunun yerini tutmaz (Engelli oranı,Sürekli ibaresi vb) durumları içermez.

Benim raporda özürlü sağlık kurulu raporu yazıyor, başlık olarak. Verdiğim dilekçede ÖTV indiriminden faydalanmak için yazmıştım. Benim daha önceki yıllarda aldığım raporlarda da oran hep değişti. İlk raporum 60 sonraki 80 ve şimdi 87 oldu. ve hepsinde de sürekli yazıyordu.

Engelli Sağlı Kurulu raporu ile Özürlü Sağlık Kurulu Raporu aynıdır. Özürlü ibaresi çıkarıldığı için Engelli Sağlık Kurulu raporu olarak dönüştürüldü. Senin rapor alman şu şekilde olmuştur. Senin engel durumunda değişiklikler olmuştur ki sanırım o şekilde çünkü engel oranın devamlı bir artış var. Bu durumda hastaneler inisiyatif sahibidir. Normalde yönetmelikte engel durumundaki değişikliği uzman hekim aracılığı ile belgeleyen kişiler için rapor itiraz süreci işlemeden yeni Engelli Sağlık Kurulu raporuna başvurulabilir. Tabi buraya kadar yazdıklarım yönetmeliklerde yazanlar. Şimdi uygulamaya gelirsek eğer, hastaneler kafalarına göre davranırlar hele Üniversite hastaneleri Kamu Hastanelerine bağlı olmadıkları için ve İl Sağlık Müdürlüklerinin alt makamı olmadıkları için yeni Engelli Sağlık Kurulu Raporu veriyorlar (hepsi değil).

----------------------------------------------------------
Sonuç olarak zenes sana tavsiyem. buradan
Engeelli sağlık Raporu vermeye yetkili hastanaleri indir. Yakınındakileri ara. Durumunu anlet verip veremiyeceklerini sor.

Ender_Erdem

üstad peki rapor itirazında itiraz ettiğim rapor %65 , 2. hastanenin verdiği oran %59. Ben bu orana razıyım desem 3. hastaneye göndermeden 59 luk raporu verirlermi acaba bana ?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Ynetmelik Maddesi
MADDE 13 (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.
(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Sağlık Kurulu Raporu Yönetmelik (Tek Hekim raporu hariç)
Aslında burada eksik bilgilendirme yapmışım. Sağlık kurulu raporlarının da çeşitleri bulunmaktadır. Bir çok çeşidi vardır. Şuan hepsi aklımda değil fakat (ilaç için,durum bildirir,tek hekim raporu, silah için vb). Bizi ilgilendiren kısım durum bildirir rapordur. Bu raporunda geçerlilik süresi 6 aydır. 6 ay içersinde istenilen yerlerde kullanılabilir. Şimdi burada mükerrer raporları engellemek için aynı hastaneden 6 ay içersinde durum bildirir raporu yeniden vermezler. Zaten 6 ay içersinde giderseniz veremiyeceklerini söyliyeceklerdir.

@[FONT=sans-serif]Ender_Erdem anladım reyis. Şimdi o halde 3. hastaneye gidip istediğim sonucu alamazsam 6 ay sonra başka bir hastaneden rapor başvurusu yapabiliyorum... Peki şu az önce yazdığım husus için ne diyorsun ?
"
[/FONT]
[FONT=sans-serif]üstad peki rapor itirazında itiraz ettiğim rapor %65 , 2. hastanenin verdiği oran %59. Ben bu orana razıyım desem 3. hastaneye göndermeden 59 luk raporu verirlermi acaba bana ?"[/FONT]

Hayır vermezler. 3. hastane hakem hastaneye sevk ederler. Bide şu durumda var eğer 1. veya 2. raporu aldığınız hastane ilinizdeki hakem hastane ise en yakın çevre ildeki hakem hastaneye sevk edilir.

Üst Alt