Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süresi dolmadığı için hastane yeni rapor vermiyor! Ne yapabilirim?

KARAMSAR-

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm;

1 yıl süreli %27 rapor aldım 6 ay ğeçti hastalığım arttı ama hastane 1 yıl süresi var eski raporuyun diye tekrar işleme almıyor evraklarımı neriye itiraz edeceğim veya ne yapacağım bilgi lütfen

Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidin.İtiraz işleriyle onlar ilgileniyor.

Il sağlık müdürlüğüne şikayet etmek doğru olmaz

Şikayet değil itiraz edeceksinizki onlarda sizi başka bir hastaneye sevk etsin aksi halde bir yıl beklersiniz tabi

[FONT=sans-serif]1 yıl süreli %27 rapor aldım 6 ay ğeçti hastalığım arttı ama hastane 1 yıl süresi var eski raporuyun diye tekrar işleme almıyor evraklarımı neriye itiraz edeceğim veya ne yapacağım bilgi lütfen[/FONT]

İtiraz merci il sağlık müdürlüğüdür.

Itiraz edince dilekçe ile mi itiraz ediliyor ve hemen aynı gün veya bir kaç gün içinde başka hastaneye sevk veriyorlarmı tşk

itiraz etmeyin heyet raporu veren başka bir hastahaneye gidin.

ındependent
Rapor sisteme işlenmişse her hastanede görünür ve mükerrer rapor verilmez, bu durumda itiraz zorunlu olmaktadır.

Ufukalp hocam 6 ay geçmiş aradan (gerçi ilgili maddede 6 ay diye bir ibare yok yada ben göremedim) ve hastalığı artmış yetkili başka bir hastahane den alamazmı yeni raporunu?

ındependent
Biliyorum çok saçma ve işleri daha da zora sokan uygulamalar getirildi, herkes gibi ben de tepkiliyim ama bırakın 6 ayı, 10 yıllık rapor için mevcut braporun var mükerrer veremeyiz dendiğini biliyorum.

@Ufukalp

aynen 2 yıllık raporuma raporun var bu yüzden itiraz et gel denildi. Şimdi o hastanede de oranlar tutmadı işler boka sarıp 3. hastane ile uğraşacağız.

tsunami_
Evet işleyiş aynen öyle.
İtiraz edildiğinde il sağlık müdürlüğü sizi ikinci bir hastaneye sev ediyor.
Buradan çıkan sonuç ilk raporla tamamen aynı olursa rapor kesinleşiyor, yok sonuç ilk rapordan farklı çıkarsa bu kez de üçüncü olarak bir hakem hastaneye sevk ediliyorsunuz. Hakem hastanenin vereceği rapor kesin sonuç olarak kabul ediliyor.
Ya hu bu adamlar zaten engelli, kimi tekerlekli sandalyede, kimi nefes almakta ayakta durmakta zorlanıyor, kiminin günlerce hastanelerde koşturması mümkün olmuyor, bunun diyalizi var oksijeni var vs.
Ama kimin umurundaki...
Kolaylaştırmak yerine zorlaştırmak bizim işimiz.

@Ufukalp

aynen öyle abi. damar tıkanıklığım var aynı anda devlet memuruyum. Gittiğim 2. hastanede anjiyo tomografi o bu derken tam 1 ay uğraştım. Müdürümde iyi hoş adam ama sabrınıda zorlamamak lazım diyorum bazen. Dedim il sağlığa bakın dedim 2.raporda oranım düştü ben buna razıyım verin gitsin bana dedim yok illa 3. hastane... Adaletine ettiğimin dünyası.

arkadaşlar ben emekli oldum vergi indirimi alarak ssk dan emekli oldum her ayın 18 sinde maaş alıyorum şimdi size sormak istediğim ben bayramdan önce maaş alacakmıyım bayramdan önce emeklinin maaşı yatacak diyorya bu çok önemli sağlıklı bilgi lutfen

Üst Alt