Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranlarına göre ÖTV indirimi değişiyor mu?

TR123

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ortopedik engelim var hastaneden almış olduğum raporda ötv ve mtvden yararlanır ibaresi var. tertibata gerek yok dediler. tertibat kodu falan yazmıyor. ÖTV den yararlanarak Otomatik vites araç almayı düşünüyorum.

Aklıma takılan bir soru var. ötv hesaplanırken rapor oranına göre mi hesaplanıyor. örneğin. %59 raporu olanın ötv indirimi %59 mu oluyor. Yoksa herkese %45 indirim mi uygulanıyor?

herkese %45 indirim uygulanır. aksi olsaydı %45'in %59'u olurdu.

engeliniz sol alt ekstremitede ise otomatik vitesi tertibat olarak kabul ediyorlar. yeni sisteme göre ham fiyatı 40-60.000 TL arası olan araçlarda %45, 60.000 üzeri olanlarda %50 ÖTV hesaplanmaktadır

rapor oranınızla alakalı bir durum değil ÖTV indirimi.

tertıbat kodu mutlaka olması gerekır yoksa malıye sorun cıkarıyorr

selam sol ayakta diz altından hafif lenf ödem oranı %10

bunada otomatik vites kullanır ÖTV den muaf dierlermi sizce? henüz muayeneye girmedim

dyt evet engelim sol alt [FONT=sans-serif]ekstremite de peki motor hacimlerine göre de ötv oranı değişkenlik gösteriyor mu? örneğin 100 bin tllik bir aracın 1.6 motor ile 2.0 motor arasındaki ötv indirimi aynımıdır. Motor büyüdükçe ötv değişiyor mu?

[/FONT]
@vega1616 Sadece (10.02) otomatik vites araç kullanır kodu var. Ekstra tertibat kodu yok.
matpcy ödem geçici ise oran vermeyebilirler, rapor için başvurup sonucu görmeniz gerekir.

teşekkürler. benim kalp kapağımda değişti obezite de var lenf ödem için bu geçmez dediler iki üç doktor .

bu durumda %10 özür oranı verirlermi sizce? hadi verdiler ÖTV de kullanabilirmiyim?

en az %10 vermeleri gerek diye düşünüyorum hafif derece de gerçi

zaten 1600 cc ye kadar olan araçları alabiliyorsunuz. 2000 cc araçların zaten ham fiyatları yüksek. hem de ÖTV %100 ü bulabiliyor. siz zaten 1600 e kadar olanları alacağınızdan bu tür araçlar ya %50 ya da%45 oluyor.

matpcy ortopedik engelli olanlarda oran aranmıyormuş. diğer engelli guruplarında sanırım %90 oran aranıyor. Sizin rahatszılığınız yürümenizi kısıtlıyorsa ortopedi oran verir. Diğer rahatsızlıklarınız içinde oran alıp sonucu görmelisiniz. Denemeden sonucu göremezsiniz.
dyt cevap için teşekkürler.

Üst Alt