Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rapor oranımın artması emekli maaşımın artmasını sağlar mı?
arkadaşlar vergi indiriminden yüzde 66 ile bir yıl önce emekli oldum 750 maaş balandı raporun günü doldu değiştır dediler yeni raporum yüzde 90 maaşımdada fark olurmu bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
bülent bey bir sorum var yüzde doksan vergi indiriminden emekli oldum raporumda sürekli yazıyor sskdan kağıt geldi şu tarihte raporu yenile yazıyor sürekli yazan raporun yenilenmesi mantıksız geldi kanunmu değişti benim haberim yok aceba bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim
Teorik olarak SGK istediği zaman kontrol muayenesi isteyebilir (bu kontrol muayenesi vatandaşa eziyet mekanizması olarak kullanılıyor çoğu zaman). Kontrol muayenesi tarihinden 1 ay önce gidip sevk almalı ve hastaneye giderek kontrol muayenesi sürecini tamamlamalısınız. Aksi halde emekli maaşınız kesilir.
merhaba bülent bey başım sıkıştı fazla oldunuz demezseniz bir sorum var 6183 sayılı amme alıcağı ne demek devlet benden böyle bir talebi var hiç bişi anlamadım içra felan diyor vergi diyor benim hiç bişim yok bu ne vergisi anlamadım bu konuda nere başvurmalıyım bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler
abi anlamadım şimdi sürekli rapor olayında vergi indiriminde sürekliyse emekli oldugum zaman ssk keyfiyeten git rapor çıkar diyebilecekmi farzaet raporum 42 olan rapor 39 da düştü maaş kesilecekmi.bu saçmalık ozaman vergi indirimi almanın ne anlamı var ben kontrolu raporlarda oluyor sanmıştım bir bu olay sürekli raporu olanlarıda baglıyorsa işimiz var ssk la
vergi dairesinden gelen yazı 6183 sayılı amme alıcaklar tahsili 7 gün içinde geri dönülmezsa icra gelicek yazıyordu vergi dairesine gidip araştırdım on yıl önce bir dönem sıgortam yoktu bağkur yatırıyordum çocum hastaneye düştü bağkur bakmıyordu evde elişi yapıyorum dersen vergi mükellefi olursun dediler hastanedende faydalanırsın 3 yıl kadar bağkur yatırdım hastaneden faydalandım sora ssklı çalışmaya başlayınca kapanış verdim bir yıl sora beyanname vermem gerekiyormuş ben vermedim için oturup 600 tl ceza kesmişler itiraz ettim kapanışı gösterdim neyin cezası diye 200 tl yatır dosyayı kapatalım diyorlar konu bu burdan bakınca devletimiz çok acımasız görünüyor haksız kazanc bu
slm arkadaşlar ben hastaydım ama felç vurdu sol tarafım tutmuyor şimdi sorum şu 100*90 engelliydim şimdi yeni rapor almam gerekirmi şimdi bakıma muhtaçım ne yapmam gerekir zordayım tavsiyelerinizi bekliyorum
Sadece malulen emekli olup işgücü kaybı Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık düzeyinde olanların ya da bu düzeye yükselenlerin emekli maaşları % 10 arttırılabilir. Bunun dışında mümkün değil.