Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü. Ne yapabilirim?

Tarık Bektaş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben kanser hastasıyım ve hastaneden sürekli %91 rapor aldım ve bununla ötv muafiyetli araç aldım
Ankara raporumu %87 ve bir sonra kontrol olarak geldi
ne yapabilirim bu şekilde emekli de olamıyorum ve bir daha araç alamazmıyım itiraz edebilirmiyim

Tarık Bektaş
Emeklilik yönünden %91 ile %87 nin hiç bir farkı yoktur, ikisi de 1.derece vergi indirimi sağlar.
%91 oranlı raporun Ankara maliye merkez sağlık kurulu tarafından %81 e düşürülmesi sadece vergi indirimi açısından geçerli olup diğer tüm haklardan raporunuzun orjinal haliyle (%91 olarak) faydalanabilirsiniz.

Merhaba ben %91 sürekli engelli raporu aldım bu raporla ötv muafiyetli araç aldım ancak vergi indirimi için Ankara dan gelen cevap % 87 ve 1yıl sonra kontrol haklarımı kaybetmek istemiyorum be yapabilirim

Teşekkür ederim benim asıl sıkıntım sürekli raporuma kontrol şerhi konmuş olması ben büyük bir kurumda çalışıyorum seneyede vergi indiriminden faydalanarak emekli olabiliyorum sonrasında kontrolde engel durumum kalkarsa ortada kalmaktan korkuyorum kanser hastasıyım akciğer ve kalbimdenden birde sol bacağımdan ameliyatlardan oran aldım en son otolog kök hücre nakli oldum birde son olarak hastane yeni rapor aldığımda eski raporumun hükümsüz olacağını söyledi şimdiden teşekkür derim.

Maalesef kemik iliği nakli otolog olsun yada allojenik raporları 1yıl süreli veriliyor. Aynı dertten müzdaribim. Benimde ağustos ayında kontrolüm var. Kanser ve bu tür hastalıklar iyileşebilir ve kötüye gidebilir olduğundan olsa gerek. Mesela bende şimdi hepatit b vardı sonradan ottoimmum hepatit dediler. 3 haftadır sol ayağımın üzerine basamıyorum emar sonucum geldi avesküler nekroz... Bu dertler yetmezmiş gibi kontrol muayenesi ile uğraş strese gir.

Çok geçmiş olsun ilk defamı kontrol emeklimisimiz benim asıl sıkıntım emekli olduktan sonra emekliliğin kontrol sonrası iptal olması hastanenin sürekli verdiği raporun hiçbir önemi yokmu

Tarık Bektaş
Tedaviye cevap veren onkolojik rahatsızlıklar için rapor süreli verilmektedir. Kurul hastanenin kararından bağımsız olarak özür oran cetveli ve ilgili yönetmelik kapsamında değerlendiriyor.

Üst Alt