Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düştü ve H sınıfı ehliyet alamaz denildi..?

aa3672

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam ben araba almak için rapora başvurdum polikilinikler yüzde 98 verdiler kurul 70 e düşürdü ve H sınıfı ehliyet alması uygun değildir yazıyor ne yapmam lazım.

aa3672

sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmanıza engel bir rahatsızlığınızın olmadığını düşünüyorsanız iki seçeneğiniz var:

1- il sağlık müdürlüğüne giderek rapora itiraz etmek
2- başka bir hastaneye gidip olumlu bir rapor almaya çalışmak

H sınıfı ehliyet olmadan nasıl araba alırım

Selam raporum yüzde 70 h sınıfı ehliyet alması uygun değildir yazıyor benim b sınıfı ehliyetim var bu raporla araba alımında herhangi bir indirim olurmu ötv yada mtv gibi bilgisi olan lütfen paylaşsın.

Hayır, %90 altında raporla ötv muafiyeti için H sınıfı ehliyet şarttır.

Ufuk bey yilbasindan sonra h ehliyet kalkacak o zaman rapor oranlari polio sekeli olanlar ve ozellikle sol ayaktan polio sekeli olanlar otv indirimden yararlanabilur mi yani rapor oranin yuzdelik onemli olacak mi

yüzde 90 şartı neden varki böyle saçmalık olurmu ben memurum gelir vergisi indirimini 1.2.3. derece olarak değerlendirmişler ötv ve mtv yide böyle değerlendirebilirler benim raporum yüzde 70 2. derece. Mesela 1.derece yüzde 40 2.derece yüzde 30 3. derece yüzde 20 faydalanabilir olarak yeniden düzenlenebilir bence en uygunuda bu enazından engelliler arasında bir haksızlık olmaz her engelli bundan faydalanmalı.Ben kalp hastasıyım 2012 yılında kalp krizi geçirdim kalp durmasından dolayı şok yapıyorlar o esnada kaburga kemiğim kırılıyor ve ciğere baskı yapıyor bundan dolayı 40 gün anestezi yoğun bakımda solunum cihazına bağlı yaşamışım bütün vücudum kireç tutuyor sol kalçadan ameliyat oldum geçmedi şimdide iki kalçayada protez diyorlar ben yürümekte sıkıntı yaşıyorum her yönümle şimdi soruyorum araba almak benim hakkım değilmi?

OturanBoğa

2. Maddede yazdığını uyguladığında önceki raporu karsısına çıkmayacak mı ? Baska hastane yeni basvuruyu kabul eder mi? Tesekkürler...
Aynı durumu suan bende yasıyorum

Sistemde görülürse yeni rapor başvurusu kabul edilmez zaten.
Arkadaşın poliklinikler %98 verdi de kurul %70 e düşürdü iddiasına da katılmıyorum. Polikliniklerin verdiği oranlar öyle üst üste konup toplanmaz baldhazard formülü uygulanarak rapor oranı bulunur. Aksi olsa zaten ortaya %120 oranında komik raporlar çıkar. :)

Ufukalp

size katılıyorum bende heyete girdim polio sekeliden fizik tedavi doktoru da ortopedi de %20şer verdiler yani yüzde kırk değil yüzde yirmi çıktı rapor. olması da gereken bu bence

ize katılıyorum bende heyete girdim polio sekeliden fizik tedavi doktoru da ortopedi de %20şer verdiler yani yüzde kırk değil yüzde yirmi çıktı rapor. olması da gereken bu bence

Üst Alt