Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım %50'den %70'e çıktı. Engelli devlet memuruyum.Emeklilik şartlarım nedir?

grafomer

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2.5 yil özel sektörde çalıştım 8 yildir da halen memurum
işe başlamadan önce %40 engelli raporum vardı memuriyetim sırasında raporum %70e çıktı
toplamda 10,5 yıl hizmetin var

kaç yıl daha çalışmalıyız ki normal bir memurun emekli maaşını ve ikramiyesini alabileyim
ayrıca şu an bu şartlarda emekli olsam ikramiye ve maaşım ne olur

tskler

grafomer

İkramiye çalışılan yıla bağlı. Engelli ya da değil, kaç yıllık memursan o oranda ikramiye verilir.
Maaş açısından daha uzun çalışmak daha çok maaş sağlar gibi bir şey yok aslında. Aksine, ne kadar erken emekli olup maaş alınırsa o kadar avantajlı. Ama tabii önce emekli olmaya ve emekli maaşı ile geçinip geçinilemeyeceğine karar verilmesi lazım.

Emeklilik için sgk başlangıç tarihiniz +

bagkur.PNG

Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı oluşmuşsa, bu durumda malulen emeklilik de mümkün hemen. Ama malulen emekli olursanız hiç bir şekilde çalışamayacağınızı unutmayın. Oysa yukarıdaki gibi erken Yaşlılık emeklisi olursanız, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek başka bir yerde çalışabilirsiniz

Engelliler 15 yıldan emekli olurken

ARKADAŞLAR 2,5 SENE özel 9 senede kamu hizmetim var 657 tabi devlet memuruyum engelim kamuya geçmeden önce %50 idi kamuda çalışırken %70 e çıktı şuan malülen emekli olma hakkım varmı yada 15 yılı doldursam bugünkü şartlarda ne ikramiye ne maaş alırım bilgileriniz için tşkler

grafomer 2008 yılı Ekim ayından önce memurluk hizmetleri olmayanlar hakkında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümleri uygulanır.
2008 yılı Ekim'den sonra işe başlayanlar bu tarihten itibaren memurlar için uygulanan hükümler kapsamına girerler.
Ancak, 2008 yılı Ekim ayından önce memurluk hizmetleri olmadığından 5434 sayılı Kanunatabi olmayıp, 5510 sayılı Kanunun aylık bağlanması sistemine dahil olurlar. o yüzden nekadar maaş alacağını tam olarak söyleyemeyiz.

Üst Alt