Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı %90 üzerinde olunca araç alımındaki indirim daha mı yüksek oluyor?

Hulk6hulk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi aksmlar sorum basit %90 engelli babam adina arac alicam aracdaki toplam ondirim ne kdr olur 62500 tl lik arac ne kadar olur

Bazi sitelerde rapor orani % 90 i gecerse indirim arttigini yazmislar orn otv 62500 luk arac 32000 33000 gibi mevlalara dsuyormus

yok öyle bir şey ufuk bey yazmış zaten ayrıca bunu sende hesaplıyabilirsin googleye gir ötv hesaplama diye yaz çıkan sonuçlardan bir tanesini aç aracın değeri ve indirimini hesaplıyabilirsin

90 üzeri engelliler direk %45 olarak alıyor benim bildiğim yani kdv de ödemiyorlar yani 100000tl lik bir arabayı 55000tlye alabiliyorlar diye biliyorum yanlışsa düzeltin.

Hulk6hulk
O dediğiniz ve özel mesajda da bahsettiğiniz konu tamamen şehir efsanesi, yok öyle bir şey. Başka sitelerde görmüş olmanız doğru olduğu anlamına gelmez. Engel oranı %10 da olsa %100 de olsa düşülecek olan ötv miktarıdır ve bu da 1600 cc motora kadar %45 dir.
Farklı farklı oranlar yok yani.
BLACKSAGAT
KDV muafiyeti diye birşey yok, kdv her durumda ödenecektir, muaf olunan %45 oranındaki ÖTV dir.
Bu %45 de direkt aracın satış fiyatına uygulanmaz, satış fiyatından %45 avantaj sağlamaz yani.
Araç fiyatından kdv ve ötv çıkarılarak aracın çıplak fiyatı bulunur onun üzerine kdv eklenip ötv muafiyetli fiyat bulunur.

bir ara 90 engellilere kdv de yok falan denmişti o damı yalan oldu

evde bakım parası ıcın sorucaktım
evde babamın emeklı maası harıcınde gelır yok 4 kısıyız ve maas 1500tl(kıs bası 423 tl gecmıyor)
annem kardesım babamuın uzerıne sgk lı ancak benım herhangı bır guvencem yok gelırımde yok maas baglanırmı
babam engellı

%90 üzeri engelliler ticari araç alabiliyorlar birde aynı imkandan galiba ve 2000 motor gibi seçeneklere yönelebiliyorlardı teyzemin kızı araştırmıştı onada 68 verdiler alamadı. Yurtdışından getirilen araçlardada bir ara onlar baya bir avantajlıydı ama artık cazibesi kalmadı deniyor.

Üst Alt