Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarım arttı. Malulen emekli olabilir miyim?

eroglu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar.ilk sgk girisimden (1983 )önce %52 kaybim vardi.sigorta girisimden sonra kalp %30 ve hiperdemi %10 hastaligindan rapor aldim.suan rapor oranim %78...1860 gün sgk primi ve 30 yillik sigortaliligim var.simdi ben bu şartlarda malulen emeklilik basvurusu yapabilirmiyim.

eroglu
Önceki %52 olan rapordaki engeliniz ne idi?
Şayet birbirinden bağımsız rahatsızlıklar ise ve tek birinden en az %60 alamıyorsanız malulen emekli olamazsınız.
Malulen emeklilikte tek hastalıktan %60 ve üzeri rapor ve bu hastalığın maluliyet cetveli'ndeki hastalık listesindeki duruma uygun olması istenir.
Bunun tek istisnası rahatsızlıklardan birinin, diğerinin komplikasyonu olarak ortaya çıkmasıdır, bu durumda iki rahatsızlığın toplam oranı baz alınır.
Diyabetten dolayı oluşan görme kayıpları, yine diyabet nedeniyle tıkanan damarlardan dolayı yaralar oluşması, kangrene çevirmesi ve uzuv ampute gibi.

Malulen emeklılık hakkında

Arkadaslar özellikle bülent bey.
Soruma acil cevap verebilirmisiniz.menenjit hastaligi sonucu cok ileri derecede isitme kaybim var.hastalik tarihi 1973.sigorta baslangicim 1983.2016 yilinda koroner kalp hastasi oldum.1 adet stent takildi.daha önceki isitme kaybi raporum sürekli ve %52 oranindaydi kalp hastaligi ve hipertansiyonla raporum %78 oldu.bakirköyden alinan rapor.malulen emeklilik icin basvurdum %60 olmadigi icin red edildi.ssk giris sonrasi hastalik ve rapor orani artigi icin malulen emeklilik icin dava acsam kazanma ihtimali varmidir.

30 sene sigortalilik 1358 gün ssk.478 gun bagkur toplamda 1836 gun.bagkur uzerinden malulen emeklilik basvurmustum

Malulen emeklilik biraz zor gibi durumunuz sgk işe başlama tarihinden önce rahatsızlığınız olduÄ£unu için red gelmiştir kalp rahatsızlığınız sadece %60 olması gerekli ki malulen emeklı olabilesiniz eğer bir yanlışlık olduğunu düşünüyor iseniz sgk itirazda bulunun sizi farklı bir hastaneye sevk ederler eroglu

eroglu

SGK için önemli olan rapor oranı değil, kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde işgücü kaybının olup olmaması. İşitme engeliniz maluliyet açısından hiç bir şey ifade etmez. Kalp rahatsızlığınızın çok ileri düzeyde olması gerek... Aksi halde malulen emeklilik mümkün olamaz. Dava da bu sonucu değiştirmez maalesef

Üst Alt