Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pskotik OKB ile askerlik durumum ne olur?

Merhabalar bildiğim kadarıyla askerlik sağlık kurulları genellikle ruhsal durumu ve doktor raporlarını dikkate alıyor

Ancak önceki ertelemeniz ve geçmişte yaşadığınız psikozlar süreci etkileyebilir ama kesin karar yapacağı değerlendirmeye bağlıdır

Yani kurulun yapacağı değerlendirmeye bağlıdır

Merhaba benim erkek kardeşimde Okb tanısı var ama aslında piskoz doktor işinden dolayı (silahlı bir meslek kardeşiminki)tanıyı bu şekilde girdi Allah razı olsun ve doktor şimdi askere elverişlidir raporu verdi tekrar gidicek askere 20 gün sonra hemde yedek subay olarak ilaçlarla şuan iyi ilaçlar yaramış dedi doktor.hastalığı hiç bilmiyoruz iki ay önce askerde piskoz durumuna geçmiş neolur yardımcı olurmusunuz ilaç kullanırken alevlenme olurmu şuan kendi iyi aklı başında kimse hasta olduğunu bile anlamaz 15 mg olanzapin kullanıyor

@kara duman

Merhaba lütfen bana yardımcı olurmusnuz piskoz hastası askere giderse ne gibi sorunlar yaşar şuan iki aylık tanı kendisi iyi aklı yerinde kendinde asla bişey yapamıyoruz askerlik için doktor tanı koymamak için Okb dedi hastalığa işinden dolayı kardeşimin silahlı bir işi var ailecek hem perişan hem çok tedirginiz askerde yapamazsa süreç nasıl olur acaba Çokmu zorlanır hemde yedek subay olucak

O sadece kardeşinizin elinde. Eğer kardeşiniz normal biri gibi davranıyorsa hiç bir sıkıntı yaşamaz

@sevgi07,

Çok geçmiş olsun öncelikle sakin olun oğluma 8 yıl önce şizofren teşhisi kondu şu an ki şaşkınlık ve panik halinizi çok iyi anlıyorum.

2 ay tanı için çok erken.

Ne gibi şikayet ve belirtilerle doktora gittiniz hangi ilacı kullanıyor?

Pisikoz türü rahatsızlıklar ciddi rahatsızlıklardır.

Hiç bir şeyi yoksa neden doktora gittiniz ve pisikoz teşhisi kondu.

Son düzenleme:
Üst Alt