Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz şizofreni vb. hastalığı olanlarda tembellik ve hantallık oluyor mu?

Konular
9
Reaksiyonlar
43
İlaçlardan ve negatif belirtilerden dolayı sizde de bu durum oluyor mu. Insan ilişkilerini yürütmekte zorlanma ve hiçbir şeyi yapacak gücü kendinde bulamamak?

Maalesef oluyor.Bir şeyler yapmaya isteksizlik var.Bir iş yaparken çabuk yoruluyorum.Sabahları erken uyansam da
yataktan kendimi atamıyorum bir ağırlık çöküyor.Ekpssye çalışmaya çabalıyorum ama hem odaklanmakta zorlanıyorum hem de aklım zayıflamış gibi konuları kavramakta zorlanıyorum.İşte böyle sıkıntılar mevcut.

Şizofren değilim ama bahsettiğin şeyler oluyor. Arkadaş edinmek muhabbet etmek zor geliyor canım istemiyor. Kitap okumak ders çalışmak zor geliyor odaklanmak zor geliyor. Eskiden böyle değildim.

Bende bipolar var insan ilişkilerini yürütmede bazen sorun yaşıyorum genellikle mani durumlarında ne dediğimi bilemiyom ilaçlar bu süreci daha rahat geçirmemi sağlıyor elbette bir takım yan etkiler oluyor kişiden kişiye farklılık gösterir. Şuan düzenli bir hayat yaşamaya çalışıyorum elden geldiğince yaşıyorum bunda ilaçların faydası yüksek ve yadsınamaz o yüzden.

Akineton kullanıyordum ama sonra yazmaz oldu ben de sormadım.En düşük doza geçtik belki ondan olabilir.

Eskiden sanki bir güç bana güç kuvvet verir kaldırırdı en kötü ihtimalle alışveriş yapmaya giderdim mağaza gezerdim şimdilerde sokağa çıkmaya üşenir oldum o beni yerinden kaldıran güç şuan yok resmen birşeyi zorla itiklermişim gibi hissediyorum bunu nasıl aşarız son zamanlarda biraz daha iyi hissediyorum ama gelişme yok gene itip kakarak kendimi dışarı atıyorum evden çıkasım gelmiyor neden böyle olur biri bu konuda bana açıklama yapabilir mi.?

@Anti PSİKİYATRİ, ilaç kullanmadığım dönemlerde çıkmıyordum dışarı şuan xeplion alıyorum gene aynı değişen birşey yok ilaçların yan etkisinden dolayı değil yaşadığım durum sabah 9 10 gibi kalkıyorum zaten. Sabahta uyanmaya çalışıyorum namazımı kılıyorum Allah nasip ederse çok nadir uyuya kalıyorum ilaçsızkende aynıydım fazla bir fark yok anlayamadım dışarısı artık benim için ilgi çekici falan mı değil anlamış değilim bazen çıktığımda ohh be dünya varmış diyorum ama evden çıkmaya gücüm yetmiyor gibi bunaldım yıllarca aynı sorunu yaşamaktan atlatamadım bi türlü. Aklınıza bir formül gelirse yardımcı olursanız iyi olur.

@Breh43,

Disarı cikamamizin tek sebebi antidepresan kullanmamız niye çünkü antipsikotikler dopamin blokajidir.serotonini etkilemiyor ama antidepresan serotonine etki ediyor.Dr una söyle antidepresan yazsın sana.

Selectra rexapin eklettim kendimi iyi hissediyorum ama halen bir itikleme modunda gibiyim böyle devam ederse ilk tedavime dönücem antipsikotik almayı bırakıp sadece selectra ile devam edicem hiç bir gelişme değişme yok yani ssrı aldıktan sonra kafamda takıntılarda herşey düzeldi ama itip kakarak hareket ediyorum resmen ilaç kullanmadığım zamanlarda çıkmıyordum çaresiz kaldım resmen

@Anti PSİKİYATRİ,
Yorgunluk değilde yola koyulamıyorum yada işe koyulamıyorum evde sanki beni bağlayan birşey var gibi çıkmak istemiyorum ama çıkmayı arzulayan tarafım daha fazla olmasına rağmen çıkmıyorum bu tembellik mi.?

@Anti PSİKİYATRİ,
Bana son ihtimalle tembellik gibi geliyorda sürekli tembel olunmazki yıllardır aynı şeyden muzdarip olur mu insan gezmeye tembellik etmez heralde okadarda degil.

O gibi durumlarda zikir çekiyorum ben

Ben eskiden böyle değildim ilaçlardan mi nedir hep kendimi evde bulurum hiç dışarı çıkmam arkadaşın yok mu desen var hatta önceden bulusurduk hep ama şimdi hiç bulusmuyoruz hep evdeyim tembellestim iyice.

Ben de öyleydim naçar bir şekilde evde oturuyordum taa ki bir şey farkedene kadar.Benim şekerim yüksekmiş.Diyet yaptım ne baş ağrısı,ne yorgunluk,ne uyku,ne öfke hali ne de isteksizlik kaldı.

@Ahmet T,
sen de vitamin iç
nutraksin multi vitamin ve nutraksin mülti mineral
zımba gibi olursun ilaçları bile bırakırsın belki.
bana uzun bıçaklılar tavsiye etti kullanıyorum. süperr.

Ben çalışmadan yapamam. İşe giderek kafa dağıtıyorum Emekli olsam evde zaman geçmez.
Hocam evde öyle bir zaman geçiyor ki :) hiç bir şey yapmasam kahve koyar sigara yakar müzik dinlerim rahat 2 saat öldürürüm.
selectra,abilfly,rexapin,redepra,xelion,akineton ve doktor dışarı çıkarsan iç diye yazdığı xanaxı kullanıyorum. öyle bir üşengeçlik halsizlik var ki bırak işi evde koltuk değiştirmek içimden gelmiyor :(

@Ben_Claudius,
:p O zaman benim yerimde olsan hemen emekliliğe başvurursun. Şizofren youtube videolarında ses tonun & araştımacı yönün dikkat çekiyor. Birikimli olduğun belli. "Bu adam gerçekten üretken ve çalışkan birisi izlenimi" veriyorsun :unsure: O yüzden """öyle bir üşengeçlik halsizlik var ki bırak işi evde koltuk değiştirmek içimden gelmiyor""" cümlen biraz şaşırtıyor. Bu arada epey ilacın varmış. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Üst Alt