Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz rahatsızı olan biri işe girerken hastalığı ortaya çıkar mı?

Konular
28
Reaksiyonlar
29
İşe girerken örneğin paranoyak şizofreni ise, pş olduğunu anlarlar mı? Bende atipik psikoz var. Teşekkürler.

@halistaşdeviren,

Anlarlar ve seni işe almazlar.
(Şaka şaka dedimdi)

O değilde söylemeyip onlar öğrendiği zaman maaşa zam işe son verirler.

@halistaşdeviren, işe girdiğin yere göre değişir. Fabrika, iş yeri hekimi olan yerler sağlık raporu istiyor ortaya çıkabilir. Psikiyatri hastalarını engelli kadrosundan bile almak istemiyorlar. Ön yargı var.

Bence gizlenmesi çok zor bir durum en kötüsüde bu olsa gerek.

Seni ilaç kullanarak işe almayan kişi
Senin ilaç kullandığını öğrenince kötü olur.

Bu beni korkutuyor. Hastanede çalışmak için staj başvurusu yaparken ortaya çıkarsa diye.

@Pickle, stajda ortaya çıkacağını zannetmiyorum. Kamuya işe girerken rapor isteniyor orada çıkıyor.

İşe girereken doktor raporu istiyorlar. Doktorda rapor vermiyor. Engelli raporunu alırsan onu verip engelli kadrosundan iş bulabiliyorsun . Durum çok zor

Rahatsızlık ortaya çıkması neyi değiştirir ki? Bir dünya insan var psikratrik rahatsizligi olupda çalışan.ornegin ben emekli olmama rağmen hala çalışıyorum üstelik raporumda var.hastanelerde kamu kurumlarında üniversitelerde bir çok kişi var kendinizi uzmeyiniz bu konuda

bazı yerler pskolojik engelli bireyleri çalıştırmak istemeyebilir şayet söyle düşünebilirsin şuanda yarım elman var ama sen 1 tam elma yemek istersin içinde bulunduğun durumdan ötürü o elmanın yarısınıda bulamayabilirsin.

Bağımlı değilsin ki utanasın sadece bir az ilaç kullanıyorsun bu normal bir çok insan ilaç kullanıyor eğer çok alıngansan üstesinden gelmeye çalış araştır üstesinden nasıl gelirim diye hatta hastalığından dolayı işte utanıyorsan uzman yardım al psikolog dan benim için sadece yan etkiler olmasa yeter gayet rahat bin kişinin içinde ilacımı alırım psikozum derim ben bişey farkettim insanların yüzde sekseni psikoz um dediğimde takmıyorlar sadece yeni tanıştıklarınıza demeyin hastalığınızı sizi tanısınlar sonra deyin hayatta takmazlar ben psikoz ken çalışınca benden on kat agresif değişik insanlar vardı yani birinci sırada psikoz lar yok veya OKB şizofren hastaları yok ne tür hastalar var tedavi ilaç kullanmıyorlar

Üst Alt