Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikososyal yeteneklerimin sınırlanması ile engelli raporu alabilir miyim?

mltmdmrr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, biraz uzun yazdım fakat okuyup cevap verirseniz çok memnun olurum.
Bu şikayetlerimden dolayı engelli raporu alma ihtimalim olur mu?

Küçüklüğümden beri ailem psikiyatriye götürürdü ama tam olarak hastalığımı bilmiyorum.
10 yıl önce f41.1 ve f41.2 tanısı konulmuştu. 2 yıla yakın tedavi gördüm ama maalesef kendim ilaçları birden bıraktım.
zedprex 60 mg
edronax 4 mg kullanmıştım.

Şu an sadece 2 aydır düzenli olarak zedprexe başladım.
Önce 20 mg sonraki ay 40 mg olmak üzere.

-Sosyal ve ikili ilişkilerimde uyumlu olamıyorum sürekli alınganlık, küslük, fevri tepkiler veriyorum.
Küslükten kaynaklı aylar, yıllarca görüşmüyorum.
En ufak bir hata ya da yanlış anlama durumunda açık iletişim kurmadığım için alınganlık yapıp tamamen çıkarıyorum hayatımdan çok büyük tepkiler veriyorum.
Duygusal ilişkimde sürekli ayrıl barış, terkedilme korkusu, bir gün nefret ediyorum tüm öfkemi kusup ertesi gün normal oluyorum. İlişkilerimi de sürdüremiyorum.

-Yeme bozukluğu
Çocukluğumdan beri gizli yemek yeme ve tıkanırcasına yeme bozukluğuna sahibim. Morbid obezdim 100 kilo verdim (10 yılda)
Sayısız deri sarkma ameliyat geçirdim, şu an çok fazla kilom yok ama yeme bozukluğum hala devam ediyor.
İçimdeki boşluğu dolduramadığım için yemek yiyorum.

-Kontrol edemediğim alışveriş bağımlılığı
5 yıldır kıyafet ve kozmetik alışverişi bağımlılığım var kendi bütçemi çok zorluyorum, borçlanıyorum.
Kıyafetin bile yedeğin yedeğini alıyorum. Giymediğim etiketli bir sürü kıyafetim var. Satmak istiyorum ama satamıyorum da.
Bu durum beni ve bütçemi çok zorluyor.

-Beden dismorfik bozukluğu
Geçmişte ayrı ayrı dönemlerde 1 yıl ve 5 ay hiç evden çıkamadığım günler geçirdim. En yakınlarımın cenaze ve düğünlerine gidemediğim oldu. Bu yüzden üniversitede bir dönem eğitimime devam edemedim.
Deprem olsa bile makyaj yapmadan asla dışarı çıkamıyorum.
Gün içinde 4-5 kere aynanın karşısına geçip yüzümle çok fazla uğraşıyorum.
Yıllardır kaşlarımla, yüzümdeki tüylerle yara yapan, kanatana kadar saatlerce uğraşıyorum bunu elimde olmadan dürtüsel bi şekilde yapıyorum.
Kanatıp canım acıyınca ya da parmaklarım yorulduğu zaman bırakabiliyorum.
En ufak bi sivilceyle de aynı şekilde uğraşıyorum.
Yara olduğu için yaralar geçinceye kadar 2-3 gün dışarıya çıkamıyorum.

Bunlar tamamen kısır döngüye dönüştü hayatımda ve hiç bir şeye odaklanamıyorum. Dışarıda sosyal olduğum zaman daha iyi hissediyorum çünkü bu dürtülerimi dışarıda yapamıyorum bu yüzden dışarıda çıktığım zaman da tütün ürününü çok fazla tüketiyorum günde 2 pakete yakın.

Geçmiş olsun bende alışveriş bağımlılığı vardı, bazı psikolojik sorunlar yaşadım. Şuan duzeldim gibi. Sizde bırakmak isterseniz sizde yaşattığı olumsuz durumları düşünün, zor ameliyatlar geçirmiş siniz geçmiş olsun.

Üst Alt