Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığı olan engelliler ehliyet alamayacak mı?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
arkadaslar boyle bırsey duydum haberde dedıgıne gore Yapılan resmi açıklamaya göre, ehliyet almak isteyen sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları, yeni çıkan yönetmelik ile birlikte değişti.
Değişikliğe göre; zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı) sorunu olanlar, bunama yaşayanlar, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı bulunanlar artık sürücü belgesi alamayacak. bu hastalıkları olanlar artık trafıkten menmı edılecek:confused:

YERİNDE KARAR ve hatta yaş sınırda getirsinler mesela 60 a kadar

Ben bu karara katılmıyorum insab hakları na aykırı seyahat özgürlüğü nün evrensel bir hak olarak görüldüğü dünya da arkadaşların yerinde bir karar diye övdüğü uygulamaya bak.. Merak ediyorum lafa gelince kendilerini demokrasi havarisi olarak görenler engelliler arasında bile ayrımcılık yapan bu ucube sistem hakkında ne düşünüyorlar...

valla yasalasmıs 1 ocaktan ıtıbaren gecerlı arık bu kanun

o partinin ben ...........
demokrasi demokrasi diye bir yerini yırtanlar böyle kanunlarla toplumun herkesiminde kutuplaşma yaratıyorlar

artık ehlıyet alamıcakmıyım

merhaba arkadaslar ben 9 yıldır panık atak hastasıyım ılac aldıgımda sakınım ama almadıgım zaman panık artıyor bırde takıntı hastalıgı var depresyonda ayrıca 1 kulagımda tam sagır dıgerı saglam sımdı yenı yasa cıkmıs bana ehlıyet vermıceklermı :confused:

ARKADAŞ ehliyet verseler dahi direksiyona geçip hem kendi hayatını hem başkalarının hayatını tehlikeye at ma

Arkadaş burada [FONT=sans-serif] zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı) sorunu olanlar, bunama yaşayanlar, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı bulunanlar diyor ve burada buna şiddetle karşı çıkılıyor. Bunun ayrımcılıkla ne alakası var? Tamam ayrımcılık yapılmasın o zaman iki gözü görmeyen de geçsin direksiyona madem engelliler arasında ayrım istemiyorsunuz. İki gözü görmeyenle zeka geriliği olan zihinsel engellinin araç kullanma yönünden ne farkı var ki?
Şaştım valla yorumlara.[/FONT]

ben arac sursem heyecanlanmıyom surebılırım nıye bu hakkım elımden alınsın ya

devran29
Bahsettiğiniz duruma uymuyorsanız rahatsızlığınız o sınırlarda değilse zaten verilir.
Onu doktor değerlendirir, ne siz ne de ben bunu bilemeyiz.

bence çok dogru bir uygulama,hatta geç bile kalınmış,ehliyet verilirken insanlar psikolojik testlerden geçmesi lazım,hiç kimse bir başkasının hayatını tehlikeye atamaz,ehliyet almaya uygunsa alır,uygun degilse alamaz, dogrusu çok şaşırdım bazı arkadaşlar buna ayrımcılık filan diye tepki göstermişler,ne alakası varsa ben anlayamadım

Anlatayım Diyorum ki:Ryy Türkiye Cumhuriyeti Devleti!! Beni devlet kadro sunda istihdam ederken çevremdekiler için tehlike arz Etmiyorum!! Toplumsal ortemlarda inisiyatif kullanırken Tehlike arz Etmiyorum!! * Hatta vatani görev adı altında bana üniforma giydirip elime silah verirken de Tehlike arz etmiyorum.. Ama iş ehliyet almaya geldiğinde sen tehlike arz ediyorsun diyorsun bana.. Başka bir saçmalık daha:İimdi farzu muhal ben şu anda kamu görevlisiyim.. Yarın öbür gün emekli oldum ve kendi işimi yapmaya karar verdim. Ehh kendi işini yapan bitik iş adamıyım fakar Yüce devlet im bana figoyki Hooğ sen trafiğe çıkamazsın ya otobüsle gidecwksin ya da evde ptueacaksın senden iş adamı filan olmaz çünkü araba kullanamazsın.. Bunun gibi bir çok saçmalık var.. Meeak ediyorum o emniyet çi arkadaşlar psikiyatri tedavisi gören herkesi Gerizekalı mı sanıyormlar acaba. Eğer öyleyse her ieydwn önce bu yazayı hazırlayan çok zeki!! Arkadaşların İq testine alınması gerekmez mi soruyorum size???

DJ_BORAN
arkadaşım sonuna kadar haklı dün il sağlık ta arkadaşlarım var bende sağlıkta memurum yanlarına gittim sadece ortapedik engellilere imtiyaz var dediler birde iler de yönetmelik değişirse bizlere hak tanırlarsa ALABİLECEĞİZ SAÇMA SAPAN SİYASİ PARTI OYUNLARI
RABBİM BİZİM MİLLETİMİZİ
korusun bunun gibi zihni fukara ama aklı tam milletin bütünlüğünü bozmaya çalışan aynı milletimin partisini ıykkkk düşündükçe miğdem bulanıyor

Mrb . Soru ile cevap amacından çıkmış . Ehliyet alınabilir doktorun sürücü olur raporu verirse onaydan geçer. Kişiden kişiye değişir olumlu cevap almak ve o kişinin devam eden tedavi sürecine bakılır öyle karar verilir .

psikotrop (yeşil reçeteli) ilaçlar kullanmayan şizofren hastası ehliyet alabilir mi alan varmı?

merhaba arkadaşlar F20.0 tanılı şizofreni tanısı olan arkadaşlar ehliyet raporu alabilen varmı
sürücü olur raporu yardımcı olun lütfen !!!

Ufukalp bey,

şizofreni hastasıyım.
ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.
6 yıldır araç kullanıyorum.
tek bir kazam veya trafik cezam bile yok.
sağlıklı birçok insandan çok daha dikkatli ve özenli araç kullanıyorum.

şimdi benim ehliyetim elimden alınsa,hippi tipli cadde de trafiği bir birine katan ,kaza ve ölümlere neden olan bir çok sözde sağlıklı kişiye ehliyet verilmişken,benim elimden ehliyetim alınsa,bu haksızlık değil mi? birde bu açıdan bakın..

Son düzenleme:
Bu kullanilan ilaçların yan etkisine göre belirleniyor fringe tamam siz iyisiniz de bunu nasıl ayırt edecekler yarın ilacın dozu arttı uyutucu etkili ilaç kullanıyorsunuz diyelim ne olacak. Mesela kriz geçiren hastalarda kullanamıyorum araç adam çok iyi de kullansa bi krizi tutup birinin hayatına sebep olsa kim olacak sorumlusu ?

Ahmedkilicc

öyleyse,cadde de yarış yapan,ölümlere neden olan,trafik kurallarını hiçe sayan sağlıklı kişilerinde ehliyetleri süresiz iptal edilsin..zira onlar çok daha tehlikeli..görüyoruz her gün tv de..ha birde alkollü araç kullanan herkesin ilk defa da iptal edilsin..çok daha sağlıklı olur.

şizofreni hastası olup ehliyeti sahibi olan yok mu yani olan yazsın

fringe
Elbette katılıyorum, elimde yetki olsa ilk önce sağlıklıyım diye dolaşan, o ölüm makinası serserilerin ehliyetini alırım süresiz olarak.
Ben trafikte, nedeni hiç farketmez sürüşü tehlike oluşturabilecek herkes için aynı görüşteyim.
Bu işin şakası yok ve her şey bir anda gerçekleşiyor. Hepimiz gerek sürücü, gerek yolcu gerekse yaya olarak sürekli trafikteyiz, hepimizin çocukları ya da sevdikleri, sevenleri var. Bu duyarlılık hepimiz için, lütfen yanlış anlamayalım kişiselleştirmeyelim.

fringe Ufuk ağabeyin dediği gibi kişisel bi konu değil bu alkollü araç kullanan kim varsa alınsın zaten caydırıcı hiç bi kanun yok bu konuda. Trafikte hep tartışırım böyle kişilerle daha 2 gün önce eşinin çocuğunun yanında dövdüm hem alkollü hemde ailecek çıkmış trafiğe git diyorum gitmiyo baktım alkol de kokuyo yoldan geçenler aldı elimden

ahmet_p

var arkadaşım..yazdım ya..okumuyormusun cevapları..ben şizofrenim,,ehliyetim de var arabam da..

emperor007

nereye başvurdun ilk olarak? devlet hastanesi veya sağlık ocağına mı?

özel hastaneden al ehliyet raporunu.
veya;
psikiyatri doktorunla konuş,eğer doktor uygun görürse ehliyet alabiliyorsun.
3 veya 6 ayda bir kontrol şartıyla.

sürecini anlat,nereye başvurdun v.s v.s...

@emperor007

nereye başvurdun ilk olarak? devlet hastanesi veya sağlık ocağına mı?

özel hastaneden al ehliyet raporunu.
veya;
psikiyatri doktorunla konuş,eğer doktor uygun görürse ehliyet alabiliyorsun.
3 veya 6 ayda bir kontrol şartıyla.

sürecini anlat,nereye başvurdun v.s v.s...
fringe arkadaşım ben ilk sağlık ocağından aldım emniyette kendim söyledim onlarda il sağlık a sevk etti
o zaman bilgim yoktu söyledim ama %80 ağır özürlü raporum vardı
2006 yılındaki yönetmeliğe tabiydim o zaman şimdi ise sadece sağlık kurulu hakkın var diyorlar çıkmaza girdi
benimkisi emniyette dosya yandımı bilmiyorum

Üst Alt