Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçların orijinali ile muadili arasındaki farklar?

Konular
64
Reaksiyonlar
196
Evet arkadaşlar başlıkta olduğu gibi psikiyatrik ilaçlarin herzaman orijinalini alın ornegin olanzapinin orijinali zyprexa gibi alın niye dersiniz etkisi daha iyi olur.Benden size tavsiye.muadil ilaçlar beni hiçbir zaman tatmin etmiyor...

Kendine göre bir deneyimlenme yaşamışsın. Ben de 3-4 sene leponex kullandım. Sonra piyasadan kalktı. Onun muadili olan clonex kullanıyorum. 10 sene yakındır devam ediyor. İyileşme konusunda bir yetersizlik olmadı. Stabilim.

@Anti PSİKİYATRİ, ben sodyum valproat kullanıyorum, önceden yabancı firma idi sonra ilaç başına ek ücret isteyince tamamen devlet tarafından karşılanan muadile geçtim, 3 yıldan fazla olmuş olabilir kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım.

olanzapinin orjinali rexapin değilmi , zyprexa'dan daha eski sanırım. Zyprexa da eski sayılır 2000 yılında liseye giderken kullanmıştım.

Değilmiş zyprexa 1996 yılında üretilen ilk olanzapinmiş, rexapin sonra üretilmiş.

15+ yillik hastayim. Muadil de kullandim, orijinal de, hastalik yerli yerinde, bi' halt degismiyor. :) Hepsi ayni.

@osmangazi, Zyprexa'yı , 2001 senesinde ben de kullandım ama Seroquel kadar fayda sağlamadı. Sen de işe yaradı mı ?

@osmangazi, doğrudur. Ben de seroquelden sonra en büyük faydayı clonex de yaşadım.

Ben de psikozum ve ömür boyu ilaç kullanacağım ama artık iyileştim. Stabilim ve remisyondayım.

Son düzenleme:
Orijinal ile muadil arasındaki farkı şu örneğe benzetiyorum. Çeşmeden içtiğiniz suyun, Erikli gibi markalı suların ve BİM gibi marketlerden alınan adi markalı suların etken maddesi aynıdır (H20). Üçünü birbirinden ayıran şey etken maddesi değil, kalitesidir. Aynısı ilaçlar için de geçerlidir. Hepsi aynı etken maddeye sahiptir ama kalitesi farklıdır.

@berke26,
Yanlış düşünüyorsunuz. Ben kimyagerim. İlaç fabrikalarında çalışan arkadaşlarım da var. İlaç etken maddesi X olsun. A firmasıda B firmasıda aynı ilacı üretiyor. Hiçbir fark yok inanın ki. Sadece etken maddeye eklenen yardımcı maddeler dediğimiz şeyler farklı. Aynı etkiyi gösteriyorlar. Size bir olay anlatayım. Geçen sene zemzem suyu diye tüm ülkeye musluk suyu satan bir adam vardı. Suyu içen kişilerden tek bir şikayet dahi gelmedi. Zemzem suyu olmadığından haberleri dahi yoktu. Yorumlarda herkes suyu övüyordu ama gerçek musluk suyuydu. Yani sen o suyu zemzem olarak algılayıp içersen faydalı zannedersin. Algı her şeydir. Bu olay beni çok etkilemişti

@Beylane, O zamana en mantıklısı her zaman en ucuz olanını almaktır diyorsunuz yani.

Zemzem suyu örneğinin benzerini ben de kolayda gördüm. Herkes Coca Cola'yı kaliteli ve güzel bir marka olarak bilirler ama gerçekte bu sadece markanın getirdiği algıdan ibaret. Coca Cola'yı bardağa doldurup karşınızdakine BİM kolası diye verirseniz kolayı içse bile kolanın tadı adi gelecektir.

Üst Alt