Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalığımdan ötürü ders çalışamıyorum!?

Samarra

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
172
Bilgisayarın başına otursam da sürekli oraya buraya tıklıyorum. Sanırım hiperaktivite var ilaçlardan ötürü. Kitabı açıp okumaya kalksam sıkılıyorum, yazılardan pek bir şey anlamıyorum. (Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü) Okuyup hazmetmem gerekiyor, anca öyle anlayabilirim ama hafızam da saniyelik, üstünden çok geçmem gerekiyor ki yerleşsin. Durum bu. Başka üniversite bölümlerini de inceledim ama zorluk yine aynı, bölümle ilgili değil durum, bölümü değiştir demeyin lütfen. Çalışabilsem üstesinden geleceğim ama olmuyor. Modiwake kullanırken anca çalışabiliyorum. Çünkü oturduğum yere yapıştırıyor beni, kitaptan başım kalkmıyor. Bu ilaç nasıl bir etki yaratıyor ki ben çalışabiliyorum acaba?

Ne yapsam bilmiyorum. :( Modiwake ya da daha iyi bir ilaç yazdırmaya çalışacağım ama esas sorun ne olabilir?

Esas sorun adapte olmaman ve çok fazla çalışman gerektiğini bilmen. 3.5 ay çalıştım aynı sıkıntılar bende de vardı. Temel sağlam olduğundan istediğim puanı aldım. Çalış fakat çok takılma bol bol not çıkar tekrar et sınavda hatırlarsın. İnşallah atanırsın o zaman daha çok keyif alırsın.

Sürekli çalışmayı beyin istemez, arada eğlenceli şeyler yaparsan daha iyi odaklanırsın. One piece izlemeni tavsiye ederim her bölüm 20dk zaten.

İlaçlı çözümler bu gibi durumlarda kökteki sorunu çözmez.

Bana kalırsa içten içe hevesin yok bu bölümü okumaya ama farkında değilsin, belirtisi de böyle okuduğunu anlamamak ve ders çalışamamak olarak görünüyor.

Önce gerçekten istediğin bir bölüm bul ve isteyerek çalışmanın tadını çıkart.

Ben anatomi dersinde çok fazla Latince terim olduğu için sadece o dersi anlamıyorum. Diğer derslerden slaytı 1-2 kez okuyarak geçtim

Açıkçası üzerimde toplumsal baskı olmasa hiç girişmem bile. Çocuklukta kaldı o okuma sevdası. Canım hiçbir şey istemiyor çoğunlukla. Okuyacağım da meslek sahibi olacağım da falan, bunları yapabileceğime ve bir şeylerin değişeceğine, iyiye gideceğine inanmayı bıraktım. Ne mezun olabiliyorum ne de baskıdan kurtulabiliyorum. Üniversite mezunu olmalısın, yok efendim çalışmalısın falan. Bu baskıdan kurtulmak mümkün değil. Evlenemeyeceğimi de biliyorum, ona rağmen üzerimde baskı hissediyorum. Neyse.

@Samarra, selamlar

Modiwake ilacını ben de kullanıyorum Sabah erken saatte, uykudan ayılıp işe gitmemde çok faydası oluyor. Masa başı bilgisayarda çalışırken de performansımı yükseltiyor. Teşhisinizi bilmiyorum ama "psikoz" varsa bundan kaynaklı "negatif" belirtilerden dolayı okuyup anlamakta zorluk yaşıyor olabilirsiniz.Ben de pek kitap okuyamıyorum. Odaklanma sorunum var ; 5-10 sayfa okuyup sıkılıyorum ve bırakıyorum (B) ve (D) vitamini takviyesi yapın. Ben de yapıyorum. Hatta demir takviyesi de yapıyorum. Geçmiş olsun.

Bende 5 yıllık fakülte bitirdim ama zorlandım diyebilirim bu süreçte . Odaklanamama yazıyı okuyup anlamama çabuk sıkılma gibi şeyler oluyordu psikoz halimle hem lise hemde üniversite bitirdim hastalık belirtisi olmasına rağmen.

@Samarra,

Bazen ben ritalin kullanırken bile ders çalışamıyordum. Çünkü bu kadar yüke bir yerden sonra beyin kaldıramaz. Esas sorun stres bana göre ve bunu kafaya takmak, siz kendi içinizi rahatlattıktan sonra gerisi gelir.

Üst Alt