Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri kaydım ve intihara teşebbüs engelli görünmeme ve vize sorununa yol açar mı?

Jacksonquit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar

ben 2003 doğumluyum 2015 yılında dikkat eksikliği tanım var 2017’de yaygın anksiyete 2019 okb ve 2020’de de majör depresyon
2019 yılında da intihara teşebbüs ama fare zehri almıştım içmemiştim babam almıştı elimden
bunu duyan biri savcılığa bildirmiş tutanak tutuldu

acaba bunlar işe girişimde ya da vize almamda sıkıntı yaratır mı ve yüzde kaç engelli gözüküyorum
buna ek olarak 2 yıldır ilaç kullanımım vs yok en son konulan tanı ise 2020’de

Engelli raporunu kendin alman lazım, tanı girildi diye engelli gözükmezsin.

@Pickle,
E nabız üzerinde raporlarım kısmında yazıyor ama ben bir rapor talep edip aldığımı hatırlamıyorum

@Pickle, ilaç kullanım raporları olarak gözüküyor

@Jacksonquit, ilaç raporu ilaçları aile hekimine yazdırmak için verilir. Psikiyatriye yazdırıyorsan da ücret ödemezsin.

Bende de var ilaç raporu ama engelli sayılmıyorum

Merhaba 15 yaşında intihara teşebbüs eden birinin kaydı nerede görünür ?? Fare zehri satın almıştım ama içmedim babam elimden almıştı bu intihara teşebbüse girer mi ?

Merhabalar e devletten bugün sorgulama yaptım geçmiş kayıtlarım için… teşhis olarak yazıyor tanı kısmında bir şey yazmıyor ilaç raporlarımda… engelli olarak görünüyor muyum,teşhis ve tanı aynı mıdır,yani bu rahatsızlıklar üstümde var olarak gözüküyor mu ? Bunlar yakında vize almama engel olur mu 4 tane tanı mevcut majör depresyon 2020 yılından 2019 yılından obsesif kompulsif 2017 yaygın anksiyete 2015 adhd 2003 doğumluyum hepsi 18 yaş altındayken oldu

Rahatsızlığınızla vizesiz alakası olmaz

Hastaneye gittiyse niz kayıt alınmıştır

@Mustafa _10,

psikiyatri raporunun sonuncusu 2020 yılında ben 16 yaşında iken… teşebbüs olayı ise 2019 yılı polis tutanak tutmuştu sadece fare zehri almıştım içmemiştim bunu söylemiştim polis memuruna vize alamamaktan çok korkuyorum

Merhabalar 22 yaşındayım ileride işçi vizesi j1 vizesi ya da öğrenci vizesi almayı düşünüyorum geçmişten 4 tane psikiyatri kayıtlarım var unipolar depresyon yaygın anksiyete obsesif kompulsif bozukluk ve dikkat eksikliği bunlar sıkıntı oluşturur mu vize için sağlık raporu istiyorlar mı ?

merhaba, sadece Çin için sorun olabilir diye düşünüyorum. O da (3 aydan ) uzun süreli ziyaretlerde olabilir tahminim. Yani ben KSA ya gittim geçtiğimiz yaz bir yıl için 90 gün girişli (çoklu giriş yapılabiliyor ama bir yılda toplam 90 günü aşmayan ziyaretler için) 15 gün kalıp döndüm (umre ve gezi idi niyyetim ).

@kar&yağmur, benimkisi turistik değil ama ABD düşünüyorum ayrıca

@kar&yağmur, tanılar ergenlikten kalma bi de intihar girişimi tutanağım var karakol almıştı ama intihar etmemiştim..bir de vatandaşlıkta sıkıntı olur mu bu kayıtlara ulaşamıyorlar diye biliyorum ama sağlık raporu bazısı istiyor ama hangi durumlarda onu bilmiyorum

Amerika psikiyatri grubu hastalıklarda kendini çok efor sarfeden ve özgürlükçü olarak tanımladığını düşünen bir ülke (ama özelinde ABD tabi.) bu bağlamda malı açıdan engelleyici bir unsur olmadıkça sadece psikiyatrik hastalık yaşamak nedeni ile sorun çıkartacaklarını sanmıyorum tabi doğrusunu da bilmiyorum. Ben bu ülkeye daha doğrusu ekseriyetle halkı müslüman olmayan ülkelerde uzun kalmayı pek hayal etmediğim için detaylı bilgim olmayabilir. Ama dediğim gibi Çin ve bazı diğer ülkeler sınırlama yapıyorlar hatta çoğunlukla sağlık bakımından "iyi olmak " İbaresini şart koşup bunun belgelenmesini isteyenler var.

Üniversiteye kayıt olmak niyetiniz varsa gideceğiniz okulun ilgili programının "admissions" Kısmını kontrol etmeniz de fayda var . Dilerseniz tereddüt yaşıyorsanız başvuru yapmadan önce açık ve zorunlu bir ibare değil de muğlak ifadeler varsa e posta ile iletişime geçebilirsiniz.

Kardeşim hangi ülkeye gideceğini bilmiyorum ama mesela ABD, diyabet, obezite vs gibi bazı hastalığı bulunanlara bildiğim kadarı ile vize vermeyi durdurdu.
Ona göre. İyice araştırıver bir zahmet.

@alifatih1958, obezite diyabet gibi bir hastalığım hiç olmadı

@kar&yağmur, chatgpt’ye sorduğumda şöyle bir şey söyledi: psikiyatriden ilaçsız ve stabil olduğunu gösteren bir belge al diyor acaba vatandaşlık green card da falan bir sıkıntı olur mu

Dostum ben bilgi için söyledim bunu. Yani adam bazı hastalıklara bariyer çekiyor. "Araştırman gerek" demek istedim.
Allah bu hastalıkları vermesin kimseye.
Sağlıklı günler..

@çamlıca, benim şı anda bir rahatsızlığım yok hepsi ergenlikten abi

Merhaba 2015 yılında dikkat eksikliği
2017’de yaygın anksiyete
2019’da okb ve 2020’de unipolar depresyon tanılarım var vize için sağlık raporu alırsam bunlar görünür mü ? 2 yıldır ilaçsızım bir tedavim yok

Vize için alacağım sağlık raporunda geçmiş zamanlarda bana verilen psikiyatri teşhisleri görülür mü?

Özel hastanedeki kayıt green card muayenesi sırasında gözükür mü ?

Green card ve vize görüşmesinde psikiyatri kayıtları
Bu görüşmelerde psikiyatri kayıtlarını inceliyorlar mı? 4 tane tanım var

Moderatör tarafında düzenlendi:
Engelli görünme diye bir olay yok.Engelli raporu almadıysanız ortada herhangi bir engel durumunda söz edilemez.Engelli raporunuz varsa engelli durumundan söz edebiliriz.İlaç geçmişindeki rapordaki tanı engelli olduğunuz anlamına gelmez.Abd de anksiyete OKB vb. tanılar genelde sorun olmuyor diye biliyorum.Ama deneyip görmek lazım.Umarım sorun olmaz.

Üst Alt