Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları ilaç bulamasa ne olurdu?

İlaç bulamasaydım okuyacak çalışacak durumda olmazdım

@Pickle,
Çok haklısınız bende sizin gibi düşünenlerdenim. DOĞRUSU.
Sürekli eve kapanma durumuda doğmuş olurdu.

İlaçlarda çok masum değil şöyleki insanoğlu homo sapiens 100 bin yıl gibi bir zamandır yaşıyor sadece elli bilemedin 100 yıldır ilaçlar var yani 100 bin yıldan 100 yıl çıkarsan işlemez bile yani ne kadar zamandır insanoğlunda şizofreni ,OKB, bipolar, psikoz , kişilik bozuklukları, anksiyete, depresyon ve bir çok ruhsal hastalık vardı ha ne oluyordu organik yaşam içinde hastalar topluma uyum sağlardı veya topluma uyum sağlayamaz dı mesela islam Devletleri'nde bence cinciler veya alimlere çok giderlerdi belki çok azda şifacılara giderlerdi ama bir örnek veriyim ben 7 yıl yan etki çektim şimdi biraz iyiyim çok zordu yan etkiler yani pozitif belirtilere değişirim o kadar diyim bu örnekle beraber sen düşün organik yaşam da yani ilaçsız dönemde mi olmak isterdin yoksa ilaçlı dönemde yedi yıl ağır yan etkiler e katlanıp zorlanmak mı isterdim benim cevabım
Ben ilaçsızlığı tercih ederim düşünsene hastalığı yaratan allahtır sağlıklı insanıda hastalığıda biliyor ona göre yaratmış tır nabza göre şerbet diyeyim o yüzden ilaç sızlıkta hiç korkma..

@-ARAGORN-,
ŞİMDİ BİRŞEY DAHA YAZACAĞIM.
Ben olarak Bi ilaçsızlığı da denemek isterdimdi.
Ama ilaç hiç bulunmadığı durumlarda ancak.

13 yıllık full ilaç geçmişimiz var.

Allah korusun gazze gibi bir savaş olsa çoğu engelli ölür bu ülkede , devlete bağımlı yaşayan çok insan var bizim ülkede

@aydünyavaz, ARAGORN a diyorum sana zorla mı içirtiyorlar diye başkasına değil ilaçsızlığı tercih ediyormuş ya içmesin o zaman .

Ben felç kalırdım.Tansiyon allak bullak oluyor ilaçtan.Dozuyla bile oynayamıyorum.
Akşamdan beri kulağımı takıntı yaptım.Neyden bu kadar çok takıldığımı biliyorum ama birine patlayıp suçlu olmaktan iyidir.Herkes birbirini kırıyor.Sakin davranıp uymamak daha yararlı.

. @-ARAGORN-,

100 yılı bile yok, 1950'lerden sonra antipsikotikler, antidepresanlar ve anksiyolitikler ortaya çıktı. henüz 75 yaşındalar. (homo sapiens de 315.000 yıl öncesine tarihleniyor :))
Ancak ilaçlar yokken hastalar evde oturup normal hayatlarına devam etmiyordu.

19. yüzyıla kadar ritüeller ve dualar işe yaramazsa hastalar Tanrı'lara kurban ediliyordu.
19. yüzyılda, yaygın olarak "soğuk su banyoları, zorla besleme, zincirleme/kısıtlama ceketleri" tedavileri kullanılıyordu.
20. yüzyılda da yaygın olarak "elektroşok (ETC), insülin şok tedavisi, metrozol şok tedavisi, lobotomi, izolasyon/kısıtlama" tedavileri kullanılıyordu.

İlaçlar, yukarıda saydığım tüm yöntemlerden daha insani geldi bana.

@Gambred, anldadım ben ortalama bir hesapla hesapladım
Sen beni yan etkilerle görseydin ortaçağ tekniklerini tercih ederdin ilaca karşılık

kullanmasam hasta olurum bizim burda clonex heryerde yok bir eczacımız var sürekli ondan alıyoruz

Alternatif tıp vardı eski dönemlerde çinde halen kullaniyorlar alternatif tıpı orda çok gelişmiş zaten doğadan bulup esinlenip yapıyorlar ilaclarida o yuzden kimse acta açıkta kalmaz merak etmeyin ilacın etken maddesini Bala karisitirip yapiyolar kaşık kaşık yiyorsunuz mis gibi işte.

Üst Alt