Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları içki içiyor musunuz?

AS3

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
46
Bipolar mizaç bozukluğu,ağır depresyon tanılarım var alkol içmeden duramıyorum,daha rahat hissediyorum,bırakmak için o kadar çabaladım ama olmuyor yapamıyorum.
Bazen içmeyince sıkıntı geliyor rahatsız,huzursuz hissediyorum...

@AS3, Başlık
"Psikiyatrik hastalar ne sıklıkla alkol tüketiyorsunuz?"
Şekilinde değilde alkol tüketiyormusunuz şekilinde olmalı bence böyle sanki hastalar alkol tüketmeleri normal ama çok olması sorun gibi olmuş.

Alkol hasta olan olmayan herkes için zararlı hele psikiyatri hastaları için daha da zararlı hastaların zaten sorunlu olan beyin işleyişini, duygu durumunu, algılarını daha da bozuk duruma getirir ilaçların etki durumunu bozar.

Yazdıklarınızdan bu durumdan sizin de rahatsız olduğunuz belli zaten ama sorunun çok tüketilmesi olmadığını çözümün ise hiç tüketilmemesi olduğunu yazmak istedim.

Yaşanılan sıkıntılardan dolayı geçici bir uyuşmayla alkol bir çözüm gibi gözükebilir ama asla öyle değil geri dönüşü ve götürdükleri çok daha fazla olacaktır.

bipolarım,bende haftasonları genelde içiyorum ama baya şişeye yakın viski içiyorum...anlık iyi gibi gözükse de zararı çok başa dönüyoruz ve ertesi günü inanılmaz bir anksiyete yaşıyorum..bırakmayı düşünüyorum umarım başarırım.

• Wow
Reaksiyonlar: AS3
Yaklaşık 4,5 ay önce tövbe ettim. İçtiğim zamanlar 1 tane 35'lik votkayı bitirirdim. Ya da 3-4 tane bira içerdim.

Hastalığımın tavan yaptığı zamanlarda bir kadın hoca bulmuş babam ona gittik. Kadın her gün yatmadan önce 1 bira içeceksin 1 ay boyunca dedi. Alkolsüz bira aradık bulamadık eskiden varmış galiba. Az alkollü yeşil tuborglardan aldık 30 tane. Hergün yatmadan önce içtim Allah affetsin.

Sadece deneme amaçlı içtim. Onun dışında beynimi uyuşturduğu ve sorunlarla baş etmemi engellediği için kullanmıyorum.

:D Gel beraber içelim deseymiş, tam olacakmış

Son düzenleme:
Dayım camiye gitmiş o köyde , imam kendi kılıyormuş namazı, katılım yokmuş.

@osmangazi, Bizim Afyonkarahisar'daki köy camisinde de imam yok. Hatta komuşu olan 2-3 köyde de yok. Bir tek köyde var ; her cuma bütün cemaat orada toplanıp ibadetlerini yaparlar...

İmam var cemaat yok bizim gittiğimiz köyde tam aksine. Etnik ayrımcılığa girebilir belki diye bazı şeyleri yazamıyorum.

Reşit olmanın heyecanıyla ara sıra beynimi uyuşturacak kadar içiyordum, yürürken hareketlerimin değişmesi falan hoşuma gidiyordu. Hevesimi aldım bıraktım. Özel günlerde ailemle birlikte 1 şişe bira içiyorum sadece. Zaten etki etmiyor.

Valla ben içmiyorum ama içenede yan etki yaşamazsa içkiden içsin kafa dağıtıyorsa ben ilaçlara maruz kalmanın bir etkisi olduğunu sanıyorum sendeki içkinin

Üst Alt