Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim gün sayısının fazla olması maaşa etki ediyor mu?

blowteam

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
Merhaba arkadaşlar burada sizin tecrübelerinizden yararlanmak istemekteyim.
%52 işitme engelli raporum bulunmaktadır. Yeni çıkan yasa ile orta derece iş gücü kaybına girmekteyim.
ilk sigorta başlangıç yılım 2010 yılı. toplam sigortalılık sürem ise şu an 3700 gün olmakta.
benim merak ettiğim soru şu şimdi bir bankanın özel sandığına bağlıyım ve bu sandıkta primlerim yüksek ödenmektedir.
emeklilik süremi doldurduğumda alacağım aylık hesaplamasını kurum ancak emeklilik zamanında belli olur demektedir. Bende sgk gitmeyi planlıyorum kaba taslak bir ödeme çıkarabilmeleri için.
merak ettiğim konu şu günüm doldu emekli olmaya hak kazandım maaşım örnek 30 k olsun.
çalışmaya devam edersem alacağım maaş da artar mı ? sonuçta pirim yüksekten ödendiği için ?
bu sorularıma kurum cevap veremiyor nasıl yol izlemeliyim sizce?

şuan ki sistemde tam tersi çalıştıkça maaş düşüyor , eski emekliler yenilerden daha fazla maaş alıyor

@blowteam,

Bildiğim kadarıyla asgarinin 2.5 kat ve fazlası alıyorsanız artıyor diye biliyorum

Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlarda, maaşı asgari ücretin 3 kat ve üzeriyse eğer, daha fazla çalışmak daha fazla emekli maaşı anlamına gelir. Ama bu fazlalık iştah kabartmasın. Üç kuruşluk bir artış olur. Bunun için emekliliği ertemeleye değmez.

işin mi zor.. ya da exra gelirin mi var da emeklilik istiyorsunuz..
3700 prim/gün sayısıyla alacağın emekli maaşı, tahmini olarak asgari ücretin bir tık altı olur muhtemelen.

@cann.sm,
HER YIL ASGARİ ÜCRETİN 3 KATI MAAŞ ÖDEMESİ VARKEN ALTINDA KALIR DEMENİZ BİRAZ DÜŞÜNDÜRÜCÜ.
BURADA ASIL ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ÖZEL SANDIK OLDUĞU İÇİN ÇALIŞTIKCA HEM ÜNVAN ALIYORUZ HEMDE MAAŞ ARTIYOR EMEKLİLİĞE ETKİSİ NASIL OLUR DİYE

@OturanBoğa,
ortalama aylık 75 bin tl olarak görülmekte burada emekli maaşı kalkıpta 20-25 k civarı mı çıkar acaba bunu hesaplatabileceğim bir kurum varmı gidip soracağım.

Emekli olacağım zaman 3300 gün ssk ya fazla prim yattı maaşımda hiç bir değişiklik yok

@OturanBoğa hocam saygılar Ekim 2008 sonrası demişken emekli olduktan sonra tekrar çalışamayacakmış (2008 sonrası SGK girişi olanlar ) bu mağduriyeti ilk engelli emeklileri yaşayacak 🤔🤔🤔

@blowteam,
3.700 PRİM GÜNÜ İLE EMEKLİ OLUYORSUNUZ.. adı üstün e-mek-li...3 kat değil istersen 5 kat maaş alınız..3700 prim günü ile alabileceğiniz emekli maaşı yine diyorum, Asgari ücretin 1 tık altı olur.. 10.000-12.000 prim günü olurda, şu an aldığın maaşı, ya da bir tık üstünü alabilirsin diyebilelim.
Saygılar

@cann.sm,

Vergi indirimi ile olursanız normal emekli sayılırsınız sigorta günü esasına göre maaş bağlanmıyor aylık yatan sigorta primine göre esas alınır benim maaş bağlandığı zaman asgari ücretin üstündeydi maalesef şu an altında

Üst Alt