Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati hastasıyım, özürlü-ötv siz araç alabilir miyim?

erogluy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben polinöropati olan bir engelli vatandaşım. ben h snfı ehliyet alacağım az kaldı ancak otomatik vites arac kullanabiliyorum. Ancak yayınlana bi yazıda tüzükte otomatik vites arac özürlü aracı olarakgecmyo ve ötv ve kdv den sayılmıyormuş. bilgisi olan biri yardım edebilirmi? yarımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Siz araba alabilirmisinzi vs. onun detayını bilmiyorum ama engelli aracı olarak geçmiyor diye birşey yok. Ben %91 oaranında diyalizden dolayı engelliyim ve ötv indirimli otomatik vitesli araba aldım. KDV indirimi zaten yok.

yani %45 e varan indirim var die duymuştum bi de 5 yıl boyunca vergisi yokmuş

Hareket kısıtlılığın hangi uzuvda ne kadar olduğuna bağlı... Eğer kısıtlılık sol ayakta/bacakta ise özel donanımı olmayan otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz (kdv istisnası söz konusu değildir)

Benim iki ayaktada var. Ancak afo taktgm icin pedallara basablyorum. Yani kullanmada pek sakinca yok.

Araç kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duymuyorsanız, araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız. 2 seçenek:

1- Sağ sağlam, sol kısıtlı: otomatik vitesli araç alabilirsiniz

2- Her iki ayak da kısıtlı: gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç alabilirsiniz.

benimde alt ve üst extremitede kayıp var fakat çok büyük bir sıkıntım yok askerlik bilem yaptım h sınıfı ehliyet ve ötv siz araç alabilirmiyim %60 cmt liyim.

Bülent, yukarıda yazdığım üzere, uzuvlardaki kısıtlılık önemli. O kısıtlılığa göre verilecek olan rapor belireyici olur.

sevgili oturanboğa inanın herşey konuştuğumuz gibi kolay olsa forumlarda bu kadar yakınmalar sıkıntılar yazılmazdı ben askerlik yaptım belki ehliyet istesem şimdi ne zorluklar neler , neler çıkartırlar ,

Aynı hastalığı bende yaşıyorum sonuç ne oldu cevaplayıp bana yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt