Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pnömotorask geçirdim uzman çavuş olabilir miyim?

selcukgry

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selam, bu konuda deneyimi olan veya bilgisi olan birisi bana yardımcı olabilir mi?

Toplam 4 kere pnömotorask geçirdim. Sol akciğer 2, sağ akciğer 2 olacak şekilde.

1 kere tüp tedavisi gördüm
1 kere oksijen tedavisi gördüm
2 kere açık ameliyat

Sonra tekrarlama olduğu için açık ameliyat oldum 2 akciğerden de koltuk altından.

1 yılı geçti herhangi bir sıkıntım yok. Tekrarlama durumu veya bana engel beni rahatsız eden herhangi bir durum yok.

Sözleşmeli er veya uzman çavuş olabilir miyim?

Merhaba.
Kaç yaşındayız? pnömotorask spontan veya sekonder mi?

4 kere pnömotorask geçirmeniz biraz düşündüren bir durum? Ne sıklıkla oldu bu durum? Önce bunu öğrenelim ona göre yazalım..tüm tedaviler sonrasında,en son güncel BT Mr raporu varmı? Röntgen de olabilir.

4 kez pmt olumsuz görünüyor.

@selcukgry,

Spontan tamamen, 21 yaşındayım

2022, 2023, 2024, 2025 yıllarında oldu.

2022 yılındaki tüp ile tedavi edildi sağ akciğer
2023 yılında olan oksijen ile tedavi edildi sol akciğer
2024 yılında olan sağ akciğer açık ameliyat
2025 yılında olan ameliyattan 1 ay sonra sol akciğer yine açık ameliyat

Sağ akciğerden ameliyat oldum 1 ay sonra sol akciğer pnömotorask yaptı ondan da ameliyat oldum.

Röntgen vs bolca çekildim zaten en son röntgenin resmini mi atayım nasıl yapalım

1 sene önce ameliyat oldum en son dikişleri aldırmaya gittim başka kontrole vs gitmedim
😁 Ama kendimi iyi hissediyorum

@OğuzHan112, hem bt hemde röntgen var bunları size nasıl iletebilirim?

Son düzenleme:
Anladım pekii.
Güncel BT olsa daha iyi olurdu aslında,4 kez pmt, ameliyat olsanız da,şuan için her şey yolunda görünüyor olsa da akciğerler de mutlaka nödüler dansite veya sekeller vardır.

Opere olsada spontan pmt düşük ihtimal olsada risk halen var..buna branş hekimi göğüs hastalıkları karar verecektir,bana göre de olumsuz,göğüs hastalıkları hekimide onay vermeyecektir/Geçmiş olsun.

@selcukgry,

Teknik

ACİL KONTRASTSIZ THORAKS BT

Bulgular

Mediastinal vasküler yapılar normal genişliktedir.

Kalp boyutu normaldir.

Trachea ve her iki ana bronş açıktır.

Mediastende ve her iki hiler bölgede patolojik boyut ve görünümde LAP izlenmedi.

Her iki akciğer parakiminde aktif bir infiltrasyon, kitlesel bir oluşum, metastaz şüpheli belirgin bir soliter pulmoner nodülarite izlenmemiştir.

Plevral effüzyon izlenmemiştir.

Üst batın düzeyinden geçen kesitlerde solid organlar değerlendirilebildiği kadarı ile doğaldır.

Kemik yapılar ve yumuşak doku planları olağandır.

NOT:İnceleme acil istek üzerine, verilen klinik bilgi doğrultusunda acil şartlarda raporlanmıştır.

En son bt raporunda böyle yazıyor

@OğuzHan112,

Acil şartlar da yorumlanan BT çok ciddi durumlarda çok belirgin patojileri ayırt eder.
Üstelik KONTRASTSIZ
Bana göre olumsuz,göğüs hastalıklarına kontrollerinize devam edin.

@selcukgry,

Üst Alt