Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pnömotoraks (nüks eden) Büllöz Amfizem ve Wedge Rezeksiyon ameliyatı sonrası askerlik muafiyeti..?

Yasar.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Şu an askerlik görevimi yapmaktayım ancak geçmişte yaşadığım ciddi bir akciğer rahatsızlığı nedeniyle efor sarf ederken büyük güçlük çekiyorum. Durumumla ilgili teknik detaylar şu şekildedir:
4 yıl önce sol akciğerimden iki kez üst üste Spontan Pnömotoraks (akciğer sönmesi) geçirdim. İkinci nüksün ardından VATS Wedge Rezeksiyon (kapalı akciğer ameliyatı) operasyonu oldum. Patoloji raporumda kesin tanı 'Büllöz Amfizem' olarak belirtilmiş ve operasyonla akciğerimden 4.3 cm ve 2.4 cm boyutlarında parçalar çıkarılmıştır.
Şu an birliğimde istirahat halindeyken bir sorun yaşamıyorum, SFT (solunum testi) ve röntgen sonuçlarım normal çıkıyor. Ancak askerlik sporları, koşu veya ağır yük taşıma gibi efor gerektiren faaliyetlerde akciğer kapasitem yetmiyor ve ciddi nefes darlığı yaşıyorum.
Elimde ameliyat notum, patoloji raporum ve nüksleri kanıtlayan tomografi sonuçlarım var. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ni incelediğimde 'akciğer doku kayıpları ve tekrarlayan pnömotoraks' ile ilgili maddeler olduğunu gördüm.
Sorum şudur: Bu belgelerle ve yaşadığım efor kısıtlılığıyla heyete sevk edildiğimde muafiyet (çürük) veya sınıf değişikliği alma ihtimalim nedir? Benim durumumda olup heyetten sonuç alan veya bu konuda bilgisi olan hocalarım/arkadaşlarım bilgi verebilirse çok sevinirim.

Hastaneye sevk edilip değerlendirilmeniz gerekir,tekrarlayan Pnömotoraks genel olarak askerliğe elverişli değildir..askere alınmadan önce bunu belirtmediniz mi?

Eğer belirtmişseniz kanaatimce mutlaka bunu değerlendirmişlerdir, altta yatan patoloji ve risk durumunuz gözden geçirilmiş ona göre askere alınmışsınızdır diye düşünüyorum.

Spor yapamaz raporu verilmedi mi?

Özet olarak hastaneye sevk olmanız gerekiyor.

@Yasar.,

@OğuzHan112,

Hayır askere gelirken doktor hiç uğraşmadı ne şikayetin var dedi ben sadece sözlü beyanda bulunarak 3 defa pnömotoraks geçmişim var dedim gidebilirsin dedi sadece 15 sn sürdü

Üst Alt