Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Platine ve tansiyona yüzde kac oran verilir?

sertsari

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben babam için bu siteye üye oldum. kendisi 2010 da iş kazası geçirdi. Ayağına saçlar düştü. Ayağını zor kurtardılar. Şu an kaza geçirdiği fabrikada çalısmaya devam edıyor. platin takılı. Fakat press basında calısıyor ve ayağı haliyle agrıyor. cok uzun sure ayakta kaldıgı zaman sısıyor ayagı. Fabrika mumkun oldugunca yardımcı oluyor fakat ıyce zorlanmaya basladı. Ayrıca babamda yuksek tansıyonda var. 70 dogumlu. sızce alabılır mı alabılırse hangı yolu ızlememız gerekır. babamın gunu doldu yas beklıyor. Simdıden tesekkurler

eger ayakta yada bacakta ortopedik bir engel oluştu ise yani kısıtlılık mevcutsa olabilir tansiyonun size faydası olmaz

Ortepedik derken tam anlamadim dediginizi. Ayaginda topallama var sadece yuruyebiliyor

Bende hemen hemen ayni tipte iş kazasi gecirdim . Beton cokmesi sonucu sol ayağimin ustune beton blok parca düştü , sol ayağımda tıbia açık kırık yaranlanmasi ile sonuclandi . Ameliyat gecirdim platin ve civiler takildi . 1 senede anca kendime gelebildim . SGK iş göremezlik servisine başvurdum , Ankara bana %15 oran verdi . Ama diger arkadasimda ayni kazada yaralandi, oda sol ayaktan , onada %22 oran verdiler . Oranlar yaşa ve oldugun tedavi ve doktorun verdiği rapor doğrultusunda değisiyor . Ama genel olarak ayaginda platinli kişilere %10 ile %20 arasi oran cikiyor

tansiyonda ilac raporun var veya tedavi amacli ilac kullaniyorsan yuzde 10 aliniyor..

Cok Saolun verdiginiz bilgiler icin. Teşekkürler

arkadaşım raporu emeklilik için alacaksanız enaz 40 puan almanız gerekir burada tansiyondan 10 diyebiliriz sadece diğer şey ise tamamen kısıtlılığa bağlı eğer enaz 33 alamassa 40 puanı yakalayamaz yani zor görünüyor ama denemede fayda var diyelim genede

Malesef cok sacma bir sistem. Babam işçi 46 yasinda pres basinda calisiyor. Cok sukur yürüyor fakat ayakta durmakda zorlaniyor. Buna bakilarak neden kolaylik saglanmazki. Primi coktan dolmus emeklilik icin yas bekliyor ayrica. Gercekten cok garip kanunlari olan bi ülkeyiz. Allah yardımcımiz olsun. 40 puani almamiz burfan edindigim bilgilere gore imkansiz sanirim.

zor ama imkansız değil denemekte fayda var bir deneyin denemekten bir şey çıkmaz sertsari

Tam olarak hangi yolu izlemeliyiz bilgi verirmisiniz acaba

bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidip sevk alın ordan sizi yetkili hastaneye sevk edecekler böylece başlamış olacaksınız sevkli giderseniz işleriniz daha seri hallolur sertsari

Üst Alt